Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Доколку и втората партија била со кондом, секако дека не може да си бремена, пологично здравје. :)
    Промени се случуваат кај секого, дали во исхрана дали во расположение..... И не секогаш причината е бременост. Без гајле, доколку немало кинење на кондом и слично, нема шанси да си бремена.

2. mjauculence

mjauculence Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    104
    Фала ти многу :)

На Lovely93 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. dolce....4

dolce....4 Нов член

Се зачлени на:
    23 јануари 2014
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Zdravo devojki
    moram da ve prasam za iskustvo.posleden pat dobiv na 7 dek.test za bremenost pravev pred edna nedela i mi ispadna negativen.bi sakala da ve prasam dali postoi moznost da sum bremena ili se raboti za nesto drugo.dali nekoj imal vakvo iskustvo.

4. bebeto93

bebeto93 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2014
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    165
    па доста време ти касни, најдобро да си појдиш на гинеколог, ако тестот мокажал неативен ( дај боже да е грешен ) да не имаш некоја бактерија, па да си знајш да ја лекуваш..
    А да не си настината нешто овај месец, или нешто да имаш пијано од страна на апче?

5. dolce....4

dolce....4 Нов член

Се зачлени на:
    23 јануари 2014
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Ne sum bila nastinata i ne sum piela nisto.se nadevam deka ne e strasno...samo crni misli mi pominuvaat niz glava ako ne mi dojde za 2-3dena ke posetam doktor.

6. bebeto93

bebeto93 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2014
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    165
    нема потреба да чекаш, оди утре на гинеколог и таа ќе ти каже, не е страшно ништо, само или си бременкааа или некоја бактерија, бактеријата не е страшна,сите омаме по некоја илекуваме :) СО СРЕЌААААААААААААА :inlove:

7. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Pa mislam deka dovolno si cekala za test napravi si i ke znaes na sto si.mene na 4 ti den kasnenje mi pokaza dve crti plus jas nemav nikakvi drugi simptomi osven so mi se menstrualnite.sekako nema razocaruvanje sto e tuka e...ako ne ovoj mesec drugiot.jas ti posakuvam sreka za pozitiven da e testot :)

8. Natalija122

Natalija122 Нов член

Се зачлени на:
    24 јануари 2014
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    4
    Девојки ве молам за помош! :(
    Два дена сум пред добивање, инаку периодот ми е точен како саат :) и ги имам сите симптоми за мензис.
    Но, осеќам и киселина во желудникот и имам малку покачена температура 37 степени, што друг пат не било вака пред добивање.
    Има ли шанса да сум трудна, и дали можам сега да направам тест или сепак да ги почекам овие „најдолги“ 2 дена.
    Ви благодарам :* :* :*

9. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Девојки и јас да се замешам во темава :) имав последна менструција на 24 декенври .. ама еве 3 дена ме боли половината и имам понекогаш остра болка и грчеви во матката вчера ме болеа и градите и на работа се наведнав и кога се исправив ми ојде да повратам .. и сега незз дали е од умор или дали е од бременост инаку правев вчера тест покажа една црта можно е рано но имам полицистички јајници и менструацијата ми е нередовна и незнам кога да ја очекувам на гиноколог не ми се оди за да ми казе како сегогаш исто .. кој тест ми го препорачувате како најран и најефикасен освен оној шур шек бидејки тој го правев вчера
    се извинувам на долгиот пост ве бакнувам... :* :*

10. Lexus

Lexus Истакнат член

Се зачлени на:
    8 април 2013
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    307
    Наталија122, малку е рано за тест. Тоа што ти се гади можеби е настинка , со оглед ан тоа дека имаш и покачена температура. За да ги осетиш првите мачнини доклку си бремена се случува оклку 2 месец. Но, пак од друга страна покачената температура може да е знак на бременост. Сепак за сигурно почекај уште некој ден.

11. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Self-Clear, околу 300 денари е ама го сметам за еден од најефикасните. Еве ти линк да се увериш и сама. :)
    http://www.martialko.com.mk/index.php?o ... atest-news

Ти си знаеш дали има шанси да си бремена, не се работи само за симптомите, ме сфаќаш што сакам да кажам. :) Инаку јас би ти препорачала да се стрпиш барем 1 ден да ти задоцни, тоа се 3 дена, не е многу. И јас имам киселини во желудникот а сум 3 дена пред добивање. :D
    Инаку, ако сакаш уште одма да дознаеш ти го препорачувам тестот како на bokace, покажува 5 дена по зачнувањето. :)

12. Natalija122

Natalija122 Нов член

Се зачлени на:
    24 јануари 2014
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    4
    Целата збунка е што јас не се осеќам болна, а обично таа температура е најтешка. Осеќам само како топлотни бранови, така и измерив температура :) А освен киселина во желудникот не осеќам некоја посебна мачнина, ниту повраќање.
    Фала во секој случај :)

13. Natalija122

Natalija122 Нов член

Се зачлени на:
    24 јануари 2014
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    4
    Ти си знаеш дали има шанси да си бремена, не се работи само за симптомите, ме сфаќаш што сакам да кажам. Инаку јас би ти препорачала да се стрпиш барем 1 ден да ти задоцни, тоа се 3 дена, не е многу. И јас имам киселини во желудникот а сум 3 дена пред добивање.
    Инаку, ако сакаш уште одма да дознаеш ти го препорачувам тестот како на bokace, покажува 5 дена по зачнувањето.
    Lovely93 да немаше шанси да сум трудна немаше ни да претпоставувам дека сум трудна :)
    Само сакав да го чујам искуството на другите и дали и тие имале такви симптоми :)
    Фала на препораката ... ќе си го купам, пошто мене ми се многу и 3 дена :)

На Lovely93 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. p.j

p.j Нов член

Се зачлени на:
    15 ноември 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Девојки, многу сум исплашена,епа вака мене последно ми дојде на 18 декември,имав односи на 7 јануари, и сега ми касне еве точно 9 дена.Не користевме кондом,али тој кога требаше да сврши го извади.Ме боли долниот дел на стомакот,глава ме боле.Али тој вика дека не свршил во мене. што да правам?

15. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Штом те боли стомакот можеби ќе добиеш деновивие, ама сепак направи си еден тест за бременост, 9 дена и не се баш малку. Со среќа. :)

На SimonaTino му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Majli.15

Majli.15 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2013
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    237
    Девојки направив тест ви кажав и ми излезе негативен но се уште не ми дојдоја ете вејќе 2 недели ми каснат не знам што да правам ве молам некој совет

17. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.430
    Допаѓања:
    103.451
    Мала исправка, Селф Клеар е 130 денари, го направив минатиот месец, од Зегин го купив. Инаку цените се многу намалени, се сеќавам Теси коментираше на таа тема, затоа што има многу производители кои извадиле тестови со различен квалитет, па така сега за сега најскап е Шур Чек, околу 150 денари ;)

На tessie и Lovely93 им се допаѓа ова.
  18. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Ako ima bremenost bilo kakov test ke ti pokaze bremenost.ne e presudna cenata..jas napraviv od 50 den... blue dream se vika i testot e mal,tenok kako pracka.se izv za lat

19. hugs12

hugs12 Нов член

Се зачлени на:
    28 јануари 2014
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    дали мислите дека ако еден маж неможе да ејакулира пред да биде стимулиран со мастурбација,па потоа да сврши во вагина,сперматозоидите се исто јаки ??

20. ani4eeee

ani4eeee Нов член

Се зачлени на:
    13 декември 2013
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    zdravo skam da ve prasam jas tri dena posle toj iscedok npaviv test bese negativen use ne mi dojde nem nikakvi simptomi samo tapa bolka dolu vo stoakot i bickanje eve dva dena imam nekoj bel icedok be nikakov miris ne e belo pranje kazete mi sto da pravam vie ste po iskusni pozdrav