Здраво девојки, нова сум на форумов и сакам со вас да споделам едно прашање, дали е можно после недела дена од завршување на месечниот циклус да забременам, но исто така морам да напоменам дека пијам dostinex по 1 апче секој понеделник( значи 2 апчиња досега имам испиено ) и ги имам оние да речам рани симптоми на бременост, болка во градите и некоја блага болка и грчеви во долниот дел на стомакот и половината, па и зачестено мокрење...Знам дека е прерано за ова,тек сега овие наредни неколку дена ми се плодни( барем според мои пресметки ) ама сепак многу ќе ми значат вашите одговори и мислења...
Здраво девојки, Им честитам на новите трудници имајте лесна бременост на другите не губете верба све ќе дојде на свое време.Сакам да се консултирам со вас дали некоја од вас имала вакво искуство, мене ми каснеше менструацијата скоро 3 недели и отидов кај гинекологот ме виде на ехо и ми рече нема ништо земи пиј десет дана прималут нор после ќе добијеш.јас ги заврши во петок терапијата со прималут еве денеска 6 ден и сеуште немам добиено.Кога ги пиев минатата година ми дојде после 3 дена. Е сега се прашувам има ли шанси да сум бремена или да збременив додека ги пијев овие хормони? Дали му се случи на некоја ова? Немам никаков симптом дека ќе добијам само ми се гади и уморна сум многу јас мислам дека сето тоа ми е од терапијата зашто и кога ги пијав така се чуствував. Поздрав
Слими, јас 100 пати пиев Примолут нор, и секој пат различно се осеќав. Еднаш добив 2 дена по последно апче, еднаш по една недела, секогаш различно. исто и тегобите од нив, мислам дека ги имав сите од упатството во различни периоди. Не дека ти помогнав нешто со ова колку ми е збркано мислењето , само ти кажувам мое искуство!
Многу ти благодарам мила за одговорот еве се мислам утре да одам кај гинекологот ако не добијам до утре.
Леле Слими, колку сакам да видам дека си бремена, со душа чекам да се израдуваш, и ти и сите кои чекаат Дај Боже ова да ти се симптоми на бременост, дај Боже Господе!!!
Многу ти благодарам душо се надевам дека еден ден ќе биде и кај мене, и кај тебе и сите другите што чекаме согодини.Станавме досадни веќе во темава Сите си заминаа што беа во наше време сме останале ние ветеранки Еве јас чекам 3 години да ми се случи чудо не знам веќе во што да верувам само чекам господ да ме изненади некој ден, сеуште не сакам да почнам со инсиминации или ИВФ, не се чуствувам подготвена за тие процедури.Нешто потсвесно интуитата ми вели дека ќе се случи чудо и за мене Тебе уште колку ти останаа од времето што треба да паузираш?Брзо ќе поминат, ќе видиш после на работа само и ќе видиш две црти, и тоа жар црвени и вистински
Баш ме насмеа со тоа ветеранки, хахаха, баш така Инекциите ги примав крај на август, несмеам 6 месеци од тогаш, значи до почеток на март, ама јас ќе со додадам уште 2 месеца плус, да се прочисти убаво организмот, сега планирам и една детоксикација да си направам со јаворов сируп и лимон. Значи таму негде крај на април...почеток на мај здравје ќе почнеме пак да се бркаме низ станчево (уствари јас ќе бркам, ама нема кај да ми избега, имаме само една соба, кујна и купатило, добро ај и ходник хихихихи).
Слими, душо, не дека ти солам памет, ама мислам дека не ти е рано да започнеш со процедурите за инсеминација и недај боже инвитро. И јас сум како тебе, така да ја делиме истата судбина, околу 2 ипол години безуспешно се обидуваме, но јас имам и 2 неуспешни инсеминации Да знаеш дека има многу процедури,и јас мислев дека ми е рано, ама времето минува. незнам дали си испитала проодност на канали, ако не си ти препорачувам да го сториш тоа. И јас мислев дека брзо ќе оди, за месец два ќе направам се, ама не е така, прво се прават хормонски испитувања, па брисеви, па ХСГ, па пауза, па се оди со кломифен, па дури тогаш праќаат на инсеминација, за документи за инвитро се потребни 4 неуспешни,а помеѓу нив треба барем 1 месец пауза, така да...поминала годината. Да се надеваме дека и ние ке ги видеме двете црти, ама во мегувреме терај си ги процедурите, па нека се и за џабе, дајбоже да си останеш бремена најбрзо што може.Не ме свакај погрешно, тоа е само мое мислење
Многу ти благодарам мила за советите. Јас хормони и брисеви ПАП тест све имам направено, хормоните ми се добри а имам ПЦО и докторот се чуди.И брисевите и ПАП тестот све ми се негативни имам овулација минатат година примав 2 месеци кломифен ама не бидна.Спермограмот е све во ред само не му дошло времето сеуште.А проодност на каналите чекам после нова година кје си испитам па ќе видиме таму што ќе испадне.И да ти кажам многу се плашам од овие хормонални терапии зашто многу лош ефект имат кај мене еве испив прималут 8 дена откако престанав сеуште не сум добил, две месеци немам менструација и све надвор од контрола сум, многу ми е лошо и психички сум нервозна од тие ниту јадам многу ми се гади глава ме боли све.Затоа сеуште сакам да си почекам незнам немам сеуште храброст за таков чекор. Се надевам дека и ти наскоро ќе успееш и ќе се израдуваш. Поздрав
до сега ми се нема ова случено... добив на 02.11, претходно на 21 правев инсеминација, тест на правев затоа што на 2 добив првите 2 дена сосема малку, а 3 и 4 ден нормално. Е сега денес имам кафенкаст исцедок на гаките, не е многу, но незнам од што може да биде. За добивање ми е ептен рано, а овулацијата би требало да ми беше пред 1-2 дена, можно ли е да е бременост? Има некоја ваков случај? Мислам дека не е бременост, но пак да си прашам за мислење
Може да биде бременост и во тој случај тоа крварење се нарекува имплантациско крварење. Ти посакувам да си бремена.
Jas bi sakala da ve prasham vekje recisi 4-ta nedela kako mi kasni bev na lekar mi rece deka ne sum bremena deka imam prometuvanje so hormonite i mi dade da pijam Primolut Nor mi rece da gi pijam deset 10 dena a do 5-ot den koga kje gi pijam treba da mi dojde no eve 6 den i nisto nemam.Dali treba da gi isipijam site tableti pa togash da cekam da mi dojde .Sovet.
Јас добив денес. Баш бев напната ова време и имав стресови, нервози, синчето ми беше болно и лежевме во болница неколку денови па поради тоа и ми каснеше, бев сигурна дека е од стрес ама ајде си велам па некогаш и не се знае несакајќи може и друго да биде ама ништо....Ми каснеше 13 дена и утре планирав да правам тест
Не, не, прво треба да ги испиеш таблетите, па да добиеш за некој ден. Јас ги пиев пред 2 месеци, добив 3 дена откако ги испив таблетите. Читав во темата за таблетите, некои девојки добивале и подоцна, на пример 7 дена откако ги испиле таблетите. Така да, стрпи се, рано е уште за добивање, не се грижи, се' е во ред
Стварно незнам што е, ама утре одам на гинеколог дефинитивно. Не е од овулација, бидејки имам класично менструално крварење, а овулациското е само неколку капки, и тоа еден ден, а јас вчера имав малку, а денес почна нормално да си тече, како обично менструално крварење. Е сега ме чуди како може да ми дојде за 15 дена? Стварно чудно, може пред 15 дена кога добив да сум имала спонтан, нели правев имсеминација, па сега тоа да е класична менструација... утре одам на гинеколог да видам од што е