Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.342
    Допаѓања:
    28.355

Еве јас како тазе трудница да ти кажам дека имав главоболки уште пред да ми дојде термин за (не)добивање.Еве денес бев на гинеколог ми потврдија бременост 5 недели а главоболка се уште имам..позз и ти посакувам и кај тебе главоболката да биде еден од симптомите на бременост. :inlove: :inlove:

На bikriba му/ѝ се допаѓа ова.
  2. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.363
    Допаѓања:
    21.350
    Затоа што од моево добивање абер нема, денес си купив тест. Па си викам ајде уште денес да почекам, и утре од сабајле ќе го направам. Не ми касни многу 6 дена, но друг пат си осеќам знам како ми е пред добивање, а сега ништо. Ќе ви го кажам утре резултатот :)

3. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    чекам :)

4. bikriba

bikriba Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2013
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    163
    па и јас ја имам па ке видиме ти благодарам "tincemajmunce"] сенадевам и јас овој пат на позитивен резултат

5. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.363
    Допаѓања:
    21.350
    Го направив тестот утрово, негативен испадна, а мене ми касни веќе седми ден. Е тек сега незнам што да мислам и сум во паника :(

6. Enamena

Enamena Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2013
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    107
    Prv pat ti kasni volku? i jas sum vo slicna situacija mi kasni 5 dena jas napraviv duri 2 testa ama ispadnaa negativni. razgovaav so edna prijatelka okolu ova i mi rece deka moze da se zacnalo podocna t.e pred datata za dobivanje i imalo sansi da pokaze negativen , a da sum bremena. jas speak ne veruvam bidejki cesto mi kasni, a i gi imam simptomite za dobivanje. prosli mese i dve nedeli mi kasnese , kaj tebe mozebi e razlicno ako ne ti dode za 3 dena napravi pak test.

7. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.363
    Допаѓања:
    21.350
    Прв пат ми касни 7 дена. Инаку порано знаеше по 2-3 , но последните месеци не. Но најмногу ме плаши што јас немам ниту еден симптом кој обично ги имам пред добивање. А осеќам некои други работи кој досега не сум ги имала.
    Јас го направив Sure Chek утрово и негативен беше.
    Најмногу ми е страв да не е некоја болест боже сачувај. Па ќе си отидам на преглед, но утре е петок, сигурно ќе ми закаже за понеделник. А и со овие здравствениве картички аман, минатата недела ми ја дадоа и сега незнам дали може прво кај гинекологот или морам кај матичната општа да одам да ја активирам.

8. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.020
    Оди си на гинеколог, тоа е во ред. Меѓутоа, не гледам причина да си волку исплашена, се случува, живи организми сме а не роботи, не може да е секогаш исто. И мене ми била секогаш точна како саат, па ми се има случено и две недели да ми касни. Не дека не сум се загрижила, меѓутоа не помислив веднаш на болест. Обичен хормонски дисбаланс, не се притресувај толку, бетер правиш. :)

9. Enamena

Enamena Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2013
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    107
    Јас кога бев на гинеколог прашав за доцнењево и тој ми рече дека е нормално да доцнициклусот највеќе до 2 недели а ако касни повеќе се разботи за здравствен проблем така да нема простор за паника .....

На Lovely93 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. sonja87

sonja87 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2010
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    85
    I mene mi rekoja na doktor dokolku kasni do 10 dena ne e nisto strasno nekojsi disbalans na hormoni ama najdobro e sepak da se napravi kontrola .a so samata nervoza I strav uste poveke pridonesuvame da se oddolzi doaganjeto na ciklusot
    :D

11. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.363
    Допаѓања:
    21.350
    Фала ви многу.
    Еве од вчера како да ќе добијам, ама имам повеќе како кафеав исцедок одколку добиено, се надевам ќе се нормализира. Се јавив кај гинекологот на некој семинар беше од понеделник се враќа. Другава недела ќе отидам да ме прегледа обавезно, да видам што беше работава.
    Навистина сте во прево колку повеќе се нервираш си под стрес и сето тоа влијае, ама оди па не се нервирај.

12. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.020
    Кафеав исцедок околу датата за добивање може да биде симптом на бременост. :)

13. MucenceS

MucenceS Активен член

Се зачлени на:
    11 март 2014
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    7
    Dali zgolemen bel iscedok gust nautro na celi gaki duri kako pomocana i preku den malku iscedok i bolki odvreme navreme na jajnicite i osetlivi malku zgolemeni gradi ima nesto vrska so bremenost ..za dobivanje mi e rano imam uste 10 dena :/

14. chache87

chache87 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2013
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    312
    Сигурно ти е овулација. Ако сакате бебе сега е момент да се фрлите на работа :)

15. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    A dali zgolemen proziren iscedok kako ligavo taka, bolki mali vo stomak i jajnici odvreme na vreme, zgolemeni gradi i potecen stomak imaat nekakva vrska so bremenost?

Mi kasni 3-4 dena...

16. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    да можно е бидејќи тоа лигавото во текот на цела бременост си го имаме кај некој поизразено кај некој помалку. ајде напрај тест да си скратиш маки да не ислиш дали сум или не сум :D :D :D

17. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Леле некако како да се плашам :( Би почекала барем уште ден-два, па да видиме.... Можеби ми касни бидејќи многу бев нервозна целава измината недела :^)

18. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.363
    Допаѓања:
    21.350
    Не за жал не, добив како што треба, и тоа крварам многу, повеќе од вообичаено. Да ми заврши и ќе отидам на преглед.
    Многу интересно, до сега не ни размислував за бременост, сеуште тоа не ни беше на дневен ред. И ете испадна да ми касни, ама ништо, и сега малку се разочарав.

19. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.020
    Па така е тоа, додека не сфатиш дека нешто си можел да имаш а го немаш може и да не знаеш колку ти значи. Ајде, повеќе среќа наредниот пат ако се одлучите, нема потреба од разочарување, не сте се ни обиделе сеуште како што и самата кажа. :)

20. cipe

cipe Нов член

Се зачлени на:
    30 март 2014
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Ne sum sigurna deka go pogodiv mestoto za prasanje.. prv pat ucestvuvam na forumot..
    mi treba mislenje..si imam maka :)
    Trebashe da dobijam na 13ti ovoj mesec, a eve veke e 30ti nemam dobieno.. ne mi e poznato cuvstovo na bremenost.. imam bolki vo dolniot del na stomakot slicno kako pred menstruacija.. gradite me bolat povekje od voobicaeno i imam macnini.. miislenje?