Направив тест и ми излегоја две цртички но едната цртичка беше розева :/ така треба или нешто неправилно направив со тестот..
Слими честитки, баш ми е мило, со лесно нека ти е бременоста!!! Инаку јас бев вчера на гинеколог, ми рече дека сум имала ановулаторен циклус и затоа сум добила на 15 ден, изгледа од кломифенот што го земав претходниот месец настанал хормонски дисбаланс... битно не е страшно, одиме понатаму... уште еднаш честитки на идните мамички
i od mene cestitki za idnite mamicki vi posakuvam so lesno da ja iznosite bremenosta pa vo najskoro vreme i kaj nas
Здраво девојки...најнапред честитки до слими, имај лесна бременост....Би сакала да ве прашам дали благите болки и треперењето во пределот на матката можат да бидат симптом на рана бременост? Имав незаштитен однос пред околу две недели
Вчера имавме незаштитен однос со дечко ми, но секако без свршување внатре. Ми заврши завчера, а пред малку ме болеа јајниците и имав светло розевка крв кога се избришав, ама многу малце. Можно е да се доцедува или може да биде симптом на бременост? Не е премногу рано од вчера?
Не постојат реални шанси за бременост. Мој совет направи си пап тест, на некоја инфекција ми мириса. Поздрав
Фала ти, ама не верувам дека е инфекција, единствени сексуални партнери сме си не само сега туку и воопшто, а за друг вид инфекција не знам каква би можела да предизвика крвав исцедок. Се надевам дека е или доцедување или евентуално настинка. Уште еднаш фала на советот.
поздрав на сите сакам едно мислење од вас. во септември ја правев првата инсиминација кој за жал ја утврдија како вонматерична но срека што не примав никакви терапии и инекции се заврши како и да не сум останава трудна гинекологот рече дека ке се прочистам така што крврев негде околу 17 18 дена од кој пет дена обилно а другите сосема малку . но бидејки немам редовен Менструален циклус ми рече да почнам некаде околу први ноеври да пијам добростон 10 ден по 2 апчиња, но бидејки од први имав болку како да добијам не почнав да ги пијам но не ми дојде па почнав од 11.11 последното го испив во средата 20.11 вчера добив јаки болки во половината и долниот дел од стомахот и ми проби но кафено денеска втор ден премногу темно и многу малку и болките во половината не се намалија
Sigurno se doceduvalo nisto strasno mene ova cesto pati mi se slucuvase da mi prekini 2 dena da imame odnosi so mm i da mi proteci pak nekolku kapki ili kafeav iscedok
Мене вака прв пат ми се случува, а имавме за краток период два пати односи, па се сетив на имплантациското крварење и одма ми отиде паметот на бременост. Иако по правило мислам дека не се случува уште наредниот ден, сепак јас да си се консултирам. Фала ти многу на советот.
Jas sakam da prasham gi ispiev lekovite Primolut Nor i eve 6 den kako mi nema dojdenoo..A ne cusstvuvam nikakvi simptomi.
Доколку правилно си ги користела, досега требало да ти дојде доколку не си бремена. Консултирај се со гинекологот кој ти ги препишал, доколку ти се препишани. А и ако не ти се, сепак консултирај се ако си сигурна дека не е бременост во прашање.
Здраво феминки, имам едно прашање до вас Со вереникот не се пазевме месецов, ми доцни 2 недели, имам некои симптоми како блага болка во долниот дел од стомакот, градите ми се отечени не можам ни да ги пипнам, но имам покачен тестостерон така што мали се шансите да останам бремена Би сакала да слушнам ваше мислење. Поздрав
Без разлика што се мали шансите, сепак постојат. Премногу е две недели да ти доцни, не чекај повеќе и направи си тест. Така ќе бидеш сигурна и доколку не се работи за бременост, посети гинеколог да ти каже во што е проблемот. Со среќа.
Zdravo devojki !! Eve sum pak jas .. Pred nekoj den gi dobiv rezultatite od krvta,skoro site mi se vo granica na normala, samo TSH mi e 2,2 i Prolaktinot mi e pokacen 32,13... Da ve potsetam deka imav spontan pred 2 meseca,i malce me cudi zosto prolaktinot mi e pokacen .. Koga bev bremena,koga mi potvrdija prolaktinot mi bese 23,19.. a sega 32,13!!! ... Dali ke moze bilo kakov sovet?? Odnapred vi blagodaram
Девојки, знам дека се замарам без причина бидејќи внимаваме со дечко ми иако имаме незаштитени односи, но би сакала да ве прашам сепак и вас за мислење. Вчера ме болеше цел ден глава, а денес цел ден ми се врти, дури и на поблаги покрети. Со оглед на тоа што последната менструација ми беше на 14-ти октомври, а односите ни беа нормално после завршувањето, а последните во саботата, нема шанси вртоглавиците да се појават толку рано, што значи дека причината мора да е друга? Притисокот ми е нормален....
Jas zaboraviv da vi kazam deka povtorno mi se javuvaat vrtoglavici,pritisokot mi varira,temperatura 37 so 2,3 zavisno,umorna sum celo vreme .. Istoto kako i prethodno koga bev trudnicka .. Neznam sto da mislam veke .. Prolaktinot mi e pokacen kako sto pisav pogore... Ve molam za sovet,hitno mi e !!! Baknezi do site
Почекај до следната дата кога би требала да добиеш, ако не иде, прави тест и се надевам дека повторно ќе си видиш две цртички и овој пат ќе помине се во најдобар ред и ќе си родеш здраво и живо бебуле