Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. 2013

2013 Активен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2013
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    28
    Девојки после колку дена може да покаже тестот? Мм сврши во мене вчера...незнам дали да се радувам бидејки за 9 месеци ке правиме свадба :) Па сакам колку што е можно побргу да дознаам, а денес имав болки во левиот јајник...незнам што да мисламм, некој совет? :)

2. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    после две недели од односот,ама има тестови кои покажуват и после 7дена :)
    ти касни???

3. 2013

2013 Активен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2013
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    28

Не, не ми касни, сакав да знам дали после 2-3 дена покажуваат тестовите, па ајде ке почекам после 7миот ден :) Фала многуу :*

4. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.861
    Допаѓања:
    28.525
    Ептен ти е рано, секако нема да ја видиш втората цртка ако не почекаш до датумот на следното доаѓање на менструацијата! Или ајде да речеме да го направиш тестот пред датата на менструација, ама бар да си во близина на таа дата... Вака, после само неколку денови од свршувањето во тебе, ми се чини невозможно да покаже тестот две цртки ако има бременост!
    Биди трпелива, почекај некоја недела и после прај тест!

5. cat-woman

cat-woman Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    459
    Здраво, јас и мм веке 11 месеци се обидуваме и никако да биде,претходниот месец пиев кломифен и бев да проверам и имав фоликула од 24 мм и по една недела имав болки во левиот јајник и пак отидов на гинеколог и ми кажа дека имам жолто тело од 52 мм и ми даде совет да лежам да мирувам и да чекам, требаше да добијам сега на 13 но мене почна да ми тече чудна крв кафенкаста по малку така четири дена по ред (од 10-14) а на 15 добив менструација и уште ми трае, стварно не знам што се случува, дали имал некој некое слично искуство?

6. Proxima

Proxima Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2013
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    234
    Прашање до бременките, особено до оние кои имале болни и отечени гради пред добивање менструација: како ви реагираа градите кога останавте трудни? Значи, првите знаци на бременост? Дали градите продолжија да ве болат или болката се намали со текот на времето? Мене секој месец ме болат градите пред добивање, ама кога ќе ми се намали болката, знам дека ќе добијам за кратко време. А, еве чекам да не добијам веќе 6 месеци, ама ништо... :)

7. midnight.flower

midnight.flower Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    541
    Допаѓања:
    1.051
    ^ Еве јас да ти одговорам, бидејќи имам многу осетливи гради (секогаш пред добивање, а често и за време на овулација, а некогаш од овулација до добивање - цели две недели :x , ми отекуваат и ме болат градите).
    И овој месец ме болеа, си мислев ќе добијам (како и секогаш), си ги имав сите предменструални симптоми. Дури откако ми задоцни, направив тест и тестот беше позитивен. Јас немам некои особени симптоми кои укажуваат на бременост (затоа и два пати правев тест - не ми беше верно). Дури по 7 дена доцнење (а веќе знаев дека сум бремена - имав позитивен тест), почнав да чувствувам бранови топлина (како внатрешна температура), многу сум уморна и поспана (притисокот ми паѓа), а еве овие два дена многу маааалку киселини (некако ме тера на подригнување и имам кисел вкус во уста :tmi: ). Друго ништо. Да не знам дека сум бремена, не би се ни сомневала. Според датум на последно добиено, треба да сум некаде во 6-та недела.

8. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Девојки, не знаев каде да го сместам прашањево, ама сакам да се консултирам со вас. Ми доцни веќе 10 дена, направив два теста за бременост од кои двата беа негативни (едниот по 3 дена од доцнење, другиот точно на седмиот ден). Не ми се верува дека може двата да се грешни, поготово вториот го направив после една полна недела доцнење и се придржував кон упатствата, за разлика од со првиот, што значи дека не ми има смисла да купувам трет тест. :^) Ама уште од пред да ми задоцни имав понекогаш бел исцедок, понекогаш безбоен, а понекогаш воопшто. Деновиве немав никаков, денес имам бел и од утрово ми се мааалце потечени градите и ме болат само брадавиците на допир. А уште пред да ми задоцни се сомневав на бременост поради главоболките и вртоглавиците. Јас мислам дека после два негативни теста не би требало, ама би сакала да ми пишете ваше мислење или ако сте имале слична ситуација, пред да се обратам на гинеколог. :) Поздрав. :*

9. bebeeee

bebeeee Активен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2013
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    2
    :inlove: Mila jas imav slicna situacija mi kasneshe 7 dena napraviv test na 5-ot den koj beshe negativen na 10-ot den napraviv ushte eden test i toj beshe negativen potoa na 13-ot i 16-ot den pak napraviv testovi i tie bea negativni. Mnogu bev na misla se cudev sto e toa,a pred toa ne sum imala takvi iskustva i probelmi.So partnerot odlicivme da odime ne lekar bidejki beshe krajno reshenije.Otidov na ginikolog cela preplashena(testovite negativni a menstruacija nikade ja nema) mu objasniv na lekarot se i koga me pregleda toj zakluci deka imam problemi so hormoni.Togash mi dade lekovi za provokacija na menstruacija.Gi piev 10 dena a posle toa 3-ot den mi dojde.Eve sega mi doaga normalno.Ama tebe ti e 10 den taka da imash ushte 5 dena bidejki normalno e da ti kasni do 15-ot den ako ne ti dojde a testovite ti se negativni moj sovet e da se obratish kaj ginekolog. :inlove:

На Lovely93 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Фала мила на одговорот. :* Се посомневав и јас на хормонски дисбаланс, се јавив кај мојот гинеколог ми рече да не пијам ништо и ако не добијам уште една недела да си направам проверка на хормонски статус па да дојдам кај неа. Ама дали мора хормонскиот статус на 14-ти ден од менструација да се направи? :?: Не ми се чека. :D

11. bebeeee

bebeeee Активен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2013
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    2
    Daj boze mila da si go reshish problemot. <3

На Lovely93 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Фала мила, да знаеш дека ми помогна што ми држеше среќа, утрово конечно добив и се е во ред, само здравје после нова година ќе си проверам хормонски статус за секој случај. :) Фала многу уште еднаш. :*

На bebeeee му/ѝ се допаѓа ова.
  13. rokiroksana

rokiroksana Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јули 2013
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    98
    вцера направив тест за бременост и тоа два теста BE SAFE и SURE CHECK и на двата теста ми се појавија две цртицки ама втората е побледа исто на првиот па после и на вториот.Ми касни 2-3 дена и имам болки слични на пмс гадење....
    дали точен е тестот

На midnight.flower му/ѝ се допаѓа ова.
  14. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    ^^ Точен е, нема лажно позитивни тестови, веројатно е бледа втората цртичка зашто се работи за многу рана бременост.

Повтори го за 5-6 дена и обавезно закажи на доктор за да ти потврди. Честитки за бременоста :)

15. l-a-d-y-di

l-a-d-y-di Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    498
    Јас кога го правев тестот ми излезе бледа цртичка :) и го повторив уште само 3 пати :D а цртичката стануваше потемна и потемна :) и така сега си растеме со мешко :D

16. melanie27

melanie27 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2010
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    255
    Женички ве молам за помош :) . Ми доцни 2 дена ама чувствувам симтоми како за добивање. Некако ми е страв да направам тест да не излезе негативен.
    Цела треперам од возбуда затоа што никогаш не ми доцни. Може да добијам порано, ама подоцна никогаш не се случило.
    Дали да почекам или веднаш да направам :sweat:

17. rokiroksana

Се зачлени на:
    30 јули 2013
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    98
    фала ви на одговоите навистина сум изненадена затоа што не очекував дека можеби сум бремена ама тоа се случува баш кога не очекуваме и баш пред 2 недели ставав вагиналтки Микорил за кандида и ми е страв поради тоа а незнаев дека баш сега ке се фати :D
    со Господ напред па се читкаме на темиве позззззззззззззз

18. rokiroksana

Се зачлени на:
    30 јули 2013
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    98
    melanie27 подобро е и веднаш да си направиш тест отколку да те јаде мислата и мене ми каснеше 2-3 дена ама и имав пмс болки многу чудни па затоа што побрзо и во кој било дел од денот!!!
    со срека и ајде да не израдуваш!

19. melanie27

melanie27 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2010
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    255
    Е па душичке направив тест....и позитивен е ...мнооооогу се радувам.

На midnight.flower, Serafima, ddevojce и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. rokiroksana

Се зачлени на:
    30 јули 2013
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    98
    Ч Е С Т И Т К И!!!!!! сО ЛЕСНО И ЗДРАВЈЕ ДА СИ ГИ НОСИМЕ! мислам дека и ист период ке си бидиме
    па се ке се читкаме

На gz27 му/ѝ се допаѓа ова.