Даааа,бремена и најсреќна! Во петокот направив тест,кој беше позитивен , а за утре имам закажано кај др. Надица Геровска,се надевам дека се е во ред.. Ви посакувам што поскоро да ги видите тие две црти,вие кои сте на исчекување!
Ти посакувам преубава бременост! Уживај во неа! Заборави на се друго! Се надевам сите ќе видиме прекрасни 2 цртки!
Се надевам што поскоро да се префрлите во Труднички муабети! Имајте трпение,тоа едноставно си доаѓа во свое време
Среќно и од мене, и со лесно Можеш и темата Прво тромесечие од бременоста да ја посетуваш сега (покрај Труднички муабети)
Честитки срцка! Убава бременост имај! Имаше ли некакви симптоми?[/quote Фалаа многу за подршката,па освен што ми каснеа 5 дена,чувствував замор и одбивност на храна,други симптоми сега засега немам,се молАм да биде вака и понатаму,иако сеуште е рано,5-та недела.
Нормално ли е луѓе да ми е тврд стомакот и подуеден 10 дена пред менс? Повремени благи болки имам! Како мускул истегнат! Па ми шета болката! Те кај желудникот, те долу, те десно, те лево! А и како бубрези да ме болат, чудно!!! Си реков си замислувам нешто, ама не... Вистина е така! А и ако се рани предменструални симптоми, јаки се! Се случило ли на некој до сега? Минатата недела и чуден вкус имав во устата кога ќе се разбудев наутро! Најчесто наутро, иако и преку ден понекогаш! Вкус како скиснат, грозен! По 10 пати заби миев! Сега некако ми се намали, ама пак чувствувам тек тук!
Devojki molam za mislenje.. Pred tocno edna nedela imavme odnosi so deckoto i jas bev vo plodnite deñovi i svrsi vo mene.. Denes pocnaa gradite da mi bidat osetlivi na dopir i malku mi e cudno.. Neznam dali e od samata pomisla ili nesto mi se slucuva... Sledna menstruacija mi e za 10 dena.. Ve molam za mislenje. Fala.
Moite gradi stanaa osetlivi kon krajot na prviot mesec od bremenosta.Edna nedela e sosema mal period za takov simptom verovatno e toa radi nastapuvanje na menstruacija
Кај секој е различно! Ама и јас мислам дека е рано, многу рано! Ќе ми кажете ли мислење за мојата ситуација девојки?
Јас имав вакви симптоми претходниот месец и се јавив кај гинекологот бидејќи не беше во градот и ми кажа не паничи најверојатно станува збор за овулација ама ништо или пак го промаршив моментот или нешто не е како што треба, што не значи дека и кај тебе е тоа дај Боже да станува збор за нешт друго на пример бебуш еве сега треба да не добијам на 9ти и колку се наближува денот толку повеќе сум напната, ама тоа е веке рутина ми стана
Лекот е само некое хоби, јас секој ден си наоѓам некоја занимација често одам на пливање на вечер пешачење или излегување со друштво не си давам простор да мислам многу на тоа затоа и одамна (две недели ) не бев влезена на темата бременост ама некако почна да ми фали па неможев да издржам, мора да сме позитивни ќе се дојде и бебуш само треба да се стрпиме
и јас имам цудни болки во стомакот ко јајници да болат нз што и градите веќе две недели ми се отечени и ме болат а сега гледам брадавиците ми се бели на врвот нз што се случува а утре ми е денот за добивање на циклус.... нз што да мислам повеќе ....
Denes sabajle imav ko kafeava tecnost à potoa celo vreme belo i imav i ko belo prajne nz sto mi se slucuva seuste blagite bolki vo somakot nekoj da mu kazi mislenje pozz
Да ве прашам..последна менструација имав на 10.6 и ми траеше 6 дена после тоа со дечко ми имавме заштитени односи и во плодни и во неплодни денови ..вчера требаше да ми дојди ама нема ништо од тоа немам никакви симптоми освен градите шо ми се осетливи маллку ама то ми се случва пред да ми дојдии шо мислите помагајтее :'(