Devojki da ve prasam za mislenje, na 24 februari mi bese poslednata mens. a na 13ti den bev na ginekolog koj vika deka imam folekul od 15mm, a pred i po kontrolata so mm imavme odnosi.....e sega ovie 2 dena cuvstvuvam blagi bolki i peckanja vo desniot jajnik....sto mislite vie mozno e da zabremenam? rano e za test a i drugi simptomi nemam...
Здраво, да ве прашам можно ли е 3-4 дена после односот да чувствувам мачнина или тоа ми е само што нон стоп мислам позз
Девојкии, сабајле направив тест, ми излезе втората црта ама многу бледа... незнам дали да се радувам...секако ке го повторам тестот во понеделник а имам и болки исто како ѕа пред доаѓање...Имал некој слично искуство со бледата цтрка можно ли е да сум веке у второ стање ?? Инаку многу сакам да сум бремена ))
Некој ке рече многу е рано па затоа цртката е бледа,ама нема врска јас тестот го правев 2 месеци после последна мен. и ми излезе бледа цртка, после 2 дена бев на гинеколог и ми кажа дека утрето влегувам во втори месец.Значи нема врска ако е бледа,честитки бремена си
Vaka znaci... se slucuvalo da mi kasni, ama ova vekje mislam deka e mnogu... posleden pat imav na 4 Feb...mi trae po 7 dena i obicno mi doagja na 30 i nesto dena, 32 najvekje... momentlno mi e 41 den, pa neznam ni sama kolku dena mi kasni, Napraviv dva testa i bea negativni, rano da ne sum gi napravila? Inace pred dve nedeli imav iscedok kako belo pranje no so cudna svetla krv, odnosno bledi crveni ligavi... nemozam da gi opisam, potoa imav i malce kafeavko :/ i eve nikako da dobijam, nikakvi simptomi nemam, gradite sekogas me bolat, a sega ic, duri nekako pomali mi se sovet?
па ако ти иди на 30 32 дена значи веќе околу недела дена ти доцни што значи понекогаш се случува и кај оние со најредовна менструација. ама можеби си бремена и ова светло розево што викаш си го имала само те обележало за овој месец. сум слушнала и од постари жени дека додека биле бремени а сепак секој месец ги обележувала менструацијата. па затоа пробај сабалјечки напрај пак тест
Ne pravam testovi, na rabota sum do cetvrtok prva, ako ne dobijam do petok kje odam na ginekolog... pa kje pisam sto e rabotava
Zdravo, bi sakala da znam dali e mozno i kolkavi se moznostite da se zabremeni 5-6 dena pred menstruacija?
Секако дека е можно, а за можностите не може никој да ти каже во проценти затоа што не знаеме кога ти се плодни денови
И ете јас така уште си немам направено пак тест... Градиве ме болат ме убиваат,рано ми е многу за добивање... Имам болки во долниот дел на стомакот и го осеќам затегнато од внатре некако... Знам дека ке се чудите и ке се крстите,ама луѓе многу ми е страв... Спонтаниот од претходно ми направи пресврт во психава,и сега стварно се плашам... ... Денес приметив првото кафе сабајле ми имаше кисел вкус,како оцет да сум ставила внатре... Стварно незнам што да мислам веќе.. Имам еден тест во ташна,се мислам дали да го направам сабајле или рано ке е уште да не го правам за џабе... Што мислите? Ве бакнувам
И јас го имав тоа затегнато чувство од внатре(во втората бременост) Точно знаев каде се наоѓаше и развиваше бубу Се чудеше докторката,ми викаа не е можно да осеќаш тоа ти е инстинкт Но јас си осеќав.. Ако ти е рано за тест не го прави ,почекај и направи го ден пред да (не) добиеш...
Zdravo bi sakala da prasam dali e mozno posle 3 dena od odnosot bez zastita,dokolku sum ostanala bremena na imam bolki vo dolniot del od kicmata?
Можно е да имаш болки,но поради бременост не бидејки три дена после односот и да се оплодила јајцеклетката сеуште патува по каналот до матката.Премногу е рано за симптом уживај и не мисли на тоа
Mај4е, стрпи се за уште некое време,па ќе направиш тест и ќе знаеш на што си!!! A вака, џабе само ловиш симптоми,кога овдека никој не може со точна сигурност да ти потврди бременост.