Женскиии како сте ми?? Јас сум добро, ме немаше малку подолого,али више незнаев ни што да напишам ни ништо кога секој месец иста приказна.....и сеуште е така...сеуште чекаме....имав и проблеми и уште имам со бубрезите..цела десна страна ме болеше,дури и кога мочкав ме болеше стомакот кај бешиката....се отрув со чаеви...Ве поздравувам и ве сакам
Здраво Лале, навистина се изгуби од форумов, знам некогас здосадува да се зборува се едно исто, ама сто да се прави, мора да се надеваме и да чекаме, ќе бидеме и ние наградени еден ден, и не си сама мила, тука сум и јас и усте други со иста борба
женски вака ми касни месец и повеке незнаев со да прам...заради то шо со мм имаме односи ама сум сигурна во него.. напраив вчера тест и ми излезе негативен јас цела срекна си иди мм од работта и му викам пак ке станеш татко ми се пули и вика како не нема шанси му го давам тесто и ми вика ејј да... го погледнувам тестот јас уште еднаш и гледам две црти а значи сигурно ко го напраив бесе една цртка два три сати беше една црта после го гледам две.....можно ли е такво нешто со да прам да повторам тест за колку време тестот ги казува цртките де ве молам совет....и помош
На сите тестови за бременост пишува дека после најмногу 10 минути веќе не се релевантни.. Бременоста се покажува во првите 3-4, ако тогаш ја нема првата цртка, не е воопшти битно дали после неколку часа ќе се појави нешто на тоа место.
девојки ми треба совет... пред двеипол недели со партнерот имавме однос без заштита и тој не е сигурен дали се тргнал на време, мене ми доцни веќе 10 дена, што никогаш не било случај, но во меѓувреме ми се појави кандида која ја лечев 6 дена, исто така на точно една недела од кога го имавме тој однос јас крварев еден ден и си помислив дека ми дошла менструација но траеше само еден ден сега се прашувам дали има шанси да сум останала бремена или не, а за тест да правам незнам дали е сеуште рано?
Mi treba sovet od poiskusnite.Odamna ve sledam no denes resiv da vi pisam nesto sto mi e misla.dobiv na 01 noemvri i imam redoven ciklus sekoj mesec mi doaga 5 - 7 dena porano od prethodniot datum.Ovoj mesec bev na mikrobioloskite ispituvanja i mi najdoa ureoplazma pozitivna mi dadoa dva vida antibiotici i gi ispiv i jas i soprugot.No pred da pocnam da gi pijam antibioticite imavme ne zastiten odnos so soprugot (rachunajki deka togas mi se neplodni denovi - a toa bea prvite denovi vednas posle ciklusot).denes sme 30 trebase da bi dojde na 25 -26 no nemam nikaki simptomi za da mi dojde ,,,bradavicite dva dena veke mnogu me bolat a vo dolniot del na stomakot chustvuvam nekoja tezina ,kako da imam nekoja "zila " prevrteno,blaga bolka ako premnogu se svitkam vo stomakot, a denes i polovinata me boli.Mozno li e da sum bremena ?
За симптоми ти е рано, ама за тест не ти е. Осигурај си се најдобро со тест и ако излезе позитивен одма исконсултирај се со гинекологот за бактеријата.
Jas samo da vi kazam deka pak sum trudnickaaaaaaaaa Bev na lekar i mi potvrdija .. Pa daj Boze sto pobrzo site da si docekate ... Ve guskam i pozdravuvam site
Ај си реков и јас да ви пишам нешто.На кратко да ви ја раскажам мојата приказна. Првата бременост ми донесе прекрасно машко бебе(сега е веќе 6 годишно детенце).Кога конечно со мажот ми се решивме на второ, покрај сите тестови и испитувања што ги направив (кои беа во ред) моето бебе од самото раѓање беше пратено на клинички каде заминав и јас само 2 дена од породувањето. Таму живеевме 2 месеци, каде и почина.Не треба да ви објаснувам низ каков пекол поминувавме. Е, сега, после 6 месеци јас сум повторно бремена и како да немам некои посебни чувства и возбуда па и некои посебни симптоми и низ глава ми поминуваат неубави сценарија, а плус тоа почнав да станувам и суеверна(сликчето ми падна-лош знак, а бе се борам самата со себе си) страшно. Се надевам дека ќе биде се во ред. Поздрав до сите
Те сваќам зошто мислиш така ,но пробај да мислиш на убави работи ,шетај ,играј со синчето Најди некоја занимација прави денес торта,утре во шопинг,со синчето во театар Не дозволувај психата да те надвладее Поз и се најубаво
lele imame nova trudnica peperutka aj so sreka neka ti e i so lesno da si ja iznosis bremenosta. koga vidov kolku prkarasna vest poz do tebe i guski
Zravo na site jas bi sakala na site da vi posakam dobra i lesna bremenost isto i jas custvuvam golemi tegobi cesto mokrenje gadenje napraviv test megutoa ne pokazuva no i prethodno koga bev bremena testot ne pokazuvase taka da i ne treba mnogu da se rakovodime na toa pozdrav
здраво девојки,како сте? Eте и јас со својот проблем,како и повекето од вас...пред 5 месеци имав спонтан абортус,по 2.5 месеци бременост,прицината бесе не убаво распоредени целии и `така требало да биде`...последно добив на 27 октомври,и сега сеусте немам добиено,направив 2 теста,и двата излегоа со 2 линии но едната побледа од другата...отидов на гинеколог во понеделникот и ми реце дека не гледа бременост на ехото,туку некоја си циста која не е опасна,а мозно е и да е излезена од бременоста ако сум бремена,ме прати да направам тест преку крвта и тој излезе позитивен...и ми реце дојди по два дена,ако пак него видам бебето на ехо,мозно е да е ванматерицно и ке те пратам на оделение? сто и знацесе тоа не разбрав бас,а многу сум испласен...не ли е тоа многу мало да за да се види,за веднас таа да константира дека е ван материцно,а ако е бас така,сто це ми прават тие на одделението гинеколоско таму ? Uфффф помос,незнам сто да правам ((((((((
се надевам дека ќе се види бебчето.. или побарај и друго мислење да видеш шо ќе ти кажат.... се надевам дека се ќе биде во ред
Не кревај паника Лида27 биди смирена подобро е за плодот, јас мислам дека е се усте рано да се види. Јас го минав тоа бев во болница 5 дена засто не се гледасе нисто и мислеа вонматериЧно добро е сто не интервенираа одма, после се видоа беа два плода но сепак заврси лосо со спонтан. Ти држам срека да биде се во најдобар ред. ПоЧекај некој ден и пак оди на преглед, побарај и друго мислење.
Eте денеска пак на преглед ми рекоа дека нисто несе гледа и дека сигурно е ванматерицно..ми дадоа упат за во Sк во GAK,таму да седам и да ми ставаат некаки инјекции ..страсно се цувствувам (
Здраво на сите. Вака последен пат ми дојде на 05.11 и еве до сега уште немам добиено. Имаме незаштитен однос со маж ми сакаме бебенце и се обидуваме 5 месеци. Градите не ме болат, но стомакот долу ме боли како да ке добијам. Многу ми се спие, а мерев и температура имам 37.3. Кажете ми дали има шанси да сум бремена?