Девојки после колку дена може да покаже тестот? Мм сврши во мене вчера...незнам дали да се радувам бидејки за 9 месеци ке правиме свадба Па сакам колку што е можно побргу да дознаам, а денес имав болки во левиот јајник...незнам што да мисламм, некој совет?
Не, не ми касни, сакав да знам дали после 2-3 дена покажуваат тестовите, па ајде ке почекам после 7миот ден Фала многуу
Ептен ти е рано, секако нема да ја видиш втората цртка ако не почекаш до датумот на следното доаѓање на менструацијата! Или ајде да речеме да го направиш тестот пред датата на менструација, ама бар да си во близина на таа дата... Вака, после само неколку денови од свршувањето во тебе, ми се чини невозможно да покаже тестот две цртки ако има бременост! Биди трпелива, почекај некоја недела и после прај тест!
Здраво, јас и мм веке 11 месеци се обидуваме и никако да биде,претходниот месец пиев кломифен и бев да проверам и имав фоликула од 24 мм и по една недела имав болки во левиот јајник и пак отидов на гинеколог и ми кажа дека имам жолто тело од 52 мм и ми даде совет да лежам да мирувам и да чекам, требаше да добијам сега на 13 но мене почна да ми тече чудна крв кафенкаста по малку така четири дена по ред (од 10-14) а на 15 добив менструација и уште ми трае, стварно не знам што се случува, дали имал некој некое слично искуство?
Прашање до бременките, особено до оние кои имале болни и отечени гради пред добивање менструација: како ви реагираа градите кога останавте трудни? Значи, првите знаци на бременост? Дали градите продолжија да ве болат или болката се намали со текот на времето? Мене секој месец ме болат градите пред добивање, ама кога ќе ми се намали болката, знам дека ќе добијам за кратко време. А, еве чекам да не добијам веќе 6 месеци, ама ништо...
^ Еве јас да ти одговорам, бидејќи имам многу осетливи гради (секогаш пред добивање, а често и за време на овулација, а некогаш од овулација до добивање - цели две недели , ми отекуваат и ме болат градите). И овој месец ме болеа, си мислев ќе добијам (како и секогаш), си ги имав сите предменструални симптоми. Дури откако ми задоцни, направив тест и тестот беше позитивен. Јас немам некои особени симптоми кои укажуваат на бременост (затоа и два пати правев тест - не ми беше верно). Дури по 7 дена доцнење (а веќе знаев дека сум бремена - имав позитивен тест), почнав да чувствувам бранови топлина (како внатрешна температура), многу сум уморна и поспана (притисокот ми паѓа), а еве овие два дена многу маааалку киселини (некако ме тера на подригнување и имам кисел вкус во уста ). Друго ништо. Да не знам дека сум бремена, не би се ни сомневала. Според датум на последно добиено, треба да сум некаде во 6-та недела.
Девојки, не знаев каде да го сместам прашањево, ама сакам да се консултирам со вас. Ми доцни веќе 10 дена, направив два теста за бременост од кои двата беа негативни (едниот по 3 дена од доцнење, другиот точно на седмиот ден). Не ми се верува дека може двата да се грешни, поготово вториот го направив после една полна недела доцнење и се придржував кон упатствата, за разлика од со првиот, што значи дека не ми има смисла да купувам трет тест. Ама уште од пред да ми задоцни имав понекогаш бел исцедок, понекогаш безбоен, а понекогаш воопшто. Деновиве немав никаков, денес имам бел и од утрово ми се мааалце потечени градите и ме болат само брадавиците на допир. А уште пред да ми задоцни се сомневав на бременост поради главоболките и вртоглавиците. Јас мислам дека после два негативни теста не би требало, ама би сакала да ми пишете ваше мислење или ако сте имале слична ситуација, пред да се обратам на гинеколог. Поздрав.
Mila jas imav slicna situacija mi kasneshe 7 dena napraviv test na 5-ot den koj beshe negativen na 10-ot den napraviv ushte eden test i toj beshe negativen potoa na 13-ot i 16-ot den pak napraviv testovi i tie bea negativni. Mnogu bev na misla se cudev sto e toa,a pred toa ne sum imala takvi iskustva i probelmi.So partnerot odlicivme da odime ne lekar bidejki beshe krajno reshenije.Otidov na ginikolog cela preplashena(testovite negativni a menstruacija nikade ja nema) mu objasniv na lekarot se i koga me pregleda toj zakluci deka imam problemi so hormoni.Togash mi dade lekovi za provokacija na menstruacija.Gi piev 10 dena a posle toa 3-ot den mi dojde.Eve sega mi doaga normalno.Ama tebe ti e 10 den taka da imash ushte 5 dena bidejki normalno e da ti kasni do 15-ot den ako ne ti dojde a testovite ti se negativni moj sovet e da se obratish kaj ginekolog.
Фала мила на одговорот. Се посомневав и јас на хормонски дисбаланс, се јавив кај мојот гинеколог ми рече да не пијам ништо и ако не добијам уште една недела да си направам проверка на хормонски статус па да дојдам кај неа. Ама дали мора хормонскиот статус на 14-ти ден од менструација да се направи? Не ми се чека.
Фала мила, да знаеш дека ми помогна што ми држеше среќа, утрово конечно добив и се е во ред, само здравје после нова година ќе си проверам хормонски статус за секој случај. Фала многу уште еднаш.
вцера направив тест за бременост и тоа два теста BE SAFE и SURE CHECK и на двата теста ми се појавија две цртицки ама втората е побледа исто на првиот па после и на вториот.Ми касни 2-3 дена и имам болки слични на пмс гадење.... дали точен е тестот
^^ Точен е, нема лажно позитивни тестови, веројатно е бледа втората цртичка зашто се работи за многу рана бременост. Повтори го за 5-6 дена и обавезно закажи на доктор за да ти потврди. Честитки за бременоста
Јас кога го правев тестот ми излезе бледа цртичка и го повторив уште само 3 пати а цртичката стануваше потемна и потемна и така сега си растеме со мешко
Женички ве молам за помош . Ми доцни 2 дена ама чувствувам симтоми како за добивање. Некако ми е страв да направам тест да не излезе негативен. Цела треперам од возбуда затоа што никогаш не ми доцни. Може да добијам порано, ама подоцна никогаш не се случило. Дали да почекам или веднаш да направам
фала ви на одговоите навистина сум изненадена затоа што не очекував дека можеби сум бремена ама тоа се случува баш кога не очекуваме и баш пред 2 недели ставав вагиналтки Микорил за кандида и ми е страв поради тоа а незнаев дека баш сега ке се фати со Господ напред па се читкаме на темиве позззззззззззззз
melanie27 подобро е и веднаш да си направиш тест отколку да те јаде мислата и мене ми каснеше 2-3 дена ама и имав пмс болки многу чудни па затоа што побрзо и во кој било дел од денот!!! со срека и ајде да не израдуваш!
Ч Е С Т И Т К И!!!!!! сО ЛЕСНО И ЗДРАВЈЕ ДА СИ ГИ НОСИМЕ! мислам дека и ист период ке си бидиме па се ке се читкаме