Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. merchy

merchy Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2010
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    18
    Девојки ми треба ваше мислење. сите овие симптоми ги имам пред добивање, ама мн ми е рано уште 2 недели имам до добивање. Во последниве 2 дена имам големи киселини во желудникот,а и воедно езиво чуство. Многу сум растревожена, во еден миг се смеам, во др плачам. Имам некои пецкања во долниот дел на стомакот и болки во половината, главоболки, лошење(вртоглавица и нагон за повраќање).Пред 3 дена мислам беше имав како 2-3 капки крв на гаќите ма да не беше чиста крв. Освен киселината во желудник и езиво чуство и ова со исцедоков сите други ги имам пред ПМС у збунка сум цела. Што се дешава со моево тело? Инаку, со дечкото не внимаваме (колку за информација) ви благодарам однапред :*

2. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.430
    Допаѓања:
    6.954
    Направи еден тест,шур чек,не мора да чекаш да ти дојди.

3. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    сеуште ти е рано за симптоми за бременост и јас имав утрински повраќања и некогаш лошо некогаш добро расположение и сигурно си мислев а овој месец сум бремена ама немало ништо дојде м

4. ripcence

ripcence Активен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2014
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    15

5. peperutceto

peperutceto Активен член

Се зачлени на:
    19 август 2013
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    27
    Здраво девојки !!! Леле се плашам.. Пред малце имав појака болка во пределот на матката,јајниците и кичмата.. Еве ја поминува.. Денес не стигнав да купам уште еден тест,останав само на тој од вчера што ми покажа една бледа црвена цртка и таа другата контролната линија јако црвена.. Многу ми е страв ако сум бремена,да не имам повторно спонтан .. Леле главата незнам каде ми е !!! Многу сум исплашена !! :( :( :( ... Што мислите вие што би можело да биде ?? ;( ;( ;( ... Однапред ви благодарам на одговорите .. :*

6. Rusi

Rusi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    325
    Мила, биди позитивна, ако еднаш се случило не значи дека ке се случи пак, мисли на убави работи на тоа што ти претстои, имај на ум дека бебињата се чувствуваат ;) затоа главата горе и храбро :hug:
    Мое мислење е да почекаш со вториот тест барем 2-3 дена размах да имаат, за да биде појасна втората црта.
    Те чекаме во труднички муабети :*

7. peperutceto

peperutceto Активен член

Се зачлени на:
    19 август 2013
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    27
    Се надевам и јас дека ке биде се како што треба.. Еве веќе ми помина,ама не знаеш како се уплашив.. :( .. Штом го направам и вториот тест,одма ке ве известам !! :inlove: :*

8. merchy

merchy Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2010
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    18
    Знам дека е рано и самата сум свесна. Како и да е не се брзам. Мене ме мачи тоа што вака ми се поремети се. Единствено ми преостанува да си го посетам гинекологот. Друго чаре нема. :) Фала за советот :*

9. peperutceto

peperutceto Активен член

Се зачлени на:
    19 август 2013
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    27
    Женски еве ме повторно мене.. Незнам што да мислам веќе искрено.. Еве денес имав благи болки во пределот на матката,продолжувам со јадењето,спиењето,мокрењето... Некако незнам зошто ми е страв да купам уште еден тест.. :?: ... На моменти имам тахикардија и се заморувам,и можеби е смешно да кажам но почнаа пред некој ден да ме болат забите,и јазикот што до сега нешто такво не ми се случило но ете јас го приметив како промена.. Пупките ми се премногу осетливи на допир,градите ги осекам тешки но немам некои посебни болки... И денес приметив некој чуден исцедок.. Извинете што ке ви опишам но некако беше како густ без мирис.. Што да правам? Знам дека ќе ми кажете да купам уште еден тест,ќе купам како и да е,но еве според ова што го кажав.. Имала ли некоја вакви симптоми па макар и слични?? Однапред ви благодарам на сите што ке одговорите.. :$

На BellaS му/ѝ се допаѓа ова.
  10. BellaS

BellaS Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    931
    Убаво си кажа мила, направи си тест и мирна гкава. Среќно и пиши ни...

11. Rusi

Rusi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    325
    Здраво мила, јас веке си го кажав моето мислење, да не се повторувам, ама мислам дека денес е многу убав ден за позитивен тест :inlove: :inlove: :inlove: ајде празнично израдувај се и ти и мажето :$ :) а и нас тука нормално, чекаме убави вести :*

12. T-A-N-J-e-T-o

T-A-N-J-e-T-o Активен член

Се зачлени на:
    1 март 2012
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    3
    Здраво. Имам мал проблем :) требаше да добијам на 18 јануари. Арно ама не добив и сеуште не сум добила али, пред 2 недели имав нешто розово. Па во овие 5 дена од недела до денес имам кафеав исцедок. Кога видов розово земав тест беше негативен. Што мислете вие што ќе е тоа... ? Не сакам уште еднаш да се разорачам... Со мм веќе скоро 5 год. се обидуваме али... :(

13. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.342
    Допаѓања:
    28.355
    здраво женски ајде и јас да си ја кажам маката,менст ми е како швајцарски сат во живот никогаш ми нема закаснето ви јануари имав на 15 а сега требасе да добијам до крај 10-11 ама не добив и сабајлево направив тест контролната линија бесе црвена а другата мн бледо розева дури одвај се познаваше.......
    да почекам уште некој ден и да направам нов тест или ??????

14. Rusi

Rusi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    325
    Ти честитам, бремена си, штом има и најбледа втора линија тестот е позитивен :inlove: . Мој совет ти е да почекаш 2-3, дена да го повториш тестот за да се покаже појасна цртичка и после право на гинеколог :)

15. tincemajmunce

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.342
    Допаѓања:
    28.355
    женска фала ти најмногу ми треба оваа подршка ги чекам овие две цртички веке некое време немам трпение на домашните не сакам да им кажам да не не испадне после ништо и пак да бидат разочарани како мене овај форум мн помага.Фала ти најмогу :) :) :)

16. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.166
    Допаѓања:
    91.606
    Биди трпелива и почекај за 2-3 дена направи пак тест па потоа оди одма на гинеколог за да ти потврдат пременос ... до тогаш не кажувај никому прво биди сигурна па пота израдувај ги твоите најблиски...
    Ти посакувам среќа :*

17. meli23

meli23 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2013
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    122
    макар и да е бледа бременост покажува,и кај мене имаше таква бледа втора линија и еве веќе го терам 7 миот месец,со лесно и со убаво само :inlove: :*

18. tincemajmunce

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.342
    Допаѓања:
    28.355
    Ќе се стрпам до понеделник и ќе правам тест пак се надевам дека ке биде тоа што го очекувам,и потоа правец на гинеколог и ке бидам најсреќната личност на планетава земја :rofl: :rofl: :rofl:

19. Rusi

Rusi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    325
    Не заборавај да ни пишеш :) те чекаме со најубавата вест и после дружба во труднички муабети, ке биде, ке видиш :*

20. tincemajmunce

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.342
    Допаѓања:
    28.355
    Обавезно ке ви кажам што ке биде во понеделник ке бидете први известени :lol: :lol: :lol: