Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Не сум направила сеуште тест за бременост затоа што мислам дека сеуште е рано....во понеделникот партнерот сврши во мене, а и исто пред една недела имавме односи и два пати сврши во мене.......така да, се уште не знам дали сум бремена, уште 2,3 недели планирам да поџекам па да направам тест....

2. soncule

soncule Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    1
    имав незаштитен однос(бев малку пијана таа ноќ и не можиме да се сетиме дали нешто се случи), мене проблемот ми е што немам редовна менструација и тоа ми е наследно од мајка ми,баба ми, некогаш ми ида секој месец некогаш на 5месеци,ако немаш редовна менструација тешко е да забремениш, тоа и на мајка ми и се случило одвај останала трудна, дали редоввно течење на бело прање (како шо имаш пред менструација), мене 2 недели без престан ми е-може да е знак на бременост???? или пак настинка на бубрезите како што мн пати досега ми се случувало??? ќе направам тест но сепак ме интересира дали тоа е знак на бременост? фала однапред

3. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Си била ли на гинеколог досега поради нередовната менструација?
    Иначе зголемено бело прање се јавува најчесто пред да добиеш, купи си тест и види.
    Си требало да се напиеш другиот ден апче за ден потоа па да не му ја мислеш сега. :)

4. soncule

soncule Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    1
    сум била ми давал разни апчиња ама никако редовно да ми иде, па се откажав од тоа. бело прање никогашдо сега олку долго не сум имала 5-6дена пред менструација сеа 2 недели па и повеќе имам, се мислам дали е поради настинка на бубрезите затоа што не ми е прв пат ама сепак во мислење ме става и односот... јас ќе направам тест чекав да поминат 2-3недели од тогаш ама сепак ме интересираше дали може тоа да биде и симптом на бременост :/

5. srcushka

srcushka Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2010
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    7
    овој месец три пати имав секс без кондом но дечко ми ни еднас не сврси во мене,туку имасе мн малце сперма на врвот од анусот.дали има санса и од мн малце сперма да затруднам ми касни една недела незнам сто да правам.фала ви позз

6. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Има некои мали ептен мали шанси да ти влегло сперма во вагината. Но пак ќе кажам ептен мали шанси !
    Најдобро направи си тест.

7. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.367
    денес ми се уврти во глава дека сум бремена и ме мачи тоа па си викам со девојкиве да споделам зошто глупаво ми е да разговара со некој бидејќи имав редовна менструација но последнава откако ми заврши после една недела одприлика имав бело прање со розеникава накај црвена боја, откако тоа ми заврши ми се промени бојата на урината, имам несоница и ме болат градиве. е сега знам дека сите овие симтоми се за бременост но немора да значи нели. како прво нема свршено во мене. правев испитувања на крв и мокрача минатата недела па кај и да е ќе видиме што е :D

не би требало да сум бремена нели ? :tmi:

На AniP му/ѝ се допаѓа ова.
  8. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Џоел, од самото тоа што кажуваш дека не е свршил во тебе се намалуваат шансите да си бремена. Но нели не можеме да ја исфрлиме од игра предесемената течност, многу пати таа знае да зезне работа.
    Како и да е, мило би ми било да си имам уште една колешка :)
    П.С направи си тест

9. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.367
    абе сигурно не сум глупаво е и да прашувам ама ете ми се уврти во глава немозам ни резултатите од крв да ги дочекам.ај да тркнам до аптека и така сум сама сега

10. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    Леле девојки грбот ме боли многу, особено половината, јадам на секои 2-3 часа и кога ќе се најдам пак се чувствувам гладна |( , јајниците ме болат, имам зачестено мокрење. немам болки во градите, само малку нагон на повраќање наутро по малку ( но јас никогаш во животот не сум повраќала), и многу изострен мирис. Само да напоменам дека јас немам никакви болки пред менструација .последно имав менструација на 10.11 а односи имав на 28.11, не знам дали да купам тест за да си знам дали сум бремена или не , да се мислам до 10 . Што мислите ли вие ќе биде ли добар дедо мраз оваа година со едно бебенце?

11. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.342

Пааа се е возможно...почекај уште некој ден па си направи тест за бременост - 7-10 дена откако ти доцни за точни резултати.
    среќно

12. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    Славица но јас сакам да знам порано :P :D , ама ајде ќе почекам до 10 па ќе видиме што ќе биди :emo:

13. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Јас тестот го направив 13 дена после ризичниот однос. И покажа точни резултати. Ти може да почекаш уште некој ден, па направи си тест. Не мора да чекаш да ти доцни.
    Ете направи си за два-три дена тест.

14. AniP

AniP Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2010
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Imav nezastiten seksualen odnos vednas otkako mi zavrsi mesecniot ciklus , a toa se sluci pred okolu edna ipol nedela . Imam se pocesto vrtoglavici i mnogu golem nagon za jadenje ,kolku i da jadam mi se cini deka se poveke sum gladna ,imam i macnini no ne tolku golemi i cesti . Ova mi se slucuva prv pat ,pa dali e mozno da napravam test za bremenost iako i jas samata mislam deka e prerano ,ts. dali bi imal nekakov efekt testot ?
    Pozz :)

[mod-kirilica:9iapg2jx][/mod-kirilica:9iapg2jx]

15. Stefanovskaana

Stefanovskaana Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2010
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    1
    ve molam za pomos..ocajna sum,imav odnosi so deckomi pred skoro mesec vreme,prethodniot mesec mi dojde na 8 i sea mi dojde na 6 .prviot den bese kako nekoja kafeava tecnost a potoa se pretvori vo krv,no za razlika od prethodno mn slabo mi tece sea,se plasam neznam so e problemot se plasam da ne sum trudna ve molam pomognete mi ve molam.pozz

16. red

red Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2010
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    130
    Сакам да прашам, дали е симптом на бременост доколку тече мн бело праење!? или пак е само дезинформација. Ве молам за одговор

17. Stefanovskaana

Stefanovskaana Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2010
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    1
    незнам но мислам дека не е..тоа е нормална појава го има секоја зена кај некого тоа е секојдневна појава...а сеа ти ако сакаш помогни ми на мене,прочитај го претходниот проблем

18. ciribiribela

ciribiribela Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652
    Одговор за двете, белото прање не е знак дека си бремена,јас сега сум бремена и месец дена немав бело перење, дури сега ми почна и тоа нормално а не обилно. И како второ кога ќе добиеш менструација нема причина за паника од бременост. Тоа со предсемена течност е еден случај во 1,000.000 исто како и жените на кои што им доаѓа менструација, а да се трудни. Ве молам без паника, не сте трудни!!!

19. red

red Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2010
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    130
    мислам дека не си бремена, заради то шо и мене пред да ми пробие ми течи кафеава течност, ама можиш да направиш еден тест за секој случај позз

20. AniP

AniP Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2010
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Еве ме и мене на кирилица :)
    Пред веќе две недели имав незаштитен сексуален однос ,а тоа се случи одма по завршувањето на месечниот циклус . Почнува да ме боли половината ,ми се врти но не многу често и имам многу голем нагон за јадење ,колку и да јадам сепак сум повторно гладна . Би сакала да сум бремена ,но се плашам дека ке се разочарам :( Дали е паметно сега да направам тест ?
    Поздравче до сите :*