1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.020
    И Sure Check и сите се најефикасни откако ќе ти задоцни барем еден ден. Разликата е само што Sure Check може да се направи во било кој период од денот, т.е. не мора со утринска мокрача. Ако толку не можеш да се стрпиш, има еден тест што се вика Blue Clear и тој покажувал мислам уште 10 дена по зачнувањето. Само што на твое место би почекала, ем е скапичок мислам, ем највеќе верувам во резултати после задоцнувањето, на крајот на краиштата не ни можеш да знаеш кога е точно зачнато....

2. claudi00

claudi00 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2011
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    137
    здраво женскии... вака ми заврши на 14ти одма следниот ден со сопругот имавме односи и тој сврши во мене а исто така и наредниот ден... потоа 3-4 дена ми се лошеше .. и еве сега овие два дена повраќам се ме боли се некои ми викаат вирус е затоа што кревам и одвреме навреме темп...што мислите дали е можно да сум бремена и ако имавме односи во неплодни денови одма после циклусот ве молам за мислење ... позз :*

3. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    ^^
    За симптоми некако рано е, тоа што ти се слува можно е да е поради паднат имунитет, но да знаеш дека јас останав бремена баш како твојов случај....со однос на петтиот ден од менструација. Се надевам очекуваш позитивен резултат, така што почекај си до термин за добивање па направи тест и со среќа ;)

4. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.020
    ^^ Колку и теоретски да не е можно, јас искрено верувам во појавување на симптоми пред датумот за добивање. Како и за се останато, секој организам е различен. Како што кај некои девојки иако им доцни немаат симптоми на бременост, некој може да ги имаат и порано. Индивидуална работа е, ама промените во организмот настануваат уште при зачнувањето, некои жени можат да го осетат и тоа. :) Ама нормално, треба да почекаш. Со среќа. :)

На tamarce.j му/ѝ се допаѓа ова.
  5. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980

Точно, јас за второто ( може и дека со искуство:) ) знаев дека сум бремена неколку денови пред да добијам. На пр.мочав на секој саат, го имав чуството на железо во устата и градите ми беа надувани дупло повеќе отколку пред добивање. Кај секој се различни симтомите па и бременоста ама дефинитивно има симтоми.

6. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980

Точно, јас за второто ( може и дека со искуство:) ) знаев дека сум бремена неколку денови пред да добијам. На пр.мочав на секој саат, го имав чуството на железо во устата и градите ми беа надувани дупло повеќе отколку пред добивање. Кај секој се различни симтомите па и бременоста ама дефинитивно има симтоми.

7. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Здраво! Нова сум и би сакала мислење. Имав спонтан во 4та недела, заради мала концентрација на кламидија и еуреаплазма кои веќе ги немам. По неколку меседи пауза веќе тргнавме во акција. Имам чудни симптоми. Болка како болка во јајник дури и болка во препоните. Ми се кочи десната нога (оперирана сум од слепо црево, слична е болката). Постојано имам главоболка и чувствувам мачнина 2 дена. Болка во грбот половината. Има ли некој искусено вакви болки кои резултирале позитивно ----> со бебенце на пример? Рано е за тест! Ви благодарам однапред!

8. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980

Napraj test, ima i takvi za posle 8 dena od odnosi.....

9. Asja

Asja Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2011
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    1.112
    Со дечко ми веќе поодамна сакаме деца,но секогаш ќе испаднеше нешто да не премисли. Е сега пошто свадбата ни е закажана во август,решивме да пробаме. Значи по две години заштита,во петок ноќта имавме незаштитени односи,после пак наутро во саботата. А мене во петок само што ми заврши циклусот,истата ноќ значи пробавме.Е сега,во недела попладне забележав дека сум крварела,меѓутоа таа кафеава крв ,денес пак тоа ми се случи. Можда не е за чудење,но никогаш не ми се случило порано,оти точно 7 дена ми трае циклусот,па после тоа нема ни капка крв.Ама,овој пат нешто поразлично.Би сакала да сум трудна,иако не ми се верува оти 2 години се пазевме,па сега одеднаш.. Што велите вие,ви се случило нешто вакво? И,да не заборавам,кога можам во најскоро време да направам тест ? Однапред ви благодарам :*

10. Glasna

Glasna Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    2.181
    Cамо се дочистуваш ,ништо страшно :) ...ти посакувам од наредниот месец да те читаме во труднички муабети ;)
    тест пожелно е да се направи околу деновите во исчекување на следниот месечен циклус.

11. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267

Ти благодарам! Би можела ли некој да ми препорачаш?

12. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980
    Не се сеќавам како се викаше, од зегин околу 160 мкд беше, инаку јас два дена пред добивање имав позитивен резултат со sure chack.

13. cvetelina

cvetelina Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2011
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    54
    здраво феминки како ми сте после загубата на моето бебенце денеска повторно се јави надежта :) :) :) претходниот месец ми дојде но само 2 дена па денеска појдов на гинеколог па ми каза дека голема е веројатноста да сум бремена имаше задебелена лигавица од 1,79 милиметри и петок да појдам повторно за ако сум да се потврди како ли само ке издрзам до петок хахаххха срце неме држи :sweat: :sweat: се надевам дека овој пат ке дочекаме да си го земиме бебето покрај нас господ е голем верувам во него и знам дека ке е со нас ве :* :* :*

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  14. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.775
    Допаѓања:
    4.605
    Каква е таа задебеленс лигавица?

15. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.020
    Веројатно сакаше да каже задебелен ендометриум, како што го нарекуваат стручно. :)

16. jonbonjovi

jonbonjovi Активен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    7
    Под задебелена лигавица се мисли на задебелување на ендометриумот или внатрешниот слој на матката на кој се закачува плодот. Кога е задебелен ендометриумот значи дека телото се спрема да прифаќање на оплодената јајцеклетка и веројатно е да настапи бременост. Истата се задебеува под дејство на прогестерон и естроген, хормни што се лачат за време на бременост и го подготвуваат телото за оваа состојба :)

На SimonaTino му/ѝ се допаѓа ова.
  17. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Дај боже да ти се исполни желбата! Среќно!!!

18. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.775
    Допаѓања:
    4.605
    Па добро знам за ендометриумот ама незнаев дека го нарекуваат и лигавица :) фала на одговорот.

19. ang246

ang246 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    660
    Допаѓања:
    145
    здраво девојки веќе дестина дена ми касни мислев дека од климата пошто минатио месец бев италија а додека бев таму имав циклус ама не верувам да е до то исто толку дена имам и течна столица последниве два дена не сум од вц излезена и мислам дека цревата ги исповратив и имам внатрешна темература посебно навечер многу ми е тешко и како да се гушам зедов сабајле тест и негативен беше ми дадоја едно апче било како шумлива за растоварње магнезиум ако нема ништо ќе ми дојдело еден ден од ко ќе го испијам тоа ама мене ми е страв а и вчера линекс се напив оти неможев појќе да издржам...незнам што да правам или да почекам уште некое време па да појдам да проверам преку крв...

20. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.020
    Не мора да значи дека си бремена, има некој вирус таков периодов, стрпи се уште малце. :) Ете и негативен тест си имала...