Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. vodolija123

vodolija123 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2014
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    31
    Тоа може да биде знак за бременост но за да не се измачуваш најдобро ке биде да си направиш тест па да си бидеш сигурна

2. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.652
    Допаѓања:
    76.922
    Procitav nanazad vo temava, do 2 ned ili 10 dena normalno e da kasni deka e obicen hormonalen disbalans... jas ova moevo uste nemozam da sfatam sto e... pisuvav vo temava pred edna nedela... mi kasni eve nekoi dobri 24 dena :/ Na ginekolog bev koga mi kasnese 10 dena i doktorot rece nema nisto,a ni zidot na matkata ne mi bil zadebelen kje sum dobiela za edna nedela najvekje i eve uste nemam, ni znaci za dobivanje nemam... ni gradi ne bolat,nisto, predlog? iskustvo so volku kasnenje nekoj da spodeli? posledna menstruacija na 4ti Feb mi bese...

3. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.652
    Допаѓања:
    76.922
    Zaboraviv da pisam deka i pap test pravev i odlicno mi bilo se... ni infekcii ni bakterii nema

4. ecuss17

ecuss17 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 април 2013
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    5
    Zdravo bi sakala nešto da prasam. Pred nekolku dena nema ni edna edna nedela verenikot svrsi vo mene. Deneska imam uzasni bolki vo grbot a i bubrezite premnogu me bolat a nasabajle leviot jajnik me boli kako struja da mi pominuva niz nego. Inače menstruacija posledna umag na 22 mi dojde na 28 mi završi. Poslednata den od menstruacijata toj svrsi vo mene. Sega sakam da prasam dali e mozno da imam bolki zaradi zakacuvanje na embrionot na zidot na matkata. Bi sakala da mo dadeye nekooi vaši mislenja. :)

5. BeautyAndTheBeast

BeautyAndTheBeast Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    162
    следен пат пишувај на кирилица :)
    А иначе нема шанси после 3 дена да има симптоми.

6. ecuss17

ecuss17 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 април 2013
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    5
    Ti blagodaram na mislenjeto. :rofl:

7. Enamena

Enamena Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2013
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    107
    Lelee zencinja uste nemam dobieno, trebase na 22 ri , i posle dva negativni testa prosla nedela neznam so da mislam. da napravam pak test ili da se osklonam na tie rezultati od poslite? pouceteme sto da pravam moze sum dosadna ama ne se razbiram mn od ovie rab samo ovoj mesec ne se pazevme so mm. izvinete na lat od mob sum. :*

8. chache87

chache87 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2013
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    312
    Кога правеше последно тест? Најдобро е да почекаш барем 3-4 дена меѓу тестовите за ако си бремена да ти се покаже резултат. ако си правела сега брзо, почекај уште декој ден па направи пак. Среќно :)

9. Enamena

Enamena Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2013
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    107
    Vo ponedelnikot pravev, eve sega pred malku pak napraviv ileze negatien. znaci ti bebe ni dobieno :worried: znaci na azlika o 1 nedela.ajde poveke sreka naredniot pat :)

10. merchy

merchy Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2010
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    18
    Ајде и јас да споделам една добра вест... :D пред 9 дена јас си ги видов двете црткииии :D ... Бидејќи неможеа да ми го видат плодот сумљаа на вонматерична па ме оставија од петокот до денес во болница. И сабајле ме видоа на вагинално ехо и си го видов гравчето на место каде што треба да биде. После 4 дена плачење и мука што ќе биде се си дојде на свое место и сега си скокам од радост... хихих... Иначе симптоми немав никакви освен тоа што на 1 ден кога требаше да добијам малце прокрварев и толку. Така да не се замарајте со симптомите, ја не ни очекував бидејќи најнормално се осеќав, ама кога прокрварев и ми прекина знаев дека е тоа :) па ајде дај боже месецов кој чека 2 цртички од се срце му посакувам да ги види. Бацки и гушкииии :* :* :* :*

На LolitasLola, vodolija123, Rusi и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.753
    Честитки... Имај лесна и радосна бременост а уште поголеми радости после 9 месец да си дочекаш...Се радувам :inlove:

На MucenceS му/ѝ се допаѓа ова.
  12. merchy

merchy Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2010
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    18
    Фала фала. Дај боже и ти да си исчекаш :* :* :*

13. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.342
    Допаѓања:
    28.355

Честитки мерчу имај најубава и лесна бременост :inlove: :inlove: :inlove: позз

14. Rusi

Rusi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    325
    Честитки merchy, имај убава и лесна бременост :inlove: :inlove: :inlove:

15. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Девојки си пишав и на друго место но сакав да прашам тука во темава.. дали црвени флеки на овразите и дали некоја промена со градите освен болни и тешки се симтоми на браменост .. со првата бременост за заж таква каква што беше немав други симтоми освен што ме печеа на ладно време градите ништо друго немав приметено како и да е различни бремености различни симтоми до душа .. правев тестови негативни :( а имав од 19 до 21 кафеаво само .. збунета сум целата

16. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.020
    Ако ти доцни, тестовите се точни и треба да посетиш гинеколог за да видиш што е работата.

17. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Се е тоа супер но јас бев на гиниколог и таа дотична ми кажа дека нема никаков симтом на бременост ке добиеш така беше крајот на Јануари можеби си трудна а добив незнам веке што да мислам :( затоа и прашав за дали е тоа некој симтом :)

18. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.020
    Па може да биде, меѓутоа негативните тестови се најголемиот доказ, затоа не знам што да ти кажам.... Сепак од јануари досега е доста време поминато, можеби треба пак да отидеш.

19. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Сепак фала ти и јас сум збунета немам добиено немам циста нема ни бременост како и да ке ја сменам докторката и од другата недела ке одам ... можеби е и проблемот полицистични јајници но ми казаа дека нема никаков проблем со зачнување а веке година си поминува ..

20. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.020
    Полицистичните јајници може да го отежнат зачнувањето, но секако не и да го направат невозможно. Дури кај некои при раѓање на дете цистите прскаат. :)