Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Ако односите биле заштитени како што велиш (значи кондомот не ви пукнал) немаш причина за паника. сигурно од што си се напнала си си направила стрес и телото реагира.
    Опушти се и ќе ти дојде :)

2. bubii7654

bubii7654 Активен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    напрајв еден тест ама не беше утринска мокрача и негативен покажа ама уште ништо нема незнам шо да мислам поќе :( :/

3. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    ако си имала заштитени односи незнам што си се испаничила.. Како ке дојде до оплодување???
    Ако има бременост, тестот ќе покаже независно што не била утринска мокрачата...
    ајде без паника :)

4. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.020
    Нема шанси да си бремена, уживај. :)

5. Miss-Sinner

Miss-Sinner Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    14
    Feminki, vaka pak jas, denes e 12 den od koga imav plodni denovi i deckomi svrsi vo mene menstruacija treba da dobijam za edna nedela ama imam silni grcevi vo dolniot del na stomakot i bolki vo polovinata, se cuvstvuvam kako da treba da mi probija sekoj moment.. Sto mislite vie me faka panika mislam celo vreme..? Fala.

6. bubii7654

bubii7654 Активен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    А ова бело прање шо излегува како ненормално можно е ли да е некаква инфекција
    оти стомакот и десниот јајник многу ме болат.

7. SnowWhite91

SnowWhite91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    1.153
    Допаѓања:
    1.399
    Штом имаш бело прање големи се шансите да имаш некоја раничка. Не се секирај, не се работи за ништо страшно, јас сум бремена па ми кажа дека не е нешто сериозно, само ми стави со четкичка за брис малку јод за да може побрзо да зарасне. Отиди си на гинеколог, може ќе ти даде нешто да не ти премине во инфекција. Јас имав среќа брисевите не ми покажаа никаква инфекција.
    Но, не чекај. Реши си го проблемот на време да не имаш последици некакви понатака.

8. Miss-Sinner

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    14
    Vie sto imate iskustvo, kakvi se tie bolki grcevi, kolku traat kolku pati vo denot, glavobolkata vi ide pa pominuva bolkite vo polovinata se postojani
    Sto vi se slucuva?

9. lalala25

lalala25 Нов член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    devojki jas sum nova forumot pa da ve prasam nesto vaka pred 3 dena so deckomi go imavme prviot odnos bese so zastita i ne svrsi vo mene no veke 2 dena osekam macnini bolki vo grbot cesto idam u wc.. ne veruvam deka ima sansi da ostanam trudna ali da ve pitam za mislenje :)

10. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.775
    Допаѓања:
    4.605
    Сериозно мислиш дека после два дена од однос ке имаш симптом на бременост?А и плус заштитен односот ви бил.Нема шанси.

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.020
    Не би да те плашам ама ако ме прашаш мене, една недела пред добивање и не се толку минимални шансите да забремениш, доволно е што се вика еден ден да ти задоцнила овулацијата. Ако веќе сакаш да ризикуваш, ден-два пред менструација е најсигурно и ден-два после со тоа што јас не би ризикувала отпосле, зашто спермата може да се задржи и до недела дена а не знаеш кога точно ќе ти настапат плодните денови. Работава ти е мачка во вреќа. Не знам од што имаш грчеви, можеби ќе добиеш, а можеби има врска и тоа што свршил во тебе. Ти останува само да чекаш дали ќе добиеш. Со среќа.

12. Miss-Sinner

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    14
    Mislis deka ima sansi da sum ostanala bremena?

13. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    другарки јас денес бев на гинеколог му казав дека имам болки под стомакот,и во половината а и на моменти ме боли глава,не ми се толку јаде,ми правеше вагинално ехо и ми каза дека има нешто мн мало не се гледа добро му личело како рана бременост,а тест правев ми излезе негативен,мегутоа циклусот ми траеше 1 ден и тоа ми е начудно ми рече дојди на 14 јули,незнам што да мислам главата ке ми пукне од мисли.а болки имам иако претходно никогаш не сум ги имала.мити па менс,ми траела 1 ден :((

14. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Нема што да мислиш душо..... изгледа е бременост.... тоа се симптоми за бременост! Стрпи се до 14ти! Знам дека е дозволено само парацетомол да се пие, заради болките што ги имаш.... Нормално е крварење од еден ден. Се вгнездува во матката. Се надевам сакаш да си бремена. Некои се би дале да се! ;)

15. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.020
    Да, мислам. Секогаш со свршување внатре има шанси за бременост. Не се потпирај толку на плодни и неплодни денови. :) Ајде сега не паничи, не мора да значи дека од еднаш се случило нешто, ама за друг пат да знаеш. Чекај да добиеш и ќе видиш, ако не тестче. Со среќа, па пиши. :)

На SpangeBob му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Miss-Sinner

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    14
    Jas ke bidam presrekna ako mi zadocni.. :$

17. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.020
    Мене ако ме прашаш, се` укажува на бременост. И јас ги имав истиве болки во стомакот, половината и главата месецов и бев на гинеколог, ама јас бев во овулација. А тебе штом ти траела менструацијата еден ден само, и тоа е добар знак. Рано е да ти честитам, но ти држам среќа па извести не. :)

Edit: Сега ми текна, освен тоа малото на ехо, зар немаше и задебелен ендометриум? Знам дека по тоа прво се забележува раната бременост, дури и пред воопшто да може да се види плодот на ехо.

18. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.020
    Аааааааа, ти сакаш да бидеш бремена? Па како го формулираше прашањето, мислев дека не сакаш. :D Тогаш ти држам среќа срцка, а ако не си, знаеш дека најсигурно ќе останеш бремена во средината. :)

19. Miss-Sinner

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    14
    Se nadevam deka ke ja imam taa sreka..
    Mozes li da mi kazes, ti izgleda veke imas iskustvo, simptomi koi ti bea, i koga mozi da napravam test ne mi se ceka :$

20. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.020
    Не си ме разбрала мила, немам лично искуство со бременост јас. :) Но се разбирам доста и можам да ти кажам. Тест најдобро е да направиш барем ден кога ќе ти задоцни, иако ако ептен не ти се чека, тестот Blue Clear ти покажува резултати 10 дена по зачнување, малце му е посоленка цената мислам. Симптоми обично се како феминката погоре, ама некои и ги немаат, така да нема правило. Рано е за симптоми во секој случај. Секако дека ќе ја имаш таа среќа, млада си, ако не сега следниот пат, не се разочарувај како и да испадне. :) Ако сакаш можеш да посетиш гинеколог, едно вагинално ехо направи си и ќе ти каже дали е се` во ред, исто така и ќе забележи ако има бременост. Но сепак за најсигурно, јас би се стрпила уште една недела. :)