Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. ripcence

ripcence Активен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2014
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    15

Jas mislam stom ti doslo i si imala krvarenje (obilno)i dva dena da e ne si bremena....zatoa sto i na mene taka mi se slucuva od koga pocnavme da si probuvame za bebence ,mi traese poveke denovi eve sega se namaleni ,a zosto ?ne znam ako ima nekoj da znae neka pise...Pozzzz

2. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Браво Тинче, честитки и со лесно бременоста, две цртки се две, не е вазно какви се :*

3. Polis

Polis Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    86
    Честитооооооо :rofl: :rofl: :rofl:

4. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.653
    Допаѓања:
    76.922
    Eve so 15 dena kasnenje ne sum bremena, bev na ginekolog, matkata mi e vo odlicna sostojba, bez cisti, bez vidlivi vaginalni infekcii, da vidime pap testot sto kje kaze. Sepak mi e cudno volku ne mkasnelo nikogas... Doktorot mi vika nema da dobies uste edna nedela i vise, zidot na matkata ne e zadebelen mnogu uste :/ Cudno

5. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    честитки тинче со среќа и имај убави денови. колку време се обидуваше за бебе

6. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344

Можеби имаш хормонален дизбаланс...дали ти даде да провериш хормони?

7. Enamena

Enamena Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2013
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    107
    Devojki dali moze testot za bremenost da pokaze tocen rezultat po 11 dena od rizicniot odnos? izvinete za lat :worried:

8. wannaBeMomma

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    50:50 ти се шансите..може да покаже лажно негативен...почекај уште 4 дена барем

9. peperutceto

peperutceto Активен член

Се зачлени на:
    19 август 2013
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    27
    Девојкиии... Еве денес цел ден имам некои мачнини,имам болки во долниот дел на стомакот сеуште,на моменти и како боцкање... Градите.. Не можам да ги допрам !!! А приметив дека почнале и вените мнооогу да ми се познаваат,вчера се погледнав во огледало.. Па имам тестче и ВЕТУВАМ дека после доолго двоумење (исклучиво од страв поради претходниот спонтан) утре ќе го направам.. Искрено не знам како да кажам,не сакам да се разочарам и не очекувам ништо но некако имам некоја интуиција за позитивен тест.. Па стискајте палци !! Ве бакнувам !! :*

На tincemajmunce му/ѝ се допаѓа ова.
  10. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.342
    Допаѓања:
    28.355

Во брак сум скоро 2 години а за бебенце се обидувавме 7 месеци на 8-от фати. :rofl: :rofl: :rofl: Леле пресреќна сум....

11. tincemajmunce

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.342
    Допаѓања:
    28.355
    Пеперутче ти ја праќам сета среќа и ти стискам палци да ги видиш двете цртички.позз и се најубаво :* :*

12. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.653
    Допаѓања:
    76.922
    Ne mi spomna, no jas sama kje odam da napravam, do sega ne sum pravela, kako se pravi? Kolku kost privatno? Mnogu mi kasni, 4 Feb posledna menstruacija...

13. wannaBeMomma

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Скапо е на приватно, не се сеќавам одамна не сум правела. Гинекологот треба да ти каже кои хормони треба да се испитираат и сл. не можеш сама. Тркни пак до кај него и консултирај се, или по телефон

14. tincemajmunce

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.342
    Допаѓања:
    28.355
    Јас ги испитував пред еден месец,и ти препорачувам да одиш со плаво картонче.Бидејќи приватно е каде каде поскапо.Мене матичната ми пиша кој хормони да ми се испитаат и ми зедоа по 50 ден од хормон,ме фати мислам 350 ден.

15. sonja87

sonja87 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2010
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    85
    Zdravo na site , so soprugot se obiduvame veke za vtoro dete.jas na 5 mart dobiv I ki traese mbogu kratko I ne mn obilno, posle ciklusot znaci posle 2 dena imavme odnos I jas prokrvariv I se mislam jas dan sum bremena zasto eve denovive cuvstvuvam nekoj zgolemen zamor mi se jade kiselo I slicno:; :rofl: :D

16. AnichkaLeo

AnichkaLeo Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2013
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    92
    Здраво на сите сакав да ве прашам само денес осекам вртоглавица и јајници ме заболуваат како да ке добијам а рано ми е пошто имав на 7 март

17. wannaBeMomma

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    На кој датум имавте односи? Мислам дека е рано за такви симптоми но секој е различен :)
    Почекај да поминат барем 14 дена од односот па направи тест. Ти посакувам да има две линии :)

Што точно прашуваш, дали имаш симптоми на бременост??

18. sonja87

sonja87 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2010
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    85
    Znam deka e rano ;) prasuvam dali e mozno da si bremena a istovremeno i ti dojde ciklusot,zasto jas pijam bromokriptin i deksametazon za stimuliranje;) za ostanuvanje bremena,i mislev na bremenost od pred ciklusot dokolku e mozno bidejki imam zgolemen apetit umor Mali grcevi vo dolniot del od stomakot,,;)

19. wannaBeMomma

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344

Баш циклус циклус не..но може да има некое намалено крварење :)

20. AnichkaLeo

AnichkaLeo Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2013
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    92
    da dali se mozebi nekoj simptomi na bremenost