Симптоми на бременост

Discussion in 'Бременост' started by macence, Nov 19, 2009.

1. Lina24

Lina24 Истакнат член

вака, значи не осеќам ништо, ни дека ме боле стомак ниту гадење само малку надуени гради и тоа само левата :lol:
    пред 2 месеци добив на 48 -та ден последниот пат на 22-та ден а во принцип добивам на 34 дена (точно) еве сега ми е 36 ден и стварно нз во што е проблемот, совет или мислење??

2. blond

blond Популарен член

Сама си пиша дека имаш нередовна менструација. Овде никоја не може за тоа да ти помогне. Ќе треба да испиташ хормони, може имаш нешто пореметено. Отиди си на гинеколог и тој најдобар совет ќе ти даде.

Lina24 likes this.
  3. najmilo

najmilo Истакнат член

дечки да ве прашам ве молам брзо оговерете ми вака со дечкоми имавме односи и тој сврши во мене а тој ден беше еден од плодните денови од тогаш поминаа две недели мене треба да ми дојде на 23 ама незнам зошто ми дојде денес значи три дена порано,дали може да направам тест иако имам или нема да покажи ништо тестот чекам одговор

4. RainBow

RainBow Глобален модератор Staff Member

А зошто да правиш тест ако ти дошло?

5. najmilo

najmilo Истакнат член

бидејќи сврши во мене и од тогаш има поминато само две недели

6. RainBow

RainBow Глобален модератор Staff Member

Ама ти си добила, што значи не си трудна.

7. najmilo

najmilo Истакнат член

da ama nemozi ako si trudna samo 2 nedeli da ti docni ili mozi??? neznam pa ako znae nekoj neka mi kazi dali mozi ili ne

8. ciribiribela

ciribiribela Популарен член

Обично доаѓањето на менструацијата значи дека нема бременост, ама заради ретки случаи, каде што и добиваат и сепак се трудни, направи тест, откако ќе ти заврши менструацијата. искрено не верувам дека си трудна :geek:

9. love23

love23 Популарен член

Секако дека ќе треба да причекаш за да знаеш далиси бремена или мошеш да провериш преку крвта или урина, поздрав

10. najmilo

najmilo Истакнат член

fala na mislejnata
    sepak uste ednas ke prasham pa ako nekoj stvarno znae i se razbira neka mi kaze da ne se nerviram naprazno znaci imam redovna mens.. mi idi na 22 sekoj mesec no nie so deckoto imavme odnos na 5ti sprema 6 a 5 i 6 mi se plodni denovmi plus toa deckoto svrshi vo mene namerno znaci na 5ti imavme odnos i denes na 20 mi dojde ... epa ne mi e jasno dali bi mozelo da sum trudna bidejki ne veruvam deka mi mi kasnelo samo 2 nedeli po bremenost obicno kasni posle pominuvajne na 1 mesec od bremensosta sepak cekam vashe mislejne i blagodaram mn

11. yummy

yummy Истакнат член

Прв симптом на бременост ти е прв ден на канење на циклус, ако ти е редовен секако.
    Е сеага, тоа крварење што го има жената за време на бременост, во почетокот, е само крварење на ендометриумот, т.е крварење на дел од матката кога фетусот се вгнездува во неа.
    Не те разбрав баш најдобро, но од тоа што сфатив е дека сте имале секс, свршил во тебе во плодни денови, ти каснело 2 недели и ти дошло?
    Ако е така, најдобро е да си земеш тест, тестирај се и спи си мирно. А за да ти касни не мора само да си бремена, стрес, нервоза, замор, клима, имунитет, се тоа ти влијае на циклусот.
    позз

12. najmilo

najmilo Истакнат член

ne ne ne mi kasni tuku imavme odnosi samo 2 nedeli pred da mi dojdi

13. yummy

yummy Истакнат член

аха,
    епа тогаш ќе си чекаш до 22, ако не ти дојде точно како и секогаш направи тест, зошто сега и не би ти покажал тестот ништо.
    Иначе 2 недели пред циклус се совршено време за забременување , како и да е, и за време на циклус можеш да забремениш, така да не се потпирај многу на тоа.
    Ако сакаш дете, се надевам дека ќе имаш позитивен резултат, но ако не - заштитете се следниот пат, или барем нека не свршува во тебе.

14. najmilo

najmilo Истакнат член

tnx yummy :) da znaci dokolku imas 2 nedeli pred ciklus i ako si zabremenila togas ne mora da znaci deka odma treba da ti kasni taka?

15. Annath

Annath Форумски идол

Во принцип, кај жени со регулиран циклус касни, ако се фатило, се разбира. А колку време се обидувате со дечкото? Бидејќи јас те сфатив дека сакате детенце, па се обидувате.
    Инаку, она што доста често сум го забележала кај жени што сакаат да забременат (и што забремениле), а имаат редовен циклус, кога ќе престанат да се пазат, циклусот почнува да им варира, т.е менструацијата почнува да доаѓа обично ден-два порано отколку што требало. Мене на пример, два месеци пред да забременам ми доаѓаше на 26 ден, а претходно ми беше точна, редовна, на секои 28 дена.

Постои можност да имаш менструација, а сепак да си бремена. Меѓутоа, менструацијата не е како што ти била претходно. Затоа, можеш да направиш тест кога ќе ти заврши.

16. bayan

bayan Истакнат член

imav seks na 7mi navecerta a vekje na 8mi utroto dobiv mozno e da se zabremeni??

17. femina90

femina90 Популарен член

18. Vodolijababy

Vodolijababy Истакнат член

имав односи со дечкото без заштита , ми бесше плоден ден баш ама он не сврши во мене.....дали има некој теоретски шанси да сум бремена :(..... а деновиве нешто ме болат јајнициве и бело-золт секрет имам....дали е настинка или има некаков знак....ве молам за помош...поззз:***

19. Ani.Anika

Ani.Anika Истакнат член

има и повеќе од теоретски шанси затоа што мене тоа ми се случи во истите околности....само што јас открив дури вториот месец пошто немав никакви промени, на предвидениот датум за менструација јас крварев 2 дена и ги имав истите симптоми за менструација па не се сомневав, дури вториот месец ми каснеше а немав никакви симптоми на бременост....провери си за секој случај дури да си ја гризеш психата =) мој совет

20. femina90

femina90 Популарен член

Водолија, шансите се минимални, не се секирај за џабе, гледаш и јајниците те болат, тоа е знак дека ќе добиеш. ;)