Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. milichka21

milichka21 Активен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2014
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    3
    AngelOfArh се пронаоѓам во ова што си го пишала,бидејќи и јас немам десен јајцевод (а јајник имам),уништен ми е при инфаркт на крвен сад (ден денеска не знам што е тоа и од што настанува). Како и да е,немам десен јајцевод,ми го отстранија. Најмногу посакувам да останам бремена и да имам свое дете. Меѓутоа на мисла сум голема, поради тоа што немам јајцевод. На 16ти, т.е. утре треба да добијам,па ќе видиме што ќе биде. Два дена ми беше многу лошо, т.е. осеќам голем притисок врз стомакот и ме наболува одвреме навреме остро левата страна кај јајникот,па потоа насредина,па пак притисокот како некој внатре да ми седи на органите,а и вчера многу ми се повраќаше,дури отидов и во тоалет и бев решена да повраќам на сила бидејќи не можев да издржам, и тогаш наеднаш ми помина.Еве денес не ми е ништо. Градите почнаа да ме болат од пред 2 дена исто така,а секогаш пред да ми дојде ме болат една недела пред тоа,сега не е и некоја болка кај нив како претходно што ме болеле. Многу се надевам дека ќе биде овој месец, а мм ми вели ако не биде да не се разочарувам,Господ ќе даде, а кога само Тој најдобро знае. Ти посакувам многу среќа и да си имаш бебенце набрзо! Се најубаво!

2. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
    Моја пријателка стана мајка на бебенце со еден јајцевод, и тоа по природен пат. Доколку тоа не успева, со инвитро се решава проблемот. Со среќа!

3. StEfAnIjA-84

StEfAnIjA-84 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 декември 2013
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    33
    Обично пред бременост,предходните два-три месеци ми доаѓаше порано/покасно
    Се случуваат некој раб за кој подоцна ќе се сетиш
    И ете јас недела ипол пред да недобијам имав ужасни киселини и болки во јајниците и градите кој си траеа и до 2-3 месец во бременоста
    Се е можно почекај ако ти задоцни 2-3 дена направи тест ако си бремена ( дај боже) ќе биде позитивен[/quote]

Ти благодарам за споделеното искуство, иако дури сега го видов, мнооооогу ме расположи. Дај Боже да е и кај мене тоа случај. Инаку точно ми доаѓа на 26 ден а ете овој месец ми подрани и добив на 24ти... а глупави болки во јајниците имам откако ми заврши па наваму...
    Дај Боже да имаш право. :clap:
    Те поздравувам и ти посакувам убав ден :hai:

4. detelinkaaa

detelinkaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    1
    Во голема мака сумм .. вака .. со дечко ми имавме односи пред 6 дена ..веке после два дена почнав да чувствувам болки и зголемување на градите притоа и често мокрење .. дали е можно толку брзо да се јаваат симтомите на бременоста .. притоа имам ендометриом .. дали состојбата е предизвикана од ендометриомот или не дај боже станува за бременост?? .. инаку не се предменструални симптоми бидејќи треба да добијам на 30 месецов ..
    мислења ??

5. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Nema sansi tolku brgu da imas simptomi na bremenost...tie se javuvaat najcesto okolu datata za menstruacija...plus za da bides bremena tr3ba da svrsi vo tebe..ti nemas napiseno dali svrsil vo tebe

6. detelinkaaa

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    1
    Не сврши во мене , но сепак не бевме заштитени ..

7. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Ako.ne mora da znaci sekogas bremenost ako ne koristete zastita..jas so mm nikogas ne koristev zastita dodeka bevme decko i devojka pa ne ostanav bremena...koga pocnavme na slucajot bebe svrsuvase vo mene i ostanav...

На SimonaTino му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Daci07

Daci07 Активен член

Се зачлени на:
    5 декември 2013
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    21
    Точно така...и ние никогаш не користевме заштита но битно е да не сврши во тебе......И ептен е рано моите конкретно симптоми се јавија околу датумот на мојата следна менструација..тебе можеби ти е повеќе мислата дека е можно да си бремена.....

9. meme21

meme21 Активен член

Се зачлени на:
    22 март 2013
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    4
    здраво вака последен пат имав на 11.12.13 со мажот ми имавме не заштитен однос од 05.01.14се до денес со цел да останам трудна ;) мене уште ми нема дојдено меѓутоа јас немам редовен циклус и знае по 10 дена да ми касни. е сега сакам да ме посоветувате кога е најдобро да направам тест за бременост бидејки сум нестрплива :)

10. bebeto93

bebeto93 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2014
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    165
    ох. па ако немаш редовен однос, неможеш ни да ни кажеш колку дена ти касни, логично...
    не сее оптеретувај со тест сега за сега, не размислувај на тоа воопшто, оти колку повеќе мислиш и повеќе ќе ти касни.. :worried:

На meme21 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. ani4eeee

ani4eeee Нов член

Се зачлени на:
    13 декември 2013
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    zdrvo jas sum nova so mazot mi se obiduve da dobieme bebence trebase da dobijam no ne mi dojde imav smo crvenikavo kafen iscedok dali testot za bremenost da go nprvam sega ili da pocekm do slednatat menstrocija i sto znci toj iscedok kazete ve molam odgovorete mi pobrzo pls :)

12. detelinkaaa

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    1
    Охх ddevojce , Daci07 .. вии благодарам .. се надевам дека е такаа .. инаку дали бременоста сега би можелаа да се ззабележи на ехо ?

13. lolly77

lolly77 Активен член

Се зачлени на:
    18 јануари 2014
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    3
    здраво :) Вчера направивме беља со партнерот не морам да ви објаснувам :) знаете за што станува збор, одма после тоа да речеме половина час отидовме и купивме НОРЛЕВО, се напив веднаш, но денес многу ме боли глава ( незнам дали е од апчето) инаку јас имам хронична мигрена може и така се погодил денот, но се случи нус појава.. Јас повратив како последница од болење глава (често ми се случува и ова но неспоро е дека можеби е и од апчето) моето прашање е дали апчето ќе функционира или да се напијам уште едно, поминати се 24 часа одкако се напив.. ве молам совет

14. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.804
    Мислам дека доколку повратиш во рок од 3-4 часа откако си го испила апчето, треба да испиеш уште едно, но не ме фаќај за збор, си пишува во упатството...

15. lolly77

lolly77 Активен член

Се зачлени на:
    18 јануари 2014
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    3
    Не пишува :(

16. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.804
    Е како не пишува, сигурна сум бидејќи го прочитав секој збор...

17. lolly77

lolly77 Активен член

Се зачлени на:
    18 јануари 2014
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    3
    да, да се извинувам,,пишувало...ама незнам дали да се напијам уште едно за секој случај :/

18. milichka21

milichka21 Активен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2014
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    3
    Требаше да ми дојде на 16ти јануари,што значи дека ми доцни 2 дена. до 16ти имав болки во стомакот и половината како некој силен притисок,а сега тие болки веќе ги нема,туку само имам болки во кичмата одвреме навреме. Имам зголемена потреба за мокрење,која ја имав и пред 16ти,а и сега. Дали е можно да сум бремена и дали ако направам сега тест,тој може да ми го покаже вистинскиот резултат? Фала

19. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    U nikoj slucaj...norlevo se pie najmnogu dvapati godisno i toa na sest meseci..sakas belja da si napravis?????

20. bebeto93

bebeto93 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2014
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    165
    кога ти беше првиот ден од последната менстуација?