Па,освен овие симптоми (кои може да ти се за PMS) не ги спомена оние најраните што се појавуваат...Имплантациско крварење (мали кафеави или розови дамки) и засилен воденест бел исцедок.Можеби ти ќе ги немаш,не се случај баш кај секоја жена.Kако и да е,ти го посакувам резултатот кој сакаш да го видиш [/quote] Срцка да те прашам, после колку ден од незаштитениот однос се појавува ова крварење и воденест исцедок?
Незнам веќе што да кажам и што да мислам... Еве ми каснеше 6 дена,со 2 теста еден позитивен друг негативен,со сите можни симптоми... Ми дојде само 2 дена и еве веќе немам скоро ништо.. А толку многу бевме сигурни овој пат.. ... Не знам од што мозже да биде вака како што е,прв пат вака ми се случува.. Со претходната бременост од која на крајот имав спонтан,беше проследена со неподносливи болки и циклус од траење на 8 дена .. На крајот ми кажаа сам си се оттргнал плодот.. Овој пат немав ништо такво.. Што мислите вие? Што да правам,што да мислам?? Паметот веќе ми е на 300 страни...
Секако штом свршува во тебе дека има шанси да останеш бремена,но секако појдете си на доктор да видите што довело за да дојде до тој проблем.И ти праќам среќа што побрзо да останеш бремена
девојки кажете ми дали е можно да сум бремена иакоимав редовен циклус овој месец немам никакви симптоми освен што стомакот ми расте као луд а слаба сум многу два три денс пред да добијам нсправивме беља ама ми дојде само промени имам во белиот исцедок како луд е се правам зива вода многу се плашам да не е некобактеријс или нез сто м ждомош сеа скоро една недела сум на диета и вежби но мишто не помага
Штом имаш зголемен бел исцедок тогаш сигурно се работи за некоја бактерија, добро е да појдеш на гинеколог и да се провериш, аако сакаш моќе да земеш и вагинални таблети од кантарион и да пробаш дали ќе помине. Но сепак најдобро е да ти каже доктор.
ќе ги земам таблетите и ке пробам штом се кантарион нема да ми нсштетст само заборавив да мажам дека имам скокот во стомакот и вагината ме боли од време на време не секогаш и горе кај желудникот од лева страна ми мрда нешто иии многу ме нервира а стомачево големо е многу као во пети месец нема некој што не ми рече леле ама си се поправила еве сега имам скокот во стомакот како нешто да ми лази како и да е ке одам на лекар
Јас незнам што да си мислам веќе...Дигнав раце искрено.. 2 дена имав исто ко да немам а никогаш такво нешто не ми се десило... Цело време сум со апла променливо расположение.. еден позитивен друг негативен тест и сите можни симптоми.. Ќе кренам глава и овој пат.. Да го можам јас тоа ..
Девојко стом си добила позитивен тест значи има несто, немозе да биде лазно позитивен, а тоа сто си добила немора да знаци дека не си бремена! мозеби било имплантациско крварење, а и да било циклус,нема врска мозеби си бремена! или направи усте еден тест наутро или оди преку крв нека ти казат дали си или не си! среќно
Девојки, дали некоја од вас имала метално чувство во устата во првите недели од бременоста?? т.е. дали тоа е еден од првите симптоми??
Здраво девојки нова сум на форумов но редовно ве пратам.Сакам да прашам имаме редовен однос со дечко ми кој трае веке 5 години но не користиме кондоми.Задна менструација ми дојде на 13 фебруари и траеше од 3 до 4 дена.Е сега ..ова е 2 ден како брадавиците ме болат на додир,градите ги чувствувам отежнати,имам исто како предментруални болки во јајници, се осекам уморно и поспано.За тест е уште рано барем да почекам да доцни,вие што мислите има ли шанси ова да се рани симптоми на бременост
Minatiot mesec mi dojde na 8 fevruari i na plodni denovi toj svrsi vo mene...Napraviv 2 testa za bremenost edniot mi pokaza pozitiven a drugiot negativen...Sakam da znam kakvi moznosti ima...
Па штом свршил во тебе има можности.Направи уште еден тест и направи го рано изутрина.Ако и тогаш пак се сомневаш оти на генеколог.
Наутро заборавам да ја измерам базалната тепература ама во текот на денот ми доаѓа до 36,9 а сега поспав 30ина минути и беше 37,1/2 ... дали тоа е ок доколку сум бремена и тоа е тој знак? И болкава во стомаков ме буни..кога лежам на страна или полуседната ја имам болката (чувството) пред добивање а од вчера и во грбот а кога ќе легнам на стомак или грб ја нема....да не си правам филмови со психава??
прво позитивно ли ти покажа или прво негативно. морада има нешто чим покажало еднаш позитино. ама провери со утринска мокрача