Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. Stefanovskaana

Stefanovskaana Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2010
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    1
    фала ви многу но ме мачи тоа што мн полека ми тече како нос од крв да мие потеко а не како месецно да е затоа мие чудно затоа што мн е малку а веке трети ден го имам...сепак фала

2. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Ако поминале 14 дена од ризичниот ден, направи си тест. Кај мене тогаш покажа точни резултати.

3. Stefanovskaana

Stefanovskaana Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2010
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    1
    Denska napraiv test za bremenost i e negativen mn sumn sreknja mi padna kamen od srceto,no da ne ja imav podrskata od deckomi nemase da izdrzam do tuka,mislite deka treba da se veruva na testovitee?pisuva deka se 99% tocno,no za sigornost za nekoj den kje napraam uste eden....fala vi sepak mn so bevte so mene i ne posakuvam na nikoj ova da mu se sluci <3

На red му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Nannaa

Nannaa Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2010
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    31
    дали можи некој од вас да ми кажи дали во почетокот на бременоста можи да болат јајниците и целиот стомак во долниот дел т.е. дали кај некој од вас се случило тоа?? и дали имате белопрање..??

5. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.864
    Допаѓања:
    202.996

Може да те болат, зошто да не. Секако кај секоја жена е различно. А за бело прање, и тоа е индивидуално. Секако цело време имаш бело прање, а ако ти е променето - згуснато, бело-жолтеникаво без мирис, може треба да добиеш :)

6. anailisav

anailisav Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    23
    здраво на сите феминки.ме интересира дали некој може да ми каже дали промената на бојата и миризбата од мокрачата може да биде симптом за бременост.однапред ви благодарам :hug:

7. suzan-33

suzan-33 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2010
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    13
    Бојата на мокрачата и миризбата во неа немаат врска со тоа дали си бремена или не .Најдобро е да одиш да си направиш уриникултура можеби имаш некоја бактерија или е некоја прехлада во секој случај провери си.

8. mangupce31

mangupce31 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2010
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    4
    Па велат дека се менува бојата на мокрачата , но во твојот случај може и да се настинати јајниците , најдеобро е да пиеш чај од брусница за да ги расчистиш бактериите , поздрав :)

9. anailisav

anailisav Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    23
    ви благодарам и на двете,се надевам нема да е ништо страшно.поздрав4е до сите :*

10. kejt.m

kejt.m Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    здраво, сакам да ве орасам дали OSPENOT е штетен во текот на бременоста т.е во раната бременост, во упатството пишува дека можат да го пијат и трудници па сакав и од вас едно мислење.поздрав

11. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.864
    Допаѓања:
    202.996
    Па во принцип, пеницилинските и макролидните антибиотици се единствените што се дозволени во бременоста, но само ако мора, т.е ако нема друго решение, и претежно во второто или третото тромесечие. Во рана бременост ниеден лек не е препорачлив, што значи и антибиотиците. Ама ако мора да се земат, ако користа за мајката е поголема отколку евентуалната штета на плодот, тогаш се даваат. Ако ти ги препорачал матичен лекар, консултирај се и со гинеколог ;)

12. kejt.m

kejt.m Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    МНОГУ ТИ БЛАГОДАРАМ АЛИ СЕПАК СЕ РАБОТИ ЗА РАНА БРЕМЕНОСТ СЕ НАДЕВАМ НЕМА ДА ИМА ПОСЛЕДИЦИ...

СРЕЌНИ ПРАЗНИЦИ... :)

13. Mila876

Mila876 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    луѓее јас имав незаштитен сексуален однос но дечко ми сврши на страна значи не сврши во мене... помина веќе скоро една недела и многу ми е страв да не сум бремена... слушнав дека ако пијам аналгин можеш да го изгубиш бебето дали е тоа вистина? и кажете ми од прилика кој тест против бременост е најдобар ? и од прилика колку чини?

14. wqxwqx

wqxwqx Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2010
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    ako mozete da mi pomognete :) znaci imav odnosi pred 2 nedeli , a bidejki nikogash ne mi kasni shto znachi sekogash mi doagja na 28 dena i vekje trebashe da imam menstruacija mi kasni 4 dena ... dali e mozno da imam simptomi za tolku kratko vreme ? najcesto vrtoglavici i cesto mokrenje ?

15. ohrigjanka

ohrigjanka Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    mi kasni veke poveke od nedela dena imam obemno pelo praenje nemam nikakvi simptomi za menstruacija , a isto taka custvuvam i golemo cesanje na vaginata, a i pokraj se ova nautro se budam so bolki vo polovinata!!! pomagajte i kazete so mislite dali e potrebno od posetuvanje na ginekolog.

16. ciribiribela

ciribiribela Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652
    Обавезно оди на гинеколог, по ова што го кажуваш имаш некоја инфекција, сигурно затоа и ти касни. направи си пап тест, не одложувај!

17. ciribiribela

ciribiribela Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652
    Имаш тест Syre cesk го има во секоја аптека, 150 денари е , јас со тој дознав дали сум трудна :)
    А не, не е вистина дека со аналгин ќе го изгубиш детето, само може да му наштети во развојот :!:

18. tara83

tara83 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2010
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    69
    Зголемениот вагинален исцедок (доколку е изразито бел!), пропратен со чешкање најчесто значи КАНДИДА(ништо страшно, само малку непријатно) - ако си пиела антибјотици минатиот месец најверојатно тоа ти ја предизвикало кандидата, а ако не е тоа во прашање тогаш може X фактори да ја активираат повеќе од што треба. Најчесто не е поврзана кандидата со пореметување на менструален циклус (нити пак долколку си останала бремена неможе да ти направи некоја чудесија на плодот, СКРАЈА ДА Е !) - ја би ти рекла трк до аптека земај тест за бременост и провери, а за ова со чешкањето најдобро оди на гинеколог, ќе ти даде вагиналети(КАНЕСТЕН вагиналети и крема) и веднаш ќе се санира истото.
    ;) ;) ;)

19. bubuu

bubuu Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    4
    јас имам зголемен вагинален исцедок ( бело прање) и не е нешо мн бело повекето е на прозирно али е многууу , тест за бременост иам направено после 16 дена од мојот сексуален однос ( делумно незаштитен , вака писувам бидејки да не објаснувам али беше доста краток и без свршување) како и да е тестот искочи негативен и имам нередовна менструација ...можно е ова зголеменово бело прање да е за добивање или да трчам пак по тест ?
    ви благодарам

20. irena-10

irena-10 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2010
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    882
    оди на гинеколог ќе ти дадат вагинални таблетки, и пресметај си можеби си во овулација, за време на овулацијата се зголемува вагиналниот исцедок.

http://www.femina.mk/%D0%B7%D0%B4%D1%80 ... 1%98%D0%B0