Симптоми на бременост

Discussion in 'Бременост' started by macence, Nov 19, 2009.

1. ripcence

ripcence Активен член

Zdravo moze da znaci i oti si bremena,a moz eli da prasam dali ti kasni,dali ti e redovna ili pred doaganje e...pozdrav

2. ripcence

ripcence Активен член

Da vo plodni denovi e moze da ti potece takvo posto na mene mi se ima deseno i ne se sekiraj i nie probuvavme prv pat vo januari i pred i na plodni i posle toa pa ete cekam i uste 1,2 dena ostana da vidime ama nesto osekam :)...pozdravce so sreka

3. BellaS

BellaS Популарен член

Ајде рипче па заедно ќе си броиме недели, месеци :lol: Кај тебе ситно се брои, јас до наредно добивање (веќе недобивање) имам уште бааги, накај 01.03 дури, до тогаш ќе работиме на случајот. Со среќичка мила ;)
    А за симптоми не се секирај, сите мои бремени другарки немале ама баш никакви симптоми, освен изостанок на менс. така да кај некои е нормално ништо да нема а сепак има бременост.

4. ripcence

ripcence Активен член

Uf znam kazuvaat deka posle toa si pocnuvaat simptomite ama toa peckanjeto kako nikojpat do sega i razlicno mi e pa zatoa i si mislam nesto ke ti pisam koga ke napravam test utre so srekicka i na tebe...pozdrav

BellaS likes this.
  5. peperutceto

peperutceto Активен член

Здраво другарчиња !! Еве сум повторно јас.. Купив тестче денес пак,бидејќи првиот и го дадов на другарка ми и не го искористив јас :D .. Јас купив Self Clear па сабајле планирам да го направам.. Некако се плашам од разочарување бидејќи претходно имав спонтан.. :( ... Боцканњата во левиот јајник не престануваат нормално на интервали се,јадам сеуште многу,многу ми се спие,имам некоја внатрешна температура што исто така не ми престанува.веќе не ми се врти толку колку што ме облева страшна вруќина на моменти .. И ново што забележав,некако неможам да го вовлечам стомакот како нешто да ми смета.. Чувствувам како некое затегање.. По голема нужда одам некако многу тешко,буквално треба да вложам напор за да успеам ( претходно никогаш не било така) .. Па еве,што мислите вие вака последно да ве прашам пред да го направам утре тестот ?? :D .. Се надевам ќе добијам одговори што побрзо.. Бидете ми поздравени,и стискајте палци !!! :inlove:

6. volsebna

volsebna Популарен член

ајде, држиме среќа, уствари ти ја пуштаме, па утре да се израдувас, а израдувај не и нас :)

7. natemila

natemila Популарен член

срекноооо :D :D :D

8. eli4kaaa

eli4kaaa Активен член

Devojki posledna menstruacija mi bese na 17.01.2014 sakame bebe,rabotime na toj slucaj,e sega,gi imam ovie simptomi,mali bolki i grcevi vo dolniot del od stomakot,isto taka blagi bolki vo dolniot del od kicmata,ama gradite ne me bolat seuste,kkoga da napravam test za bremenost,i dali mislite deka mozebi se ovie.simptomite,nekako imam pretcustvo deka sum bremena ne znam zosto..... :D :inlove:

9. eli4kaaa

eli4kaaa Активен член

Da se objasnam deka imam neredovna menstruacija,no site mozni ispituvanja gi imam napraveno,brisovi,pap,hormonalni testovi,a.i siprugot normalno,znaci se ni e super,nie imame nezastiten redoven ,odnos,i eve ovoj mesec neso cudno mi se desava,ne sum se custvuvala do sega vaka,netrpeliva sum koga da.napravam test,se plasam da ne se razocaam... :lol:

10. eli4kaaa

eli4kaaa Активен член

Ke mi dade nwkoj odgovor na prasanjevo:Koga bi mozela najrano da napravam test....mmmm Srcki :*

BellaS likes this.
  11. mihael4u

mihael4u Активен член

ден после датум за доагање sure check..покажува со сигурнност..барем кајмене покажа ;)

12. eli4kaaa

eli4kaaa Активен член

Uhhh odvaj cekam,a kazi mi so ova bolkive sto gi imam znaci najmnogu dolniot del od stomakot i desnata strana na jajnikot,i tapa bolka vo dolniot del od kicmata,a nemam bolni gradi :)

13. BellaS

BellaS Популарен член

Јас би чекала да ми задоцни... Среќно :)

eli4kaaa likes this.
  14. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

уф па на мене секој месец не ми е исто некој пат осеќам тапа болка во стомак некогаш не така и со градите само кога ги вадам елчињата ѓи осеќам некако мн тешки. мислам имаш оште време за тест за некои 5 дена можеш да направиш. на мене последна менструација ми бесе на 12.01 па планирам да правам во четварток ако не ми дојде менз.

eli4kaaa likes this.
  15. ripcence

ripcence Активен член

Zdravo srcki ako moze da mi odgovorite....onie sto ste ostanati bremeni ili sto znaete...na denot na dobivanje dali ste prokrvarele, kakva vi bese krvta i kolku vreme ili samo malku i tolku ....fala vi odnapred

16. BellaS

BellaS Популарен член

"Имплантација Крварењe:
    Имплантација крварење може да биде еден од најраните симптоми на бременоста. За 6-12 дена по зачнувањето, ембрионот се имплантира бо ѕидот на матката. Некои жени доживуваат и некои грчеви.

Одложи / Разлики во Менструацијата:
    Oдложен или пропуштен период е најчестиот симптом на бременоста доведува жената да се тестира за бременоста. Кога ќе стане бремена, вашиот наредниот период треба да се пропушти. Многу жени можат да крварат, и тие што се бремени, но само што тие што се бремени крварењето ќе им биде пократок или полесен од еден нормален период.

Потечени / Тендер гради:
    Потечени, односно тврди гради во бременоста се симптом кој може да започне уште во 1-2 недели по зачнувањето. Жените може да забележат промени во дојките; тие можат да бидат тендер на допир, болно, или потечени.

Замор:
    Чувство замор во бременоста е симптом кој, исто така, може да почне уште од првата недела по зачнувањето.Други објаснувања: Стрес, исцрпеност, депресија, настинка или грип, или други болести.

Гадење / утринска мачнина:
    Овој познат симптом на бременост често се појавува помеѓу 2-8 недели по зачнувањето. Некои жени се среќни немаат утринска мачнина, додека некои жени се гадат низ поголемиот дел од бременоста.

Назад болки:
    Болки во долниот дел на грбот може да биде симптом кој се јавува рано во бременоста, но сепак, тоа е вообичаено да се доживее досадна болка во грбот и во текот на бременоста.

главоболки:
    На ненајден пораст на хормони во вашето тело може да предизвика да имате главоболки рано во бременоста.

Често мокрење:
    Околу 6-8 недели по зачнувањето, може да се најдете во неколку екстра патувања во тоалет.

Затемнување на брадавиците:
    Ако сте бремени, кожата околу брадавиците може да добие потемна боја.

желба на храна:
    Додека не сте имале силна желба да јадете кисели краставички и сладолед,ќе чувствувате желби за одредени видови на храна кога се бремени. Ова може да трае во текот на целата своја бременост."
    :* и пиши ми, ако не тука во ЛП што е биднало.

17. peperutceto

peperutceto Активен член

Добро утро девојки !! Еве сум јас да ве известам.. Го направив тестот одма сега кога станав,но некако чудно беше се .. Во контролниот дел имаше јасна црна хоризнотална но во делот каде што покажува бременост тестот,прво имаше бледа црвена ВЕРТИКАЛНА линја.. Јас стварно незнам што беше ова.. Се мислам да не случајно нешто не е во ред со тестот,па најдобро да си купам после друг.. Што мислите вие? Ве молам кажете ми,во збунка сум незнам што да мислам :o :?: ... Однапред ви благодарам,и честитки до новите мамички .. :*

18. BellaS

BellaS Популарен член

Ако имало прво црвена ок е, после 10 мин. не те занима што ќе се појави :lol: Но за секој случај утре со прва мокрача направи си нов, мој предлог е да си купиш Sure check, не знам овој каков е бил. Позз и со среќичка.

19. peperutceto

peperutceto Активен член

Сакав да кажам дека и двете беа црвени по грешка сум напишала за првата цртка црна.. Но ме збуни бидејки еднате беше хоризонтално нели и како што треба,а другата што е одлучна за тестот беше бледо црвена но ХОРИЗОНТАЛНА.. Затоа се збунив најмногу... Утре ако не ке купам уште еден и ке направам .. :*

20. BellaS

BellaS Популарен член

Втората е важна, штом имало бледо црвена одлично :) Но сепак направи си уште еден и правец на гинеколог.