Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. milichka21

milichka21 Активен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2014
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    3
    na 16ti dekemvri imav posledno

2. ani4eeee

ani4eeee Нов член

Се зачлени на:
    13 декември 2013
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0

3. bebeto93

bebeto93 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2014
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    165
    и ти како мене, истиот случај, мислам дека ако си бремена ќе ти покажи тестот, јас последно на 15 имав менс и вчера правев тест и покажа. Направи си утре ако сакаш, или ако сакаш чекај, како мислиш дека е подобро :) СО СРЕЌАААААААААА!!

4. mac.mac

mac.mac Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    475
    Допаѓања:
    656

мене никој не ми одговори... јас си купив тест денес и ако не ми дојде до утре ке го правам тестот сабајле.
    од кога сум го пишала ова мене почна да ме болат градите и еве вечерва осеќам менструални болки малку по интензивни... па мислам тестот залудно го купив... а ми касни 2 дена

5. lolly77

lolly77 Активен член

Се зачлени на:
    18 јануари 2014
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    3
    Мене постојано ми доцни ден два, не ми доцни едноставно добивам на 32-33 дена ..Штом си имала болки ќе добиеш опушти се малку зашо ако си стегната ќе ти се пролонгира на подолг период.. Појди си на гинеколог порвери се чисто да си мирна можеби фолекулата не ти пукнала сеуште .. (јас го имав тој проблем) и напрај си тест за секој случај.

6. lolly77

lolly77 Активен член

Се зачлени на:
    18 јануари 2014
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    3
    Никој не ми даде конкретен одговор.. Дали да се напијам повторно Норлево иако повраќав после 24 часа одкако сум го испила?.. Имав многу страшна мигренозна болка проследена со повраќање( во упатството се наведени како можни симптоми), уште едно прашање имам за вас Дали смеам да се напијам некој аналгетик затоа што 24 часа ме боли без престан главава, обично доста се трујам со аналгетици бидејќи имам силна мигрена а сега се немам ништо напиено и трпам.. многу ми е лошо :/

7. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.804
    Не, штом прошле 24 часа, нема потреба, 3 -4 или 6 часа мислам дека беа, вака нема проблем... Инаку за аналгетикот не би знаела да ти кажам, пробај со грчки маст на чело да се намачкаш и на слепоочниците, мене така ми поминува главата, да не се трујам со лекови... :)

На lolly77 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Pa ti rekov da ne pies povtorno norlevo se pie ednas do dvapati godisno i toa na golemo rastojanie megju mesecite.za migrenata ako nemozes da ja trpis pojdi si na dezuren ke ti sibnat inekcija i podobro ke ti bide

9. lolly77

lolly77 Активен член

Се зачлени на:
    18 јануари 2014
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    3
    знам, знам затоа и ви пишувам нели.. Нема играчки со тоа.. не се напив... ама ако може инекции зарем апчиња се поштетни од инекција?

10. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Pobrzo da ti pomine..dodeka da pocne apceto da deluva.....

11. lolly77

lolly77 Активен член

Се зачлени на:
    18 јануари 2014
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    3
    Јас па мислев дека апчето веќе делувао и поради него иам главоболки..

12. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Jas ti zboruvam za migrenata so ja imas.... za nea inekcija da primas ne za menstruacijata ..ocigledno greska sme se razbrale..

13. Snowww

Snowww Активен член

Се зачлени на:
    26 април 2013
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    1
    Дали може и покрај тоа со добив да останам бремена ...значи со сопругот имавме односи во плодни денови и еве веќе ми помина но некако ми се гади, често мокрам се осекам подувано????

14. bebeto93

bebeto93 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2014
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    165
    слаби се шансите, а може и да е некое пореметување, и времево не е во ред.. од храна..
    мислам најубаво тест направи..

15. kalinka83

kalinka83 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2013
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    Здраво феминки може ли да ми каже некој дали имал слично искуство со моево, веке 10 дена ми касни направив 5 теста сите се негативни:(. Веке 7 месеци работиме на случајот. Значи немам никакви симптоми освен сто имама некоја тапа болка во стомакот, градите не ме болат,малку ми е зголемен апетитот и само ми се спие а мислам дека е од времево.Стварно незнам колку треба време да помине за да направам уште еден тест? фала ви однапред

16. detelinkaaa

detelinkaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    1
    Од кога се забележува бременоста на ехоо ???????

17. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    Ти каснило ли вака и порано?
    Па почекај уште некој ден и обидисе пак со тест а потоа на гинеколог.
    Со среќа.

18. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Изгледа на сите ни касни месецов :) и ги имаме истите симтоми
    Што е работава незнам ,јас и тест купив
    Се мислам кога да го правам
    Се надевам дека не сум бремена,се пазевме

19. bebeto93

bebeto93 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2014
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    165
    па од 3та недела би требало, сеа со 4д можно е, а јас 4та недела сум денеска бев и јасно го виде плодот.

20. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.620
    Допаѓања:
    43.234
    Мене ме јаде некој сомнеж па да си прашам нешто сакам.Добив вчера, со подранување од 4-5 дена, немав никакви симптоми предходно дека ќе добијам, а често имам доста изразени симптоми и болка во јајниците,а еве сеуште нема да се појави некоја болка или нешто...ми се случувало да ми подрани ама не толку дена.
    Е сега менструацијата не ми е обилна, слабо кафеав исцедок, не ептен слаб ама не е ни нормален како секогаш. Обично секогаш првиот ден ми е така ама после се појачува, а сега еве втор ден, ништо.
    Секс имав незнам колку пати во последните две недели, ама колки и да биле немам некои сомнежи дека може да сум бремена, + некако не ми е логично и да се случило нешто веднаш да имам симптоми во вид на слаба поранета менс.
    Незнам која друга причина би била што ми се случи вака, бев настината многу пати овој месец, ама не пиев кој знае што лекови...немам некои промени во организмот, што знам.
    Можно ли е да сум бремена?