zdravo drugarcinja posle dolgo vreme... neznam kade mi e glavata... od koa vi pisav posleden pat do pred nekoj den se vleckam po bolnici ... ... imam problemi nekoi so jajnicite i matkata i poradi toa imav spontan... ... mi dadoa da pijam metamorfin (glukofaz) od 500mg tri pati na den posle jadenje i spirinolakton... terapijata ke treba da ja pijam do kraj na septemvri i da pazam da ne zabremenam... zosto ako zabremenam uste ednas vo mgjuvreme dodeka ja primam terapijava i ne daj Boze imam pak spontan,mnogu tesko ke bide da zabremenam pak ... ali... veke mesec dena skoro imam dobieno... maticnata mi vika deka bilo od terapijata poradi toa sto gi doveduvala jajnicite vo red ama strav mi e nekako .. :'( ... pred nekoj den se porodi drugarka mi, solzi na oci mi dojdoa so od sreka so od toa so mene mi e tesko nemozam da se sozemam od se sto mi se sluci so spontaniot i so ova so momentalno mi se slucuva.. edvaj cekam Gospod da me izraduva i mene .. sto mislite vie... ste slusnale li vakov ako ne ist barem slicen slucaj kako mojov ? .. blagodaram odnapred... ljubov do site vas
Steta ,ama toa e toa i nie posle spontaniot cekavme isto taka 4 meseci ama brzo ke pominat ne se sekiraj,a za menstruacijata i jas imav obilna ama10 dena posle pak na doktor so apcinja i taka se pominuva samo sreka i verba pozdrav.
а какви проблеми и за што помагат овие апчиња? какви испитувања правеше па го дозна ова или преку ехо се гледа
Пеперутче зал ми е сто вака ти се случува, ама ќе биде се во ред, верувај Сега си разочарана и нормално е да ти е теско, исплачи се, собери нови сили, и со нова надез ке успеес! ајде до септември времето брзо ке летне, нема ни да го осетис, баска и лето е, убаво време, ќе сетате, одмори , натака навака, брзо ќе дојде септември! во која недела имасе спонтан? и колку години имас ти? само смирено и минимизирај го стресот, не ти е потребен иако тоа е посилно сега од тебе! ајде насмеј се , речи си мозам, ке успеам и не се предавај! ке биде се во ред, поздравче и со тебе сме тука
Пишувам во темава бидејќи има посериозни мамички и девојки па валјда ќе можете да ми помогнете да се смирам малку ! Значи последниот однос ми беше пред точно 2 недели , воедно тој ден беше и првиот кога го земав првото апче од блистерот , Микрогинон ги пијам иначе . Е сега не сме се разбрале и тој ејакулирал во мене ! Малку ме фати паника , ама ај си викам белким нема ништо пошто си имам проблеми со овулација ми изостанува многу често ( дијагноза од гинеколг ми е ) и продолжив да ги пијам , ама некако деновиве се почесто мокрам , рано ми се приспива и ме утепаа киселини ! Едно време си викам од таблеткине е сигурно , ама некако ме фаќа и по малку паника ! Како и кога ќе можам тест да си направам и да си бидам сигурна ?
eve vaka jas na 4 i 5 juni imav ovulacija (kasna) bidejki na 10 juni trebase da mi dojde ,a na 9 napraviv test i mi pokaza bremenost.
Здраво девојки сакам да ве прашам нешто бидејќи сум збунета... Последната менструација ми беше на 21 мај... Отогаш работевме на случајот со мм и отогаш на 13 ми се појави кафеав исцедок но само еднаш и вчера пак ми потече но сосем малку и пак само еднаш... Но градите многу ме болат односно напред брадавиците ме болат повеке... Дали е можно да сум бремена??? Ве молам заа одговор
можно е да си бремена .. кафеав исцедок е може знак за рана бременост направи тест или на гиниколог појди па ке знаеш до кај си како што правам и јас .. ти посакувам да си ги видиш 2те фантастични црти
здраво девојки нова сум на форумов еве и јас да прашам нешто...со дечкоми имавме незаштитен однос еден ден откако ми заврши менструацијата, и сврши во мене еве поминаа веќе 11 дена од тогаш а веќе неколку дена имам болки во јајниците и долниот дел од стомакот а и градиве ме болат можно ли е да сум бремена... а и често мокрам што никогаш не сум мокрела толку.. се надевам на одговор што поскоро
Од Микрогинон не би требало да ги имаш горе наведените симтоми. Не кажуваш во постов конкретно кога си имала последна менструација, колку ти доцни итн. тестот направи го одма уште првиот ден кога би требало да ти дојде 99% точност е.
Многу сте интересни, зарем мислите дека толку брзо се забременува...ваљда не си, симптомите ти се како за добивање
Има точно 3 недели од ризичниот однос , во секој случај прво ме фаќа страв ако сум бремена и плус апчињава ги пијам да не направам некоја штета за некој ден ги завршувам , да почекам ден два и ако не добијам па да направам тест ?
Јас би продолжила да ги пијам и да си имам односи со момчето, нема штета од нив. Штом ќе поминат 28 дена од тојата последна менструација или не знам 29-30 како ти доаѓа купи си тест за бременост и провери си.
да ама последната менструација ми заврши на 07.06.2014 и рано е за да ми дојди, а еден ден откако ми заврши значи на 08.06 дечкоми сврши во мене затоа прашав дали е можно да сум останала бремена, утре ќе правам тест па да видиме...позз
Труднички муабети Значи,како што ви кажав пред околу 3 недели,овој месец се решивме за бебе и постојано пробувавме,па сега сме во исчекување,којзнае.. Минатиот месец добив на 24-ти,и според циклусот(28 дена) , досега требаше да добијам ,меѓутоа нешто има..не верувам дека сум бремена,иако се наежувам секој пат кога ќе помислам,да даде Господ сите жени на светот мајки да бидат.. Ама,сепак не сакам да купам тест уште неколку дена,оти се плашам од разочарување,и така па чувствувам болки како пред да добијам,секој момент ми се чини добив..добро,да не ве замарам повеќе,имајте убави сништа!
јас направив тест после 11 ден од односот излезе негативен ама мислам дека рано го направив сега треба на 1ви да не ми дојде па ке видиме...а денес направив домашен тест со сода бикарбона незнам колку е точен тој тест ,прочитав дека ако запени е позитивен а ако не запени негативен, а кај мене имаше многу пена...утре ке купам тест и ке ве известам...позз