Не сум направила сеуште тест за бременост затоа што мислам дека сеуште е рано....во понеделникот партнерот сврши во мене, а и исто пред една недела имавме односи и два пати сврши во мене.......така да, се уште не знам дали сум бремена, уште 2,3 недели планирам да поџекам па да направам тест....
имав незаштитен однос(бев малку пијана таа ноќ и не можиме да се сетиме дали нешто се случи), мене проблемот ми е што немам редовна менструација и тоа ми е наследно од мајка ми,баба ми, некогаш ми ида секој месец некогаш на 5месеци,ако немаш редовна менструација тешко е да забремениш, тоа и на мајка ми и се случило одвај останала трудна, дали редоввно течење на бело прање (како шо имаш пред менструација), мене 2 недели без престан ми е-може да е знак на бременост???? или пак настинка на бубрезите како што мн пати досега ми се случувало??? ќе направам тест но сепак ме интересира дали тоа е знак на бременост? фала однапред
Си била ли на гинеколог досега поради нередовната менструација? Иначе зголемено бело прање се јавува најчесто пред да добиеш, купи си тест и види. Си требало да се напиеш другиот ден апче за ден потоа па да не му ја мислеш сега.
сум била ми давал разни апчиња ама никако редовно да ми иде, па се откажав од тоа. бело прање никогашдо сега олку долго не сум имала 5-6дена пред менструација сеа 2 недели па и повеќе имам, се мислам дали е поради настинка на бубрезите затоа што не ми е прв пат ама сепак во мислење ме става и односот... јас ќе направам тест чекав да поминат 2-3недели од тогаш ама сепак ме интересираше дали може тоа да биде и симптом на бременост :/
овој месец три пати имав секс без кондом но дечко ми ни еднас не сврси во мене,туку имасе мн малце сперма на врвот од анусот.дали има санса и од мн малце сперма да затруднам ми касни една недела незнам сто да правам.фала ви позз
Има некои мали ептен мали шанси да ти влегло сперма во вагината. Но пак ќе кажам ептен мали шанси ! Најдобро направи си тест.
денес ми се уврти во глава дека сум бремена и ме мачи тоа па си викам со девојкиве да споделам зошто глупаво ми е да разговара со некој бидејќи имав редовна менструација но последнава откако ми заврши после една недела одприлика имав бело прање со розеникава накај црвена боја, откако тоа ми заврши ми се промени бојата на урината, имам несоница и ме болат градиве. е сега знам дека сите овие симтоми се за бременост но немора да значи нели. како прво нема свршено во мене. правев испитувања на крв и мокрача минатата недела па кај и да е ќе видиме што е не би требало да сум бремена нели ?
Џоел, од самото тоа што кажуваш дека не е свршил во тебе се намалуваат шансите да си бремена. Но нели не можеме да ја исфрлиме од игра предесемената течност, многу пати таа знае да зезне работа. Како и да е, мило би ми било да си имам уште една колешка П.С направи си тест
абе сигурно не сум глупаво е и да прашувам ама ете ми се уврти во глава немозам ни резултатите од крв да ги дочекам.ај да тркнам до аптека и така сум сама сега
Леле девојки грбот ме боли многу, особено половината, јадам на секои 2-3 часа и кога ќе се најдам пак се чувствувам гладна , јајниците ме болат, имам зачестено мокрење. немам болки во градите, само малку нагон на повраќање наутро по малку ( но јас никогаш во животот не сум повраќала), и многу изострен мирис. Само да напоменам дека јас немам никакви болки пред менструација .последно имав менструација на 10.11 а односи имав на 28.11, не знам дали да купам тест за да си знам дали сум бремена или не , да се мислам до 10 . Што мислите ли вие ќе биде ли добар дедо мраз оваа година со едно бебенце?
Пааа се е возможно...почекај уште некој ден па си направи тест за бременост - 7-10 дена откако ти доцни за точни резултати. среќно
Јас тестот го направив 13 дена после ризичниот однос. И покажа точни резултати. Ти може да почекаш уште некој ден, па направи си тест. Не мора да чекаш да ти доцни. Ете направи си за два-три дена тест.
Imav nezastiten seksualen odnos vednas otkako mi zavrsi mesecniot ciklus , a toa se sluci pred okolu edna ipol nedela . Imam se pocesto vrtoglavici i mnogu golem nagon za jadenje ,kolku i da jadam mi se cini deka se poveke sum gladna ,imam i macnini no ne tolku golemi i cesti . Ova mi se slucuva prv pat ,pa dali e mozno da napravam test za bremenost iako i jas samata mislam deka e prerano ,ts. dali bi imal nekakov efekt testot ? Pozz [mod-kirilica:9iapg2jx][/mod-kirilica:9iapg2jx]
ve molam za pomos..ocajna sum,imav odnosi so deckomi pred skoro mesec vreme,prethodniot mesec mi dojde na 8 i sea mi dojde na 6 .prviot den bese kako nekoja kafeava tecnost a potoa se pretvori vo krv,no za razlika od prethodno mn slabo mi tece sea,se plasam neznam so e problemot se plasam da ne sum trudna ve molam pomognete mi ve molam.pozz
Сакам да прашам, дали е симптом на бременост доколку тече мн бело праење!? или пак е само дезинформација. Ве молам за одговор
незнам но мислам дека не е..тоа е нормална појава го има секоја зена кај некого тоа е секојдневна појава...а сеа ти ако сакаш помогни ми на мене,прочитај го претходниот проблем
Одговор за двете, белото прање не е знак дека си бремена,јас сега сум бремена и месец дена немав бело перење, дури сега ми почна и тоа нормално а не обилно. И како второ кога ќе добиеш менструација нема причина за паника од бременост. Тоа со предсемена течност е еден случај во 1,000.000 исто како и жените на кои што им доаѓа менструација, а да се трудни. Ве молам без паника, не сте трудни!!!
мислам дека не си бремена, заради то шо и мене пред да ми пробие ми течи кафеава течност, ама можиш да направиш еден тест за секој случај позз
Еве ме и мене на кирилица Пред веќе две недели имав незаштитен сексуален однос ,а тоа се случи одма по завршувањето на месечниот циклус . Почнува да ме боли половината ,ми се врти но не многу често и имам многу голем нагон за јадење ,колку и да јадам сепак сум повторно гладна . Би сакала да сум бремена ,но се плашам дека ке се разочарам Дали е паметно сега да направам тест ? Поздравче до сите