Охх од квази докториве преку глава...под итно смени си гинеколог, доколку можеш да си дозволиш приватни прегледи би ти ја препорачала мојата (пиши ми во лп или овде сеедно)..таа ако видела дека не е бременост требала одма други испитувања а не.. ццц него ај да не те нервирам дополнително п.с братучедка ми цел живот е со полицистични јајници и со тоа нередовни менструации па еве три деца роди (забремени без проблем)...така да женски мислам дека почеток треба да биде добар гинеколог кој ке ти посвети внимание и ке ти ги објасни сите опции можности и сл..(за се) а не те остава сам на себе па после иди снаоѓај се, гуглај па уште повеќе збунка
Девојки, возможно ли е симптоми на бременост да се појават една недела пред датата за добивање? Прееемногу спијам со денови и пак немам сила, и со апетитот не знам што ми е, се можам да изедам во огромни количини.
^^ Можно е, мене ми се појавија една недела пред датумот да добијам. Не само што бев преморена, туку на 2 пати ми се случи да се изгубам, скроз да се исклучам, да не можам да ја контролирам поспаноста. Ми се чинеше дека ќе умрам ако не дремнам 15 минути. Немав зголемен апетит, веројатно немаше време за такво нешто, премногу спиев Затоа и многу рано открив дека сум бремена, ми каснеше само ден или два кога го правев тестот и излезе позитивен. Почекај уште една недела за тест, па се надевам да има резултат каков што сакаш и очекуваш
Ауу не бива бе вака, се загрижив веќе, цел ден јадам и малку ми е, немам објаснување за ова, мислам ми се нема случено ни во ПМС досега. Инаку фала ти.
Lovely93, и кај мене беше исто, 10-на дена пред терминот неможев да се освестам од спиење, ми се погодија и празниците(новогодишни и божиќни) дека споивме тогаш не одев и на работа и цело време спиев, инаку преку ден спијам само во бременост Последните неколку дена пред терминот многу ми беа осетливи на допир брадавиците. Секој организам е различеи и различни симптоми има, ама ова со спиењето мислам дека е универзално за сите трудници Ке чекаме да кажеш кога офицјално да честитаме, иако мислам дека и сега можеме
Значи вака.. на 6.03 ми дојде последен пат .. и на 3тиот ден имав односи и дечко ми сврши во мене но спермата истече а и после 3 дена пак си имав нормална менструација.. и за време на оволуција ми потече малце крв и веке утредента почнав да крварам.. крварев 3 дена и после имав розов исцедок, и бидејќи тренирам, имам напорни тренинзи за време на тренинзите крварам.. и ете пак прекина крварењето до вчера немав никаков исцедок, кога вчера си дојдов од тренинг и ми потече крв како менструација така со парчиња крв.. и денес пак ништо.. направив и тест за бременост покажа негативно.. искрено не верувам дека е ова нешто знак за бременост бидејќи многу крварев ама незнам,вие што мислите? треба да ми дојде во недела на 6ти.. други симтоми немам никакви ве молам за мислење..
Sakam da prasam nesto. Pred 2 dena pravev test za bremenost i ednata crta se gledase a drugata sto oznacuva bremenost edvaj se poznavase. Dali toa znaci deka testot e pozitiven i treba da go povtoram??? Blagodaram
Тоа значи рана бременост, повтори го тестот пак за некој ден, линијата ќе станува се повпечатлива. Честитки.
znaci vaka mene mi dojde minatiot mesec na 3ti a ja na 5ti imav nezastiten seks, partnerot vika deka e mozno da svrsil vo mene malce, pa dali e mozno za vreme na menstrualen cikus da sum ostanala trudna? posto eve veke 3 dena mi kasni...
vo red ti blagodaram, sepak sum mnogu ispanicena no neznam dali e mozno posto nemam nikakvi simptomi na bremenost?
ми касни 11 дена. немам никакви симптоми,тест направив пред 2 дена и беше негативен, а го направив приквечерта,наместо со првата мокрача. дали е можно да сум бремена иако тестот е негативен?позз
на другарка ми исто и каснесе 11дена и ја натерав да направи тест, ефтин бесе и навецер го правесе на работа и и показа две цртки! така да да не те разочарувам, ама чисто информативно, инаку месецов прочитав многу задоцнувања, имене ми каснесе êт дена сто ми се нема никогас случено, ама веријатно е од промените со времето, ке биде еден ден, поздрав
исто како и за менструација...може да има ПМС но не мора да значи, така и за бременост плус рано е. тестот ке ти ги реши сите дилеми
Знам дека е најубаво да почекаш да ти задоцни барем еден ден, но може ли два дена пред датата за добивање да покаже тестот точни резултати?