Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. ani4eeee

ani4eeee Нов член

Се зачлени на:
    13 декември 2013
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0

2. ani4eeee

ani4eeee Нов член

Се зачлени на:
    13 декември 2013
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0

3. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    Јас имав само болка во градите т.е пупките многу ме болеа и ареолата ми беше така потемна. Не повраќав, немав бел исцедок немав ништо. Значи немав класични симптоми дека сум бремена. Требаше да добијам во недела и фала му на Бога не добив. :) И јас ни едно ни две нестрплива во вторник направив тест и излезе позитивен и тоа убаво се гледаше втората цртка. :inlove:
    Дај Боже да си бремена ти посакувам да си останата, но ако не си, не губи надеж само трпение и верба во Бога и во самата себе. Поздрав ! :hai:

4. ani4eeee

ani4eeee Нов член

Се зачлени на:
    13 декември 2013
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    mene gradite ne me bolat pupkite mi se potemni ne povrakam samo od vreme na vreme imm tapa bolka vo dolniot del na stomakot i bockanje i petitot malku mi e zgolemen neznam dali da napravam uste eden test strav mi e dek pak ke bide negativen i zatoa ne se osuduvam da go naprvam pozz i fala za odgovorot

5. ani4eeee

ani4eeee Нов член

Се зачлени на:
    13 декември 2013
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    "ani4eeee"]mene gradite ne me bolat pupkite mi se potemni ne povrakam samo od vreme na vreme imam tapa bolka vo dolniot del na stomakot i bockanje i apetitot malku mi e zgolemen neznam dali da napravam uste eden test strav mi e deka pak ke bide negativen i zatoa ne se osuduvam da go naprvam pozz i fala za odgovorot

6. ani4eeee

ani4eeee Нов член

Се зачлени на:
    13 декември 2013
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0

7. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    колку време ти касни?

8. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    Почекај уште некој ден пред да направиш повторно тест. Јас пак немав зголемен апетит. Ниту имам сега еве ме во 5 месец. :lol: Не повраќав воопшто, така што, различно е кај секоја трудница.
    Со Господ напред пак ако ти се појават дај Боже двете цртки те очекуваме во темата "Труднички муабети". Поздрав ! :hai:

9. ani4eeee

ani4eeee Нов член

Се зачлени на:
    13 декември 2013
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    koga trebase da dobijam imav samo kafen iscedok i ne mi dojde mi kasni 15 dena

10. ani4eeee

ani4eeee Нов член

Се зачлени на:
    13 декември 2013
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    15 dena mi kasni

11. ani4eeee

ani4eeee Нов член

Се зачлени на:
    13 декември 2013
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    15 dena mi kasni trebse da dobijam na 12 ne mi dojde na 14 imav samo kafeno crvenikav iscedok koj sto traese samo dva dena

12. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    направиси одма уште 1 тест и ако пак излези негативен да си појдиш на гин.

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  13. vesnickaaa

vesnickaaa Активен член

Се зачлени на:
    14 септември 2012
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Zdravo na site,

Na 20 jan bev na ginekolog na rutinski pregled, pap, videokolposkopija,eho. Mi vide deka imam jajce kletka 17 mm, i mi rece utre ti e ovaulacija, ako sakate da imate dete ( a sakame :)), utre e vistinskoto vreme. Taka narednite dva dena imavme odnosi.Veke 3-4 dena me bolat jajnicite, kako da imam dobieno 2-3 den i ne me bolat gradite, a inaku vo ovoj period pred dobivanje mislam deka ke mi prsnat. Znam deka e uste rano za test,ama epten me kopka.Inace prv pat probuvame i nemam nikakvo isustvo na temava,ako imate slicno iskustvo pisete :). Pozdrav

14. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    За 15 дена доцнење би ти покажал тестот доколку си бремена, јас мислам дека не си. Дај боже да грешам, направи уште еден и ти држам среќа. :) Ако не, продолжете да си се обидувате и без разочарување, ќе си бидне. ;)

Да се надоврзам, мене ми доцни 3 дена и подуен ми е стомакот и од време на време ме боцкаат брадавиците и чувствувам тапа болка, ама не на допир туку онака, а меки ми се. Два дена пред датумот на добивање ме заболе многу стомакот кај јајниците и во средина ниско ама ми помина за 15 минути без апче. Последниве месеци почна да ми доцни и затоа сега не правам тест иако се сомневам на бременост, ќе почекам уште некој ден. Може ли да ми доцни од Ланзул апчиња за обновување на желудник? Секој ден ги пијам по еднаш, не ми се верува да има врска ама да си прашам.... :)

15. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    убаво тоа да си продолжат со работа ама треба прво да види зошто и касни 15 дена :)

16. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    Имам голема главоболка обично секој ден после 18 часот, и од лошо полошо, како да ми стои што викаме ние на грлото, да повратам секој момент а неможам, ова трае повеќе од 1 недела. треба да ми дојде некаде околу 5-6 , не знам дали да направам тест.

На SimonaTino му/ѝ се допаѓа ова.
  17. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    прави!!! :*

18. bebeto93

bebeto93 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2014
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    165
    јас кога направив тест ми каснеше 6 дена. Немаше да направам тест ако почувствувам еднакви исти симптоми како пред менс, кај мене беше чудно, ем ми доцни ем немам симптоми за менс.
    Обично ми се подуваше стомакот и ме болеа јајниците и една недела пред да ми дојди постојано одев во WC и имав гасови.
    Градите никогаш не ме болеа пред менс, само ми отекуваа, и овојпат ми отекоа ама и многу ми беа чувствителни пупките, неможев да носам градник, и носев само кога одев центар некаде каде што ептен морав да носам.
    Овој пат немав никакви болки во долниот дел од стомакот нити јајниците ништо.
    Друго што ми се случи овој месец беше пореметување со мокрачата, одвреме на време ме тераше да појдам во WC ама неможев да мокрам и ме печеше ( незнам дали ова има некаква врска со бременоста ).
    Па тоа е што мене ми се случи, ама најголем показател ми беше секако и каснењето и кога направив тест бев зигурна. Овие беа моите симптоми, секоја трудница е различна и различни симптоми се во прашање.
    Ви посакувам среќаа на сите!! :inlove:

19. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    709
    Допаѓања:
    8.526
    Se izvinuvam za latinicata,

i baram pomos i sovet od vas. Znaci vo juni imav sponatn. Sega sum tri dena pred dobivanje a imam bolki vo stomakot ko pred dobivanje i malkuuuu bled kafeav iscedok dva dena. Sto mislite moze da e bremenost ili losa bremenest pred spontan? i neznam koga da odam na ginekolog dali vo 4 ta nedela moze da se vidi nesto na eho i dali moze da mi dadat nekoi apcinja za zadrzuvanje na plodot?

Fala viiiiiii

20. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    да си појдиш на док..јас така имав пред 2 год :( поврајчав грбот ме болеше и 11 дена имав кафеав изцедок .... прашував овде на форумов за совет и скоро сите мислеа дека имам грип :) и на крај испадна кај мене спонтан.... не мора да значи дека е кај тебе истото (недај боже) ама нај добро е да си појдиш на док.