Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.862
    Допаѓања:
    28.525
    Да чекаш, само тоа ти преостанува. А и сама си свесна дека психата си го прави своето, толку рано не е возможно да почувстуваш ни еден симптом на бременост. Велиш завчера сте имале односи, што значи дека засега нема симптоми на бременост, а можеби воопшто и нема да има бременост овој месец. Затоа биди трпелива до 14 јануари.

2. milichka21

milichka21 Активен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2014
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    3
    Едно прашање до сите вас. Последно имав на 16ти декември,а со сопругот имавме односи во плодните денови, со цел да останам бремена. Уште е рано за да ми дојде, но ме боли долниот дел од стомакот и осеќам како некој притисок тука,а и ме боли половината слично како пред да ми дојде. Градите не ме болат воопшто,а одвреме навреме чувствувам нагони за повраќање,меѓутоа никогаш толку јаки за да повратам. Моето прашање е дали е можно се осеќаат симптоми олку рано и дали воопшто е можно да сум бремена. Фала ви на сите однапред. Поздрав!

3. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Simptomite za bremenost se pojavuvaat nekade okolu datata za slednata menstruacija..vsusnost simptomite za menstruacija i bremenost se tolku mnogu slicni i samo ti preostanuva da cekas do slednata menst.dali ke ti docni..do togas ne mu ja misli mnogu i opustise a vo megjuvreme rabotete na bebe povtorno..
    Se izv za lat od tel sum

4. Bluegirl11

Bluegirl11 Нов член

Се зачлени на:
    26 декември 2013
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    Драги феминки значи последно имав на 20 па потоа со сопругот имавме незаштитен однос на 1.1 и на 4.1 и тој сврши во мене некако овие денови осекам нагони за повраќање. Кога ке можам да направам тест за да знам бидејки сум нестрплива многу? Позз

5. Nicole19

Nicole19 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2014
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    5
    Здраво. Имав менструација прв ден, и притоа имав заштитен секс со партнерот. Тој ејакулираше надвор (во кондомот), но потоа, по 15 минути односот беше повторен без перзерватив. Еве веќе менструацијата ја имам уште, меѓутоа имам кафеав темен исцедок, а кога одам во WC, после уринирањее, имам крв? Што значи тоа и според првичните информации дали постои можност за забременување?

6. fernandez

fernandez Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    190
    Допаѓања:
    51
    чекај тест се прави откога ке ти закасни неколку дена циклусот,инаку за толку кратко незнаеш ни дали фатило дајбоже се добро ама рано е тестовите покажуваат после 2 недели

7. fernandez

fernandez Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    190
    Допаѓања:
    51
    со сигурност,не постои можност за забременување за време на циклус така да не се секирај,а па и дека сеуште ти тече крв нема шанси со крвта се прочистуваш така да не се секирај плодни денови ти се после 10-15 ден,имаш шанска и на неплоден ден ама таа шанса ти е само 1 %.позз

8. Olgitsa

Olgitsa Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    798
    Ми заврши на 31 декември дента. И не знам што ѓавол не излажа вечерта за нова година да си честитаме водејќи се според теоријата дека ``нема шанси да се забрени прв ден после менструација`` , односно дека сум во потполно неплодни денови, ејакулираше во мене. Најголема глупост знам. :tmi:

И се супер, ја мирна, и после еден ден кога почнав да размислувам што напраивме, ме фати паника, отидов купив апче Норлево, и го испив точно 36 часа после чинот.

Е сега, денес, 8ми декември, значи една недела после последното добиено, почнав да крварам, и тоа не малку, туку нормално како за прв ден добиено...
    Можно е до толку да ми е пореметен циклусот од апчето, можно е да сум бремена, што ми е ?? :worried:

Да напоменам, прв пат се наоѓам во ваква ситуација, и пијам вакво апче за ден потоа...

9. Bluegirl11

Bluegirl11 Нов член

Се зачлени на:
    26 декември 2013
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    Чим си пиела апче не се сеирај си ја има завршено работата тоа доколку се фатило :)

На Snowww му/ѝ се допаѓа ова.
  10. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.403
    Допаѓања:
    103.265
    Леле иста мака имам и јас, сега ќе пишував :lol: Од последната менструација, ми заврши некаде кон крај на месецот, решивме од патување да се вратиме со турче :P И си теравме сосе плодни денови, сосе се, би истерала и до крај, ама пусто имам болки многу во стомакот, си го осеќам отечен ама не нанадвор, навнатре, значи онаа подуеноста од после ментруацијата исчезна и сега знам дека внатре сум ко балонче а на мене не се гледа, осеќам мачнини некои во стомакот, тегоби. Башка што понекогаш осеќам и поостра болка во стомакот, така малце ко да ме подболнува на левата страна, а мене само тој јајник и ми функционира, десниот ми е уништен од бактерија. Се осеќам многу позитивно, многу убаво, дали дека сакам да останам бремена, а и дека очекувам тоа да е овој месец, којзнае дали си правам филмови само или стварно има нешто. Рано е за добивање, многу рано, имам уште десет дена ама ај да те видам издржи де :lol: Инаку превентивно за секој случај си пијам фолна со б-комплекс, на кесичката пишува дека се пие 3х1, сте ја пиеле вие? Ај и за тоа во соодветната тема ќе си прашам ;) Викате ја и Миличка ќе се радуваме :D

На milichka21 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. MaLeCkA-MaLeCkA

MaLeCkA-MaLeCkA Активен член

Се зачлени на:
    22 април 2013
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    Девојки имам болки во долниот дел на стомакот и како десниот јајник да ми е потечен и градите ме болат последен пат имав на 22 декември . Дали некоја ги имала овие симптоми ???

12. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    и овде да споделам што ме мачи.. последен пат добив на 12 декември, на 25 правев инсеминација, и немам добиено, а никогаш не ми доага после 27 ден, еве денес 30. проблемот е во тоа што вчера наутро правев тест за бременост и излезе негативен, со 1 линија, а симптоми немам ни за добивање, ни за доагање
    Сега незнам дали е можно да сум бремена, или ми доцни од друга причина?

13. fernandez

fernandez Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    190
    Допаѓања:
    51
    епа еве јас ке ти кажам ,јас сега веке почнувам 7 ма недела од бременост,а симптоми имав уште една недела пред да добијам ама имав само огромни вртоглавици друго ништо,и сеуште ми е така а стомакот не ме болеше тек сега почна да ме боли како некои грчеви,а за повракање ти е рано ,не му ја мисли многу и ние пробувавме и мислевме така една година и некеше,а баш сега кога не сакав тогаш останав ама многу сум срекна и да ти кажам не ни знаев дека симптомите се за тоа мислев дека нешто сум болна хаха.почекај и направи тест зошто порано нема да ти покаже позз

14. bebeeee

bebeeee Активен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2013
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    2
    Sakam da ve prasham eve nekolku dena kako imam grip i od togash pocna da me boli desniot jajnik sto da pravam ne znam navistina a i toj janik mi e podignat toa mi go kaza lekar koga bev na pregled se naoga nad matka ako znae nesto neka kaze ?/??

15. swettyd

swettyd Нов член

Се зачлени на:
    12 јануари 2014
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    zdravo,sakam da prasam nesto:
    pred nekoe vreme imav nezastiten odnos so decko mi i toj svrsi vo mene..napraviv test za bremenost koj izleze negativen,pa bi sakala da prasam dali e vo red sto testot go imav napraveno nedela dena po odnosot...bi trebalo li pak da napravam test z a da bidam sigurna vo rezultatot?

[mod-kirilica:3erpo1hv][/mod-kirilica:3erpo1hv]

16. swettyd

swettyd Нов член

Се зачлени на:
    12 јануари 2014
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    inaku imav menst. dodeka imavme odnos

17. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.015
    Допаѓања:
    33.860
    Колку што имам слушнато,најточен е тестот после 14 дена од односот.Почекај уште 1 недела барем,и направи повторно тест.

18. Mashni4ka

Mashni4ka Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2012
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    23
    Ајде и јас да се приклучам, значи вака со дечкото имавме незаштитен однос на 31 Декември и на 1 Јануари тој не сврши во мене, и сега требаше да добијам во понеделникот (6.01) но не добив еве веке цела недела немам добиено, на почетокот имав некои симтоми како пред да добијам но ништо, оваа недела имам така нормален исцедок. Тест за бременос се прави после 2 недели, а утре сакам да појдам крв да ми земат за да проверам нај сигурно дали сум бремена, ке показе ли на крвната слика?? или тест да купувам??

19. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.804
    Па тестовите за бременост, еве конкретно Shure Check може да се направи после 5 дена доцнење...

20. 12masima

12masima Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    29
    Може а се направи и порано, на него пиши дека може во било кој период, и на само еден ден доцнење