Најдобро би било да можеш да се стрпиш да ти закасни барем 1-2 дена, тогаш резултатите се во најголем број случаи точни и тогаш се појавуваат првите симптоми на рана брменост(поспаност, омалаксаност, па потоа и повремено гадење ...... )
Здраво девојки јас да си прашам нешто,ми касни веќе втор ден а направив за овие неколку дена неколку теста сите ми покажаа дека се негативни можно ли е да лаже тестот?Се плашам да не сум трудна зошто со првото сум царски праена и сеа не смеам 2 години да имам деца за да не се отвори раната,а никогаш во животот не ми каснело не знам што да правам и кај да најдам приватен гинеколог денес дали знаете кај има некој гинеколог и денеска што работи да отидам да ме провери???
mi kasni 3dena nasaviv test negativen bese no nemam nikakvi bolki za dobivajne imam apetit i sum pospana dali ima mozost testot da izleze lazmo?falavi
Не би требало да е лажен, ќе добиеш. И јас немав никакви симптоми за добивање, правев тест излезе негативен и утредента добив. Aneto10, нема потреба одма од гинеколог, почекај уште ден-два и направи уште еден тест, ако е негативен не си бремена. Штом викаш си направила неколку деновиве а ти доцни само два дена, значи си правела и пред да ти задоцни веројатно. Почекај уште ден-два, иако мислам дека не си бремена зашто по правило треба да покаже и по еден ден доцнење само.
здраво девојки,ајде ве молам малку за помош,дали еден од симптомите за бременост може да биде честото мокрење,забележувам дека овие денови многу често мокрам,а и датата за добивање ми поминала преска баш видов во календарчето ,а од симптоми за добивање нема ниту еден
овие 2-3 вечери се будам и ноќе да одам во wc што досега ми се нема случено,еве баш пред десетина минути бев и сега веќе пак ми се оди во wc,дали е можно или само си умислувам јас
Можно е, можно е. За секој случај, направи си тест за да бидеш тотално сигурна и се надевам дека што е можно побрзо ќе не израдуваш со убавата вест. Со среќа!
Да,и тоа како може да биде симптом. И уште повеќе ако е преку ноќта.[/quote] овие 2-3 вечери се будам и ноќе да одам во wc што досега ми се нема случено,еве баш пред десетина минути бев и сега веќе пак ми се оди во wc,дали е можно или само си умислувам јас [/quote] Можно е, можно е. За секој случај, направи си тест за да бидеш тотално сигурна и се надевам дека што е можно побрзо ќе не израдуваш со убавата вест. Со среќа! [/quote] ти благодарам многу на одговорите ,се надевам дека е тоа што мислам дека не е ништо страшно
Девојки правев тест за бременост ми излезе негативен.а сега осекам некој благи болки во птеделот на половината,незнам што да мислам сега,а ги немам сиптомите како за добивање,да не е можеби рано за тест
Здраво девојки, овие денови многу чудно се осеќам. Од понеделникот па навака почнаа д ами излегуваат бубулици ( што во овој период и во пубертет сум немала) , во практика ми излегувале пред да добијам и после добиеното некој ден. Овој месец добив на 05 мај, сега сум на половина од циклусот , а ми излегуваат акни. Со мм имаме редовно незаштитени односи, од шестиот ден од кога ми заврши па се до ден денес,некогаш секој ден свршува во мене , некогаш на два дена,но во принцип редовно. Исто така имам зголемен апетит претежно навечер, а за мокрењето не го земам во предвид затоа што и кога не сме се обидувале за бебе сум мокрела по сто пати на ден . Сега се мислам дали е можно да сум останала бремена во првата недела после мензисот? Затоа што според некое правило би требало таа недела да не ми е плодна. Исто така имам нередовен циклус, некад ми касни по 5 дена, некад по 10, некад на време ми доаѓала, некад порано така да неможам да ги одредам плодните денови. Ве замолувам некој да ми даде совет, некое лично искуство? Ви благодарам однапред.
Zdravo na site.. Imam eden problem.. Dobiv na 8.05 i mi traese do kaj 12-13 kade jas na 14ti imav nezastiten sex, no ne sum sigurna dali toj svrsil vo mene ili ne.. Tojimase pieno i mu beshe tesko da svrsi taka da otide vo wc i si ja zavrsi rabotata barem taka reche osven ako ne zavrsil rabota vo mene.. On e sigurne deka nema nishto napraveno no eve vekje posle 10 dena dobiv zapek kade citav deka e simptom za bremenost.. Dali mozhe da se javat tolku brzo simptomite? I dali ako napravam test za bremenost ke bide tocen vo 10 dena ?
Devojki ve molam kaze te mi dali mislite dali sum trudna.Znaci vaka poslednata m. mi bese na14.04 obicno mi idi na34-35 dena.Sega mi kasni 6-7 dena.Imam blagi bolki dolu kaj matkata,se cuvstvuvam umorno, imam cesti vrtoglavici, i od vcera pocnaa da me bolat gradite.a se cuvstvuvam postojano kako nesto da mi tece a nema nisto.Vo ponedelnik planiram da pravam test ama do togas ke poludam.Jas se izvinuvam sto pisuvam na latinica no pisuvam od tel.Pozdravce
после недела дена доцнење ми дојде ,али вакви болки досега не сум имала никогаш,не памтам вакви болки до сега
Здраво ве молам некој да ми казже после колку време можам да направам тест и дали ако не е sure check може да се направи побрзо ?????