Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    уф рано ми е за тест и да направам сега мислам дека нема да ми покаже а дури на 11 (не)треба да добијам многу сум нестрплива, а се си велам симптомиве ми се на психичка база :)

2. milamila988

milamila988 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2014
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    244
    Јас треба да недобијам ѕа 3 дена, ама не осеќам поспаност,само умор веднаш се уморувам ако почнам нешто да работам и вртоглавици имам , уште од овулацијата ме болеа брадавиците, а сега градите на периоди, иначе ми се балончиња оти ми се мали :rofl: други симптоми немам освен синоќе што многу ме болеше десниот јајник едно саат време и на моменти како со нож некој да ме пресечел на долниот дел и стомакот ми е ндуван како 5 месец да сум осеќам некој тежина ова првпат ми се случува ега да сум на добар пат

3. Vennera.aa

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Си седам и ќе ме жегне јајникот и си велам а сигурно има нешто, или ќе ми се пријаде се нешто и пак си викам дај да си земам сигурно се фатило па затоа ми текнува на чудни јадења, и се така и да ми се приспие и да се заморам, и да ми се јаде и да ми се пие се на тоа си мислам па ми се чини ќе се скренам, навечер кога ќе си легнам почнува левиов јајник да ме боцка и болка како сечење во пределов на маткава а пецкање осеќам и кај бубрезиве и си викам да не нешто лошо ми се случува па станувам да не сум прокрварила, цело време сум на форумов и читам се и сешто па ми влегло во психа, толку сум преоптоварена што ми се чини многу ќе се разочарам ако нема ништо :(

4. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    хаха мојте симптоми беа следниве: Cе што никогаш не го јадев и ми беше одвратно јас сакав да го јадам, еден ден така седејки со сестра ми во комшии видов зелени сливи и препекав, а таа ми вика ти нигогаш не ги сакаше што е сега хаха, па после некој благи работи, па после некој ден болки во јајникот, отечен стомак, на се помислив само на бременост не, бидејки баш тој период не ја планиравме и оп после некој ден на доктор и 2 месец бремена хаха.

На Vennera.aa му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Vennera.aa

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Ах секогаш викаат е така кога очекуваш неќе, а кога не ни помислуваш ќе си биде, денес ми се пријадоа јагоди па отидов и си купив, само што си каснав од нив ајде марула салата си направив кисело ми се пријаде, па за на крај и торта :D

6. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Така е да знаеш. кога јас сакав да се фати абер немаше, само тестови и слично, а кога заборавив на тоа и се опуштив оп ете ти го бебушко, сега е голема девојка има 6 годинки. Се што ти сака душа јади си, опушти се и со госпот напрет чекај бебушко :*

7. Vennera.aa

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Душичка здрава, жива и да и се множат годините, а сегде кај што нема нека дава господ да се усреќиме сите со ангелчиња :*

На natemila му/ѝ се допаѓа ова.
  8. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Фала. И нека дава дедо бога секаде :*

На Glasna му/ѝ се допаѓа ова.
  9. milamila988

milamila988 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2014
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    244
    Dali nekoja od vas ima silna bolka vo zeludnikot i dali pretstavuva simptom za bremenost

10. sonja87

sonja87 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2010
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    85
    Jas treba da ne dobijam na 7 . Veke dva dena cuvstvuvam pregolem zamor mnogu mi se spie, a od koga ke jadam mi se losi I naprotiv nemam golem apetit.vo prvata bremenost isto nemav voopsto apetit I mnogu povrakav.isto imam bolki vo gradite I vo dolniot del na stomakot ama ne cesto ne premnogu jaki.pa se nadevam deka ovaj pat se fatilo inace se obiduvame 4 meseci za vtoro bebe:)

11. maria1904

maria1904 Нов член

Се зачлени на:
    7 мај 2014
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    zdravo,mi kasni veke 9 dena napraviv 4 testa za bremenost i na site 4 ednata linija e temna a drugata e bleda na upatstvoto pisuva deka ako linijata na bukvata T e bleda testot e negativen, nemam simptomi kako gadenje povrakanje, samo me bolat jajnicite isto kako da ke mi doagja. ve molam za odgovor .

12. sonja87

sonja87 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2010
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    85
    Najdobro mislam e da si odis kaj ginekolog dokolku testovite ti se negativni, bidejki ti kasni veke nekolku dena i imas bolki .pri proverka na krv najlesno ke ti potvrdat bremenost ili ne.;););)

13. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.768
    Допаѓања:
    145.269

Колку и да е бледа втората линија, значи има бременост.
    Честитки. :)

14. Rusi

Rusi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    325
    Се сложувам со duffi, речиси и да не постои лажно позитивен тест, а втората линија колку и да е бледа значи дека тестот е позитивен, но се работи највероватно за рана бременост. Ти имаш 4 позитивни теста, едниот и да не е точен, неможе да се сите, според тоа бремена си 100%. Честитки! :clap: (се надевам дека бременоста е посакувана)

15. ripcence

ripcence Активен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2014
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    15

Cestitko bremena si i jas bev taka eve i jas sum bremenka ....i ne treba da imas uste takvi simptomi posto rano e uste...Pozzz

16. ripcence

ripcence Активен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2014
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    15

Rano ti e za test znaci i 2,3 dena pred da dobies nema da ti pokaze nisto,t.e tocen rezultat taka da poceki si dali prvo ke ti dojde pa potoa pravi test ti kazuvam od iskustvo dzabe ke si gi trosis parite...a za simptomi nema sansi zaci otkako ke ti zakase i posle 10,15 dena po pravilo se javuvaaat simptomite taka da ne ti e nisto uste

17. Vennera.aa

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Избрзав јас неможев да дочекам па уште понеделникот направив тест и покажа негативен се разочарав многу и прекинав веќе да размислувам дали имам симптоми или не, ама сi продолжи од време на време да имам болки и пецкање во долниов дел од стомаков само се надевам дека не е некоја инфекција :( и незнам што да мислам сега ми останува да чекам до 11ти па да видам дали ќе дојде црвената вештерка :) ама имам малку надеж дека не беше точен резултатот на тестот ама здравје ќе видиме за некој ден :))

18. bebce123

bebce123 Нов член

Се зачлени на:
    13 мај 2014
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Zdaravo na site devojk!
    Veke podolg period citam kolumni, od vasi diskusii i mi bese milo sto postoi eden vakov sajt na koj moze otvoreno da se diskutira bas na tema bremenost.

Jas sum nova i veke podolg vremenski period si imam golema maka :(
    Ednas ostanav bremena no za zal go zagubiv vo 10 tata nedela :( premnogu mi bese tesko navistina se cudev sto moze da e, no eve veke pominaa dve godini od togas i nikako da ostanam bremena, bev na HSG se mi e vo red nemam nikakov problem, potoa go prasav doktorot sto e problemot rece nemas nisto tie i tie denovi se plodni demek pravi bebe ok i toa bidna i go pravas sto dokolku dobijam, toj mi vika ajde ajde ke ti kasni 5 dena, a namesto da kasni mi podrani t.e seuste ne um sigurna dali imam dobieno ili pak e nekoj kafeav iscedok:( ve molam za pomos, sovet

19. dijana11

dijana11 Нов член

Се зачлени на:
    12 април 2014
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    здраво прво добродојде!
    Вака јас колку што имам читано и колку што знам можно е да се има исцедок од крв мегу 6-12 ден од односот тоа е знак или ран симптом за можност за бременост али ипак ти израчунај колу има поминато од однос нејкам да ти давам лажна надеж али истово можеш да го прочиташ во рани симптоми на откривање на бременост со срека се надевам дека барем малку ти помогнав. Поздрав :)

20. dijana11

dijana11 Нов член

Се зачлени на:
    12 април 2014
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    Здраво девојки што мислите вие кога е најдобро да се направи тест за бременост преку крвта послем колку време од односот? и послем колку време има знаци на бременост ? позз