и ти како мене, истиот случај, мислам дека ако си бремена ќе ти покажи тестот, јас последно на 15 имав менс и вчера правев тест и покажа. Направи си утре ако сакаш, или ако сакаш чекај, како мислиш дека е подобро СО СРЕЌАААААААААА!!
мене никој не ми одговори... јас си купив тест денес и ако не ми дојде до утре ке го правам тестот сабајле. од кога сум го пишала ова мене почна да ме болат градите и еве вечерва осеќам менструални болки малку по интензивни... па мислам тестот залудно го купив... а ми касни 2 дена
Мене постојано ми доцни ден два, не ми доцни едноставно добивам на 32-33 дена ..Штом си имала болки ќе добиеш опушти се малку зашо ако си стегната ќе ти се пролонгира на подолг период.. Појди си на гинеколог порвери се чисто да си мирна можеби фолекулата не ти пукнала сеуште .. (јас го имав тој проблем) и напрај си тест за секој случај.
Никој не ми даде конкретен одговор.. Дали да се напијам повторно Норлево иако повраќав после 24 часа одкако сум го испила?.. Имав многу страшна мигренозна болка проследена со повраќање( во упатството се наведени како можни симптоми), уште едно прашање имам за вас Дали смеам да се напијам некој аналгетик затоа што 24 часа ме боли без престан главава, обично доста се трујам со аналгетици бидејќи имам силна мигрена а сега се немам ништо напиено и трпам.. многу ми е лошо :/
Не, штом прошле 24 часа, нема потреба, 3 -4 или 6 часа мислам дека беа, вака нема проблем... Инаку за аналгетикот не би знаела да ти кажам, пробај со грчки маст на чело да се намачкаш и на слепоочниците, мене така ми поминува главата, да не се трујам со лекови...
Pa ti rekov da ne pies povtorno norlevo se pie ednas do dvapati godisno i toa na golemo rastojanie megju mesecite.za migrenata ako nemozes da ja trpis pojdi si na dezuren ke ti sibnat inekcija i podobro ke ti bide
знам, знам затоа и ви пишувам нели.. Нема играчки со тоа.. не се напив... ама ако може инекции зарем апчиња се поштетни од инекција?
Jas ti zboruvam za migrenata so ja imas.... za nea inekcija da primas ne za menstruacijata ..ocigledno greska sme se razbrale..
Дали може и покрај тоа со добив да останам бремена ...значи со сопругот имавме односи во плодни денови и еве веќе ми помина но некако ми се гади, често мокрам се осекам подувано????
слаби се шансите, а може и да е некое пореметување, и времево не е во ред.. од храна.. мислам најубаво тест направи..
Здраво феминки може ли да ми каже некој дали имал слично искуство со моево, веке 10 дена ми касни направив 5 теста сите се негативни. Веке 7 месеци работиме на случајот. Значи немам никакви симптоми освен сто имама некоја тапа болка во стомакот, градите не ме болат,малку ми е зголемен апетитот и само ми се спие а мислам дека е од времево.Стварно незнам колку треба време да помине за да направам уште еден тест? фала ви однапред
Ти каснило ли вака и порано? Па почекај уште некој ден и обидисе пак со тест а потоа на гинеколог. Со среќа.
Изгледа на сите ни касни месецов и ги имаме истите симтоми Што е работава незнам ,јас и тест купив Се мислам кога да го правам Се надевам дека не сум бремена,се пазевме
па од 3та недела би требало, сеа со 4д можно е, а јас 4та недела сум денеска бев и јасно го виде плодот.
Мене ме јаде некој сомнеж па да си прашам нешто сакам.Добив вчера, со подранување од 4-5 дена, немав никакви симптоми предходно дека ќе добијам, а често имам доста изразени симптоми и болка во јајниците,а еве сеуште нема да се појави некоја болка или нешто...ми се случувало да ми подрани ама не толку дена. Е сега менструацијата не ми е обилна, слабо кафеав исцедок, не ептен слаб ама не е ни нормален како секогаш. Обично секогаш првиот ден ми е така ама после се појачува, а сега еве втор ден, ништо. Секс имав незнам колку пати во последните две недели, ама колки и да биле немам некои сомнежи дека може да сум бремена, + некако не ми е логично и да се случило нешто веднаш да имам симптоми во вид на слаба поранета менс. Незнам која друга причина би била што ми се случи вака, бев настината многу пати овој месец, ама не пиев кој знае што лекови...немам некои промени во организмот, што знам. Можно ли е да сум бремена?