Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Ехеее хеее и те како може, нема мерило тука дали по еден месец или по четири или по една година. Ако не се пазело, може ;)

2. gladiola

gladiola Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    130
    Lelee ke se utepam moze e glupavo no nedaj boze da sum mi kasni veke 4 dena napraviv test negativen osven polovinata sto me boli dr nisto . Offf tesko mene

3. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Ајде де, немој па ти до толку,не е дојдена работата до утепување :lol: Се шалам малку ;)
    Немај гајле, штом си направила тест после 4 дена каснење и е негативен, нема потреба од грижи. Ти касни можеби од самиот организам додека се си дојде на свое место, или од доењето можеби. Не се секирај, уживкајте си со бебушка :)

4. gladiola

gladiola Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    130
    Falaa ti srcka za sovetite AMA pusti somnezi I panika inaku edvaj so bebushot izleguvam na kraj so cuvajneto pa I drugo lelee nedaj boze :o

5. jana.sk

jana.sk Нов член

Се зачлени на:
    9 ноември 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    ај девојки да прашам..минатиот месец ми доцнеше 2 месеца,а овај сега 16..Иако уште не ми е дојдена менсутрација,во неплодни денови т.е
    Пред 2 дена имав секс за ПРВ ПАТ..вчера и денес ме болат главата и стомакот ?
    имам место за паника ? да направам тест,само да не излезе нешто бидејќи има поминато само 2 дена од односот што верувам дека нема никаква врска со тоа што и претходно ми доцнела ?

6. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Имаш ли нередовна менструација? Ти каснело 2 месеца? Тогаш неможеш да рачунаш плодни-неплодни денови, неможеш да знаеш кога кои се. Додуша и во најредовната менструација не важи пишаното правило на плодни-неполодни денови, може да се забремени и во неплодни, а може и да се тера нон-стоп во плодни, па да не се забремени.
    Кај тебе ако сексот бил заштитен, тогаш немораш да се грижиш за евентуална бременост, можеби ти касни поради неродовноста на менструацијата, а глава и стомак те болат од возбуда :lol: , дека ти било прв пат, па премногу емоции во глава, пријатна позитивна трема те обземала, хормоните сега малку повеќе се активирани...

И еве еден совет - никако немојте едно по друго да имате секс без заштита и ако меѓувреме партнерот не бил по мала нужда, постојат големи шанси да се забремени од предсемената течност во која остануваат сперматозоиди од претходниот пат. На тој начин се случуваат многу несакани и непланирани бремености :!:

7. Vikickag

Vikickag Нов член

Се зачлени на:
    11 ноември 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Zdravo.Bremena sum vekje 6 nedeli I me bolea gradite ali vcera osetiv kako da ne me bolat vekje gradite I sum isplasena.Dali e normalno posle nekoj period da ne me bolat gradite.Blagodaram

8. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    не се плаши.. можат да те болат да престанат.. мене на почетокот не ме болеа па почнаа да ме болат а еве сега пак не ме болат...

На Vikickag му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Vikickag

Vikickag Нов член

Се зачлени на:
    11 ноември 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Mn ti blagodaram ddevojce :)

10. jasmina83

jasmina83 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2013
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    77
    zdravo mene me interesira dali bese na ginekolog onaka bideki jas pred tri dena doznav deka sam bremena i zatoa koga da odam inace 5 nedala dovagam jas.

11. peperutceto

peperutceto Активен член

Се зачлени на:
    19 август 2013
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    27
    Zdravo prijatelcinja posle dolgo vreme pak :D .. Jas eve seuste odam po lekari,piev Bromergon pa posle toa mi dadoa Diane,arno ama posle 1 apcence od Dianeto mi se krena pritisokot 140 .. Se javiv na doktorkata i mi rece da gi prekinam .. Pa utre,zadutre ke odam pak da vadam krv da vidam dali se promenilo nesto od Bromergonot i da mi dade drugi apcinja namesto Dianeto .. Imate li iskustvo so nekoi drugi vakvi hormonski apcinja ?? .. Mnogu mi e strav da ne se zdebelam ili pak nekoi drugi nus pojavi ... Odnapred blagodaram :D Ljubov do site :*

12. peperutceto

peperutceto Активен член

Се зачлени на:
    19 август 2013
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    27
    I mi kazaa deka poradi jajnicite i tie hormonski poremetuvanja mi se slucilo spontan... Pa so Gospod napred,da se sredam prvo pa odime pak so verenikot na slucaj- bebence :) :*

13. Vikickag

Vikickag Нов член

Се зачлени на:
    11 ноември 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    zdravo.jas odma koga doznav deka sum bremena otidov na lekar I ginekologo mi potvrdi deka sum 6 nedeli bremeni I mi zakaza skan na 10 nedela

14. Anna-7

Anna-7 Нов член

Се зачлени на:
    12 ноември 2013
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    3
    Denes mi e 42 den,od poslednata mens.Napraviv utrinski test,koj dava rezultati deka sum bremena.A,d-rot me gledase na eho i veli da pocekame uste malku,ne gledam sega deka ima bremenost.Epten sum zbuneta.Vo koja nedela se gleda plodot na eho?

15. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    на колку дена ти иде менструацијата кога ти беше последната која дата??? штом ти покажал тестот две цртки значи бремена си.. а за тоа дека не се гледа на ехо можеби значи дека скоро се зачнало па рано е уште

16. macence26

macence26 Активен член

Се зачлени на:
    3 август 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Здраво на сите :)

Јас сум нова на форумов и баш ми се допадна што тука сите се како едно големо семејство :) :)
    Сакам да се консултирам со вас од скоро сум во брак, па со мојот сопруг од скоро се обидуваме да основаме семејство, последен пат имав добиено минатиот месец на 22 , а последен пат имавме односи на 02.11 месецов, пред 2-3 дена почнав да осеќам болки во градите и во долниот дел од стомакот. Па што мислите вие дали е можно да сум бремена или треба да чекам до следната менстрација ?

Pozdrav do site ;)

17. cungalunga

cungalunga Активен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2012
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    6
    Macence26, ако имаш редовен циклус, сте имале односи баш пред овулација, односно во плодни денови и со оглед дека сперматозоидите издржуваат околу 5 дена, има големи шанси да си бремена.
    Јас исто така си се надевам :) а имавме ден после денот на овулацијата...
    Инаку, во однос на симптомите, мислам дека болки во градите многу често се првиот симптом...Мислам дека не е рано да почнат да ти се појавуваат симптоми, како што прочитав после 10 дена негде се појавуваат демек :)
    Јас пак, пред да добијам многу често, односно секогаш ме болеле градите, а сега еве ништо не осеќам. Само осеќам болки во стомакот...многу слични како пред да добијам...тапа болка кај јајниците од десна страна и многу ми се гади и имам киселини...
    Ти какви болки имаш, константни или од време на време? Јас мислам дека кога ќе легнам не ме боли стомакот :)
    Или има нешто или само без везе си се фурам :P
    Ти посакувам да си трудна :*

18. macence26

macence26 Активен член

Се зачлени на:
    3 август 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Чунгалунга и јас ги имам истите симптоми како твоите дај боже да сум бремена :) :) ти посакувам и на тебе исто така да си , не се константки болките него повремено така тапи болки ,а за киселините да не правиме муабет и кога сум гладна и кога сум сита си ги имам , ке почекам уште 3-4 дена па ке направам тест :) :) многу сум возбудена многу ти благодарам на подршката :*

19. cungalunga

cungalunga Активен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2012
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    6
    И јас се молам да НЕдобијам и ќе почекам уште 2 дена, во петок ќе направам тест...
    Иначе, приметувам дека е различно тоа што болки во стомакот имам два три дена, а вообичаено за добивање, ме боли максимум еден ден или истиот ден кога ќе почне - ќе добијам.
    А пиеш нешто од типот фолна киселина и сл?

20. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Офф девојки и мене ми доцни.... :tmi:
    Почетокот на овој месец требаше да добијам,3,4 па и 5 најкасно, а еве до денес нема ни М од мензис......
    Баш на датумот кога требаше да добијам ме болеа јајници ууу мислев готово е, одам у тоалет и сум добила, а ништо од тоа, наредниот ден пак истата песна и пак нема ништо, овие денови ме пецка долу де на лево де на десно, ме подзаболува како кога треба да добијам, само трчам до тоалет може сум добила, ама јок, а што е најтрагично не можам никако да се сетам како изгледаше пред околу година ипол ова чувство, кога останав бремена со син ми :?:
    И сега што? Да очекувам второ бебуле? Многу сакам, многу, ама барем уште маалку да потпораснеше ова зверчето дома што ми брболи.....
    Не знам девојки, еве и јас секој ден само на тоа мислам дали сум или не, да почекам уште неколку дена па да земам тест, друго не ми преостанува..а божем пазевме беее :tmi: