Тигарче велиш дека ти касни, па можеш слободно да направиш тест, зошто да чекаш од 10-14 дена. И на еден ден доцнење, тестот покажува. Или јас грешка те разбрав?
Bi sakala da ve prasam veke 16 den kako mi kasni menstruacija pravev 3 pati test za bremenost i se bese negativen.Prviot test go pravev posle 9 dena kasnenje vtoriOT posle 11 denA a tretiot na 15 denA. Vekje ne znam sto da pravam ne custvuvam nikakvi simptomi samo stomakot kako da mi e poduvan malku imam bel iscedok. Ve molam za nekoj sovet.
Отиди си на гинеколог, ако претходно не си имала проблеми со каснење на менструацијата, не си имала некој стрес во последно време што би ја одложило, веќе 15 дена е голем период на каснење. За бремена не си, бидејќи веќе ќе покажеше тестот доколку си бремена.
останува да чекаш и да се надеваш дека си бремена.. тоа е се шо може да сториш.... обично и по првиот ден каснење тестот излегува позитивен.. можеби си покасно останата бремена,,,, провери преку крв или почекај уште некој ден
Мила сум читала дека после тој период од 10 дена најточно покажувал тестот затоа чекам незнам сите различно кажуваат ќе почекам уште малце па ќе правам ....
Ne znam vekje sto da vi kazam ova e nenormalna rabota utrovo pak pravev test i pak mi pokaza negativen a vekje eve 17 den kako mi kasni. Vo golema panika sum a odvreme na vreme imam bolki vo jajnici dali da cekam uste 3 dena da bide 20 den od kasnenje bidejki citav deka moze da kasni i 20 dena ponekogas pa togas da odam na lekar.
Јас би ти препорашчала одма да отидеш на гинеколог, не може толку да ти касни, а тестот да покажува негативен. Јас правев тест на само 2 дена каснење и се појавија две цртки, втората не беше толку јака ама се познаваше. Поздрав
FALA NA SOVETOT NE MI E TOA PRV TEST TOA MI E 4 TEST VEKJE KAKO GO PRAVAM I SE E NEGATIVEN.A STOMAKOT ME BOLI UZASNO.
Здраво девојки не знаев каде да пишам на оваа тема па решив тука бидејќи сте најбројни и се надевам дека ке ми помогнете Имам полицистични јајници, цистите на јајниците не се многу ги има по 3-4 на јајник. Пред три месеци бев на гинеколог и докторката ми ги препиша jazz таблетите. Ги пиев три месеци и појдов на контрола. Докторката ми кажа дека супер реагирам на таблетките и дека резултатите ми се одлични но ми рече дека ќе морам да ги пијам уште три месеци за да ги стабилизираме јајниците. Јас со дечко ми кое наскоро ќе ми стане момче саакаме да се обидиме за бебе. меѓутоа јас ја прашав докторката дали и сега ако се обидам да затруднам дали ке можам да забременам заради јајнициве. а таа ми рече дека нема никаков проблем да ми прават јајниците и дека слободно можам да се обидам. Во меѓувреме се мислам затоа што сакам да ги испијам теблетите уште три месеци и тогас да се обидеме. Е сега мојот проблем ми е што на некои форуми прочитав дека некои жени што имат полицистични јајници неможат да останат трудни. Што мислете вие за мојов случај ве молам помегнете дајте некој совет
Еве ме повторно. Денес е 08.11. јас немам добиено, а не сум бремена. Вчера правев уште 2 теста (еден наутро, а попладнето направив и еден Sure Check) и двата беа негативни. Уште од вчера ми престанаа сите симптоми. Ниту чувствувам дека ќе добијам, ниту нешто друго. Имам само болки во градите (отечени ми се), но тоа е така секој месец и за време на овулација и пред да добијам. Во стомакот нема веќе струички, нема жежење - ништо. Немам симптоми за добивање. Ќе правев тест преку крв, но кога Sure Check покажа негативно - изгубив желба да тестирам и понатаму. Денес му се јаив на гинекологот, а тој ладен ми рече: ако се тестовите точни - тогаш чекај да ти дојде. Му велам: ама мене ми доаѓа на 28 -29 ден, веќе ми доцни 7 дена; вели: ништо не е тоа, чекај во наредните 10 дена. Прашав дали да одам на преглед -рече: нема потреба. Ова првпат ми се случува. Немам цисти во јајниците, немам променето клима, не сум пиела лекови, стресови - има, ама станаа секојдневие - се навикнав и веќе не се потресуввам толку. Но сега сум навистина исплашена. И како може докторот да знае дали се е во ред без преглед? Се разочарав од докторот, а важи за најдобар во околината на мојот град.
Kако немаш стресови кога си цела под стрес дај опуштисе малце и почекајси уште некоја ден да ти дојди и баталиги тије тестови..не можиш ти со сила да направиш да се покажат || цртички и кој знае колку тестови имаш направено во овије 7 неда
Многу е лесно да се зборува од оваа страна, посебно со кривење очи и напад. Јас сум била од таа страна, секој месец да се тресеш. Не е лесно да се опуштиш кога секој месец имаш разочарување и не се осеќаш како жена! На што личи форумов, па овде бре треба поддршка а не осуда! Ова е страшно осетлива тема, жени со години се борат за бебе, јас бев една од тие! Никогаш нема да изреагирам вака на некого, никогаш! Знае она дека треба да се опушти, ама да не и влезеш во кожата, па да видиш како е. Никогаш, на ниеден душман не му посакувам. Ми се имаше случено 10 теста да направам во 2 дена а не во 7, тоа се страшни маки, страшни разочарувања, ми идеше со фломастер да нацртам втора црта. Не за да се излажам сама себе, туку за да ми се врати самодовербата. Најтешко е кога се сомневаш во себе, нема полошо. Пополека малку, 30 пати размисли пред да нападнеш вака некого, затоа што само револт ќе створиш, нема да помогнеш. Начинот на комуникација е клучен со некој кој се мачи вака!
И мене ми доаѓа да вриштам кога ќе ми речат да се опуштам. Како??? Секако дека во текот на денот мислам и на друго, ама не поминува ден да заборавам што ни е главно во моментов - па и мораш да мислиш на датуми, на термини, на пиење фолна киселина, на не знам што. А втората цртка ја нема
ТОа ти го зборуваат сите што не воделе битка за бебе, што заборавиле или пак што си завршиле работа и баш им е гајле. Секакви има! од 24 саати, 20 на тоа мислиш сакаш или несакаш. На сите ви зборувам само храбро затоа што храброста ќе ве избави од ај да не кажам што до гуша. Од искуство зборам. Да не ги барам моите лански и преклански постови каде сум на пола душа од една цртка.
daaa jas neznam ako ovieee devojki nemat kaj da pisuvat sto pis vo ovaaa temaaaa ova tema e za podrska a ne da ja napadnes ako ne ti intresno nemoj ic da pis vo ovaaa tema samo koj pominiva niz ovoj pat znaee kolku e teskoo jas ne pisuvam zosto 1 god ipol nemodzam da ostanam trudnaa teskoo e ovaaa mmnogu samo koj znae ako ne modzes ic nemoj da pisuvas voo ova tema ima of topkii tamu piss sii ovaaa e mnogu tesko za sekoja dzena PODRSAK ZA ZABREMENUVANJE E CITAJ NASLOV