Симптоми на бременост

Discussion in 'Бременост' started by macence, Nov 19, 2009.

1. Miss-Sinner

Miss-Sinner Истакнат член

Izvini izgleda pogresno svativ.. Fala ti mnogu Lovley se nadevam ke imam ubavi vesti..

2. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Нема врска, ништо лошо не кажа. :D Ајде ти држам среќа па да не известиш. :*

3. luciamk

luciamk Истакнат член

Душо..Те следам во разговорот и исто ко јас да се читам пред година време,Ептен знам како ти е,секоја промена што ке ти се деси ја наведуваш на симптом но ептен е рано верувај тие симптоми се исти ко за мензис.Како што ти кажаа погоре не се базирај на плодни и неплодни денови кај сите е различно.Еве јас кога останав бремена освен тоа што ми каснеше немав никаков симптом,Тестот го направив после 7 дена каснење на менструација и испадна негативен( поточно втората црта ептен се познаваше) но бев сигурна дека сум после 3 дена бев на вагинално ехо и таму ништо не видоа се додека не направив втор тест со 10 дена каснење за да се потврди бременоста.Единствено со можам да ти кажам е биди позитивна,и се што треба да си дојде ке си дојде во право време ептен среќа ти посакувам :*

4. rakce89

rakce89 Истакнат член

Саκам да сум бρемена ноρмално во бρаκ сум ама има моменти κога мислам деκа нее ништо иаκо половината ме боли а на цицκи ништо не пρиметувам,ќе сум најсρеќна да сум бρемена зашто пρедходно имам спонтан во 5 недела и сега мн се плашам !

5. rakce89

rakce89 Истакнат член

ne mi rece sto imam mi pokaza na ekranot bese mn sitno I mi kazamu licelo na rana bremenost 50-50 se sansite,megutoaa sakam da sum bremena atestot e negativen vcera sto go pravev :(

6. mila-88...j

mila-88...j Истакнат член

Здраво девојки,
    сакам да прашам дали ако си бремена одма ке ти доцни менструација или не мора да значи,пример можно ли е да бидеш бремена а да не ти доцни менструација,после 2-3 месеци да почне да доцни?Не ми е јасно баш тоа,па ве молам за мислење?

7. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Веројатно сакаш да кажеш дури после 2-3 месеци да престанеш да добиваш? Можно е да си добиваш и за време на целата бременост, меѓутоа менструацијата нема да биде потполно иста, нешто ќе се смени, веројатно обилноста и времетраењето. Но сепак мислам ова не е честа појава. А конкретно за твоево прашање не сум чула. Таа мистерија би ја разрешила лесно, со еден тест, меѓутоа мислам дека малце си правиш фикс идеи. :D

8. YoungandBeautiful

YoungandBeautiful Популарен член

Гледав една емисија на TLC жената бремена, а во текот на цела бременост имала редовна менструација.
    Ама тоа се дешавало мноооогу ретко.

9. mila-88...j

Така и си мислев,сепак сакав да бидам сигурна.Впрочем незнам зошто сум загрижена,нонстоп имаме заштитен секс со дечко ми,сега неколку денови имам проблеми со стомакот,и имав силна главоболка па ме јаде сомнеж.Нема место за паника нели?

10. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

^ Доколку заштитата не се скинала, немаш буквално ама баш никаква причина за сомнеж. Не значи дека секоја промена во организмот укажува на бременост. Има еден куп причини за главоболка и проблеми со стомакот. :)

11. mila-88...j

Не се скина ниту еднаш,во тоа сум сигурна и јас и дечко ми...само незнам,можеби затоа што постојано мислам на тоа и само ти тражам некои знаци кои ке укажат.Многу се плашам затоа потставувам вакви глупави прашања :)

12. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Епа не си ја мачи психата, ете гледаш и сама дека е без потреба, може од тоа и да ти доцни. :)

13. mila-88...j

Само уште нешто да прашам,знам дека станувам досадна но :(
    Преку вагинално ехо може да се види доколку си трудна нели?

14. darcy

darcy Популарен член

Зависи од тоа колку време си трудна.

15. korejka

korejka Активен член

Zdravo devojki! Da vi ja kazam i jas mojata dilema :D Poslednata mentsruacija mi bese na 16.06,trebase da dobijam ovoj mesec na 11, ama eve mi docni veke 2 dena.Sekogas mi e redovna i mi idela porano... Za simptomi imam, me bolat jajnicite kako za dobivanje,me boli stomakot,na momenti mnogu mi se jade,na momenti mi e loso,imam vtroglavici,postojano mi se lezi, i na sekoi 20-30 min mi se moca(vo zivotot nemam tolku mocano)...a nemam zapek,vo sprotivno imam proliv.Ke pocekam do utre ako ne mi dojde,ke napravam test i ke ve izvestam.Inace izvinete za latinicava ama od mob sum :)

16. leona83

leona83 Популарен член

Можеш и сега да направиш, има такви тестови, да не чекаш до утре:)

17. lavicata

lavicata Истакнат член

Последна менструација ми беше на 15.06 дибивам редивно на 26-27 ден. Значи требаше да добиха 10-11 ни доцни 3 дена симптоми немам никакви ни за пмс ни за бременост освен зачестено мокрење и притисокот ми е мн низок по некоја вртоглавица може да се потврди дали сум бремена со тестза бременост имавме идноси во плодни денови 14-20 ден

18. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Доволно е 3 дена за да направиш тест за бременост штом не ти се чека до кај недела дена. После ако не добиеш ќе го повториш пак. Со среќа. :)

19. Katherie

Katherie Активен член

Ми доцни 3 дена,последниот пат без заштита имавме,може да сум трудна? :o
    Други симптоми немам :worried: :worried:
    Да почекам уште малку да видам,што викате?

20. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Сврши ли во тебе?