вака, значи не осеќам ништо, ни дека ме боле стомак ниту гадење само малку надуени гради и тоа само левата пред 2 месеци добив на 48 -та ден последниот пат на 22-та ден а во принцип добивам на 34 дена (точно) еве сега ми е 36 ден и стварно нз во што е проблемот, совет или мислење??
Сама си пиша дека имаш нередовна менструација. Овде никоја не може за тоа да ти помогне. Ќе треба да испиташ хормони, може имаш нешто пореметено. Отиди си на гинеколог и тој најдобар совет ќе ти даде.
дечки да ве прашам ве молам брзо оговерете ми вака со дечкоми имавме односи и тој сврши во мене а тој ден беше еден од плодните денови од тогаш поминаа две недели мене треба да ми дојде на 23 ама незнам зошто ми дојде денес значи три дена порано,дали може да направам тест иако имам или нема да покажи ништо тестот чекам одговор
da ama nemozi ako si trudna samo 2 nedeli da ti docni ili mozi??? neznam pa ako znae nekoj neka mi kazi dali mozi ili ne
Обично доаѓањето на менструацијата значи дека нема бременост, ама заради ретки случаи, каде што и добиваат и сепак се трудни, направи тест, откако ќе ти заврши менструацијата. искрено не верувам дека си трудна :geek:
Секако дека ќе треба да причекаш за да знаеш далиси бремена или мошеш да провериш преку крвта или урина, поздрав
fala na mislejnata sepak uste ednas ke prasham pa ako nekoj stvarno znae i se razbira neka mi kaze da ne se nerviram naprazno znaci imam redovna mens.. mi idi na 22 sekoj mesec no nie so deckoto imavme odnos na 5ti sprema 6 a 5 i 6 mi se plodni denovmi plus toa deckoto svrshi vo mene namerno znaci na 5ti imavme odnos i denes na 20 mi dojde ... epa ne mi e jasno dali bi mozelo da sum trudna bidejki ne veruvam deka mi mi kasnelo samo 2 nedeli po bremenost obicno kasni posle pominuvajne na 1 mesec od bremensosta sepak cekam vashe mislejne i blagodaram mn
Прв симптом на бременост ти е прв ден на канење на циклус, ако ти е редовен секако. Е сеага, тоа крварење што го има жената за време на бременост, во почетокот, е само крварење на ендометриумот, т.е крварење на дел од матката кога фетусот се вгнездува во неа. Не те разбрав баш најдобро, но од тоа што сфатив е дека сте имале секс, свршил во тебе во плодни денови, ти каснело 2 недели и ти дошло? Ако е така, најдобро е да си земеш тест, тестирај се и спи си мирно. А за да ти касни не мора само да си бремена, стрес, нервоза, замор, клима, имунитет, се тоа ти влијае на циклусот. позз
аха, епа тогаш ќе си чекаш до 22, ако не ти дојде точно како и секогаш направи тест, зошто сега и не би ти покажал тестот ништо. Иначе 2 недели пред циклус се совршено време за забременување , како и да е, и за време на циклус можеш да забремениш, така да не се потпирај многу на тоа. Ако сакаш дете, се надевам дека ќе имаш позитивен резултат, но ако не - заштитете се следниот пат, или барем нека не свршува во тебе.
tnx yummy da znaci dokolku imas 2 nedeli pred ciklus i ako si zabremenila togas ne mora da znaci deka odma treba da ti kasni taka?
Во принцип, кај жени со регулиран циклус касни, ако се фатило, се разбира. А колку време се обидувате со дечкото? Бидејќи јас те сфатив дека сакате детенце, па се обидувате. Инаку, она што доста често сум го забележала кај жени што сакаат да забременат (и што забремениле), а имаат редовен циклус, кога ќе престанат да се пазат, циклусот почнува да им варира, т.е менструацијата почнува да доаѓа обично ден-два порано отколку што требало. Мене на пример, два месеци пред да забременам ми доаѓаше на 26 ден, а претходно ми беше точна, редовна, на секои 28 дена. Постои можност да имаш менструација, а сепак да си бремена. Меѓутоа, менструацијата не е како што ти била претходно. Затоа, можеш да направиш тест кога ќе ти заврши.
имав односи со дечкото без заштита , ми бесше плоден ден баш ама он не сврши во мене.....дали има некој теоретски шанси да сум бремена ..... а деновиве нешто ме болат јајнициве и бело-золт секрет имам....дали е настинка или има некаков знак....ве молам за помош...поззз**
има и повеќе од теоретски шанси затоа што мене тоа ми се случи во истите околности....само што јас открив дури вториот месец пошто немав никакви промени, на предвидениот датум за менструација јас крварев 2 дена и ги имав истите симптоми за менструација па не се сомневав, дури вториот месец ми каснеше а немав никакви симптоми на бременост....провери си за секој случај дури да си ја гризеш психата =) мој совет
Водолија, шансите се минимални, не се секирај за џабе, гледаш и јајниците те болат, тоа е знак дека ќе добиеш.