Дали некој знае што значат чести болки во стомакот недела и пол пред да добијам? Тоа ми се случува претходниве два три месеци...Инаку сакам да забременам и постојано се надевам дека тоа се знаци, ама засега неточни...
Ништо повеќе од показател на ПМС. Можеби мислиш дека е рано недела ипол пред да добиеш, ама не е, нормално е.
здраво девојки,сакам да се посоветувам со вас ако некој знае,веке подолго време подолго од недела дена ми се лоши на работа неможам да стојам,ми се врти ужасни мачнини болки во градите и како температура да имамв некоја внатрешна неможев да издржувам.бев кај матичен ми вика настината ова она покачени леукоцити со нема везе,и ми даде антибиотик амоксиклав и некои си химорал,и тогаш ми стави дексаметазон за смируванје ,само два дена ги пиев и денес правевтест искочи дека сум трудна.стомакот и половината цел ден ме болат ко за добиванје и сеа до задутре додека идам на лекар се плашам да не влијале апшинјата нешто,во паника сум,а само 2 д ми касни не ни посомневав во тоа.позз и чекам одговор
Обично пред бременост,предходните два-три месеци ми доаѓаше порано/покасно Се случуваат некој раб за кој подоцна ќе се сетиш И ете јас недела ипол пред да недобијам имав ужасни киселини и болки во јајниците и градите кој си траеа и до 2-3 месец во бременоста Се е можно почекај ако ти задоцни 2-3 дена направи тест ако си бремена ( дај боже) ќе биде позитивен
Се разбира дека може да биде и симптом на бременост, меѓутоа штом ти се случува секој месец и сепак добиваш, за жал не се работи за бременост, но не губи надеж, ќе биде кога најмалку ќе очекуваш. По правило не треба да земаш антибиотици и слични лекарства барем во првото тромесечие од бременоста. Штом имаш незаштитени односи при мачнини и болки во градите прво треба да се увериш дека не станува збор за бременост, но што е тука е. Не се секирај, мое мислење е дека повеќе поради превентива не се препорачуваат антибиотици во бременоста, не мора да значи за сигурно дека нешто не дај Боже ќе му биде на бебчето. Оди си на гинеколог, нека ти каже која недела си, какви витамини да пиеш и опушти се, уживај си во бременоста, ќе видиш дека се ќе биде во ред.
денес бев на гинеколог,и ми рече на не пијам ништо друго освен фолна ми препиша,ама на ехо сеуште ништо не се гледаше,ми рече да појдам пак во четврток,и сега се плашам дали е сеуште рано па не се гледа,дека само 4 дена ми касни а позитивен е тестот.сега сум во голема заблуда рече само дека матката ми е стегната се подготвува,незнам веке што да мислам позз
Рано е за да се види, нема зошто да се секираш и што да мислиш, опушти се веќе, со стресот највеќе му наштетуваш на плодот. Штом гинекологот не ти кажал ништо лошо, значи се е во ред.
Гледајте подобро да не одите веднаш на гинеколог штом ќе ви задоцни 2-3 дена и ќе ви се покаже позитивен тестот. И онака не се глеа уште дека е рано, незнам зошто и докториве се нафаќаат одма на ехо да гледаат, посебно вагинално. Најмалку 10-тина дена од доцнењето почекајте, нема потреба два пати да ве зрачат за една работа - потврда на бременост. Со лесно и со убавко на новите бременки мешиња!
Jas koga go napraviv testot istiot den otidov na gin...ama me vrati i mi rece da odam za edna nedela bidejki bilo rano za eho i nemalo da se gleda...inaku potpolno se soglasuvam so tebe..ama pusta dusa kaj moze da ceka
па јас едвај чекав да отидам ,и кога ми кажаа дека не се гледа се разочарав ,сеа едвај чекам да дојде четврток да одам да видам како е што е,инаку стомакот и грбот ме скинаа дали е тоа нормално згора на се и бело пранје да не е штетно?
Pa normalno e da osekas bolki duri i jajnici ke te bolat isto kako menstrualni bolki seto toa e normalno i nemoj da se grizis...i beloto pranje e normalno u bremenosta.duri vo krajnite meseci ke ti se zgolemi..za beloto pranje treba da vnimavas da ne smeni boja i miris i da ne pocne da cesa...za drugoto ne se grizi se e normalno i opusti se nervozsta i stresot loso vlijaat.ke dojde cetvrtok i ke vidis deka bez potreba se grizis.rano e uste za eho
пробај повејче да одмараш не кревај ништо тешко .. јас истата мака ја имав недела дена пред да дознам дека сум бремена па до ден денеска.... се надевам дека кај тебе тије болки че се намалат и раат че си ја поминиш цела бременост....незнам дали пијаш магнезиум?
не не пијам не ми рече докторот ништо,само фолна ми рече да пијам знам дека треба ама пак ке си чекам да помине оваа недела па да ми каже како што,инаку се плашам по цел ден ми идат црни мисли да не не е нешто во ред недај боже,ај камо со лесно да биде
Потхитно тие црни мисли да ги избришеш од глава, ајде треба да се радуваш, нов живот носиш во тебе, не се секирај за ништо, одмарај си, уживкај си и радувај си се ејјјј женче, идно мајче За магнезиум ти е уште рано, нема потреба, а фолна пиј секој ден. Кога ти беше последна менструација и до денес израчунај колку недели си. Таму негде 6-та недела може да се види и срцева акција да покаже
здраво девојки! се најубаво во празниците што ни претстојат! имам едно прашање...дали некоја од вас има осетено некој симптом на бременост после недела дена од зачнувањто? незнам дали од што мислам на тоа или што е работава....но осекам така некои промени мали во градите,kako да ми се малку потечени , некако повеке ми се гади од некои работи.... па ајде нкој нека сподели некое слично искуство, бидејки јас немам трпение да дочекам за да се уверам со тест! мноооооооооооогу ви благодарам! срекно на сите....
Mnogu e rano posle nedela dena.obicno simptomite se pojavuvaat koga treba pred menstruacijata da ti dojde t.e da kasni
Женички да ве прашам нешто , ми дочни менструацијата, немам никакви симтоми, добро сега малку ме боли доле како пред да ми дојде(ама мислам дека ми е од мисла) а и некако немам апетит Со душа чекам да дознаам дали има нешто во мешето . Среќни празници
devojki jas bi sakala samo da me posovetuva nekoj zavcera imavme neplanski nezastiten odnos so decko mi za7 meseci pravime svadba i ne mi e bas zelba sega da sum bremena.treba regularno da dobijam najkasno na14 januar sto nemozam da cekam do togas a znam deka najrano testot moze da uskoci posle 7 dena od zacnuvanje... pocna denes da mi se vrti da mi se povrakja gradi da me bolat kiseli i vo zeludnik i pokacena telesna temperatura sto najverojatno e od psiha. sto da pravam do 14ti moram da se smiram da doznam nekako pls help