Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.623
    Допаѓања:
    40.110
    Може, најубаво оди на лекар.

2. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Fala ti mnoguuuu za sovetot, i da te prasam isto i ti pred dobivanje imase iscedok? Zosto ja koga imav spontan iscedok imav koga pocna da mi kasni?

3. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Фала за советот!!!! ке одам ама тек во понеделник!!

4. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.093
    Kako sto pamtam den dva posle od kako mi kasnese ..znaci povrativ i posle toa pocna izcedokot. a pred toa pravev 2 testa i mi pokazaa negativno.pijev i folna k.a pred toa nikogas vo zivotov ne sum pijala takvo nesto pa pomisliv prvo deka od nea povrativ ama ne bili toa to

5. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    I jas bi rekla kako zalosna pojdi si na doktor toj ke ti kaze...tuka moze samo da pretpostavuvame nie..

6. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    А да да, сега сигурно одам мозе ке ме направат луда, ама така минатиот пат кога бев а нисто не ти е пиој фолна и утрогестан, некако така без никакво внимание а сега ако треба и на клиника ке одам. Ама да се надеваме дека се ке биде добро нели и опуштеноооооо. Ах ова опуштено лесно е само за писување ама како само реално да го примениме, :)

7. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.967
    Може да не знаЧи нисто тој кафеав исцедок но сепак најдобро ти е да направис тест, ако си бремена ке покаже сепак си 2,3 дена пред мензис. За гинеколог ти е рано нема да се гледа нисто но сепак не занемарувај го исцедокот. Јас кога бев останета бремена (имав спонтан во август) го имав тој кафеав исцедок 15 дена т.е од овулација па се до датата за добивање, несто не е било во ред од самиот поЧеток и така исцедокот си продолжи иако ми ставаа и прогестерон инекции и во 6-та недела ги изгубив (близнаци). Инаку тестот го бев направила 3,4 дена пред датата за добивање нестрплива бев. Сега пробувама пак се надевам ке се фати во скоро време бидејки сум при крај со нервите,сите викат опустено а јас напротив се ми е таму умот и нисто не ми е интересно. Со срека ти посакувам позитивен тест и исцедокот да е само еден од симптомите дека си бремена :*

8. tamarce.j

tamarce.j Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2012
    Пораки:
    282
    Допаѓања:
    331
    Луѓенце и јас имав таков кафеав исцедок ама ептен малце значи само кога се бришам, а ми се појави неколку дена пред менструација и уште не ми е дојдено сега а требаше на 30ти. Со дечко ми имаме однос без кондом но не свршува во мене. Можно ли е да сум трудна?

9. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526

Значи мораш да се опустис, а тоа се само две недели немислење :)

од овулација до менструација, земи читај книга навистина мене ми помага не мислам на нисто друго, некој тлирер не некоја драма

10. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.093
    мораш златце да му објасниш на док. што ти се има случено за да обрни повејче внимание

11. peperutceto

peperutceto Активен член

Се зачлени на:
    19 август 2013
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    27
    Здраво на сите !!! Еве ме повторно мене,после извесен период.. Со вереникот без разлика на спонтаниот што ко имав,не се откажавме од проектот бебе 2014 :D :D :D .. Имаме скоро секој 2 ден незаштитени односи .. Па сакав да прашам нешто во врска со тоа.. Последниов период некако имам зголемен апетит,подуени гради,многу се чувствувам уморно и ми се спие,но денес кога бев во тоалет при бришење забележав кафеавкасто црвен исцедок.. А не ми е датум за добивање.. Што мислите вие? Постои ли некаква шанса за бременост?? Со душа го чекам повторно тој ден кога ке ги видам тие две цртки,и кога повторно ке се израдувам.. Ви благодарам на мислењето однапред на сите.. :inlove: :*

12. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    koga ti e datata za nedobivanje??? pocekaj da ti zakasni pa napravi test...se nadevam ke bide pozitiven.so sreka

13. tina-tini

tina-tini Активен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2014
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    3
    Pozdrav do site imam edno prasanje mi docni veke 8 dena pravev 2 testa no bea negativni Sega imam nekoj iscedok koj loso mirisa Dali toj iscedok postoi kako eden od simptomite

14. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Stom si pravila testovi i izlegle negativni znaci nema bremenost.no toa sto velus deka iscedokot loso mirisa mozebi e znak za infekcija.poseti ginekolog..site iname iscedoci ama ne treba da mirisaat..se izv za lat

15. peperutceto

peperutceto Активен член

Се зачлени на:
    19 август 2013
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    27
    Здраво другарчиња!! Еве сум повторно јас.. Веке неколку денови уназад,почна интензивно да ми се врти на моменти,да имам аверзија кон одредена храна,голема главоболка и исто така имам и повишена внатрешна температура.. Од време на време ми станува ужасно топло но само на некоја минута и престанува... Па неможев да издржзам веке и денес купив едно тестче... Малце ми е рано,треба за една недела одприлика да НЕ добијам.. Имам тапа болки во долниот дел од стомакот..Прво се мислев дали да го купам денес тестот,и сабајлечки утре да го направам,но се сетив на случка од една другарка на братучедка ми.. 6 дена пред да НЕ добие,купила тест,бидејќи и она исто како и јас со вереникот биле упорни за бебче, и и покажа позитивен резултат.. Што мислите вие? :) .. Дали да го направам? .. :$ ... Држете ми среќа,се надевам во што поскоро време ќе се израдуваме сите и ќе го добиеме она што со нетрпение го очекуваме... Однапред ви благодарам на одговорите.. Бидете ми поздравени и имајте пријатен ден !! Па ке ве известам... :*

16. tina-tini

tina-tini Активен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2014
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    3
    I pokraj negativniot test sto go napraviv na cetvrti den docnenje eve denes e 11 den I se custvuvam cudno imam nekoi slabI gadenja pupkite nesto mi se osetlivi postojano mokram .mozna e bremenost? Nekoj sto imal vakvo iskustvo DA mi pomogne okoli somnezive.pozdrav.

17. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Ајде двете утре сабајле по еден тест и ве чекаме со убави вести,позитивни дај боже
    Според симтомите бебиња растат во мешињата...
    Среќно!!!

На peperutceto му/ѝ се допаѓа ова.
  18. ripcence

ripcence Активен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2014
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    15
    zdravo devojki ..nova sum na forumot i od damna ve citam super ste mi alal da vi e..sakam da ve prasam vo vrska so mojava rabota:),mi dojde na 16januari mi trae 6dena a mi doaga redovno na sekoj 26-28den inace imam 29godini i ovoj mesec probuvavme i po zavrsuvanjeto na ciklusot i na plodnite denovi tocno i posle toa i sega sum vo neizvesnost sakam da napravam tes ama si vikam da ne e rano sakam da znaaammmm imam bolki vo dolniot del vo stomahot i cudno se cuvstvuvam,taka nikogas ne mi bilo me bolele ama epten 1,2 dena pred da mi dojde eve veke 8dena po malko..ako zemam test sto mislite ke dobijam li nekoj rezultat treba da mi dojde za 5dena ama nekako veke ic ne mi se ceka...ve molam odgovorete ..fala vi odnapred...pozdravceeee

19. javorka20

javorka20 Нов член

Се зачлени на:
    4 декември 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Здраво на сите! Нова сум на форумот не пишувам многу, но често ве следам :) Вака, имам добиено последна менструација на 15 декември и сега веќе ми касни 22 дена. Имав однос со партнерот на 05.01. кондомот се скина ,но тој сврши надвор. Веднаш по два дена задоцнување направив тест(суре цек) и излезе негативен. По една недела направив уште еден и тој беше негативен. Сега пред 7 дена направив уште еден и тој беше исто така јасно негативен. Чувствувам веќе неколку дена тапа болки во долниот дел од стомакот,ме боли кичмата, ми се јаде ( исти симптоми како пред да ми доага) Но сеуште немам добиено. Имам редовна менстурација секој месец, но страв ми е сега зошто толку многу ми касни. Мислам дека не е бременост бидејќи сите три се покажаа негативни, а овој месец исто така имав многу стресови, нервози околу испитите. Што мислите вие? :) Ве молам за помош, навистина сум под стрес :$

20. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.020
    Нема шанси да си бремена на толку негативни тестови. Посети си гинеколог, направи едно ехо на јајниците и точно ќе ја знаеш состојбата. Колку и да си под стрес, 22 дена се многу. Може и хормонскиот статус да ти е нешто пореметен, и тоа можеш да си провериш, ама најубаво две недели откако ќе добиеш. :)