Симптоми на бременост

Discussion in 'Бременост' started by macence, Nov 19, 2009.

1. Vodolijababy

Vodolijababy Истакнат член

фала во секој случај....али се надевам дека нема такво нешто да ми се деси и мене :( зш дечкоми ми тврди нема ништо ама сепак женко како ќенско психата е појака од се......сега незнам дали ке покаже точни резултати зошто е веке 4-5 ден од односот кога беше....

2. Vodolijababy

Vodolijababy Истакнат член

фемина90 фала ти и тебе а да ме болат јајниците така некоја тапа болка имам константно.....а треба дури на 3ти да добијам по регуларно...

3. bayan

bayan Истакнат член

hm fala sepak.. a ti mislis deka nema sansi i pokraj toa so svrsi vo mene a mi bese den pred da dobijam?

4. femina90

femina90 Популарен член

Не сум слушнала дека болка во јајниците е симптом на бременост, ако грешам нека ме исправи некој.А може и не те боли туку ти си замислуваш, често пати така се случува.Рано е сега да направиш тест, ама ќе видиш дека не си трудна и дека ќе добиеш.А ако вака се секираш, само ќе ти касни.Затоа не му ја мисли и јајниците одма ќе престанат да те болат :D

vess and elenapp like this.
  5. Annath

Annath Форумски идол

А бе има болка во пределот на јајниците и при бременост, ама како симптом тоа автоматски не значи дека е жената бремена. Како и да е, симптомите не се појавуваат веднаш. Најран симптом, уште од првите денови е потребата за спиење, и можноста да заспиеш било каде (ама буквално било каде) барем кај мене беше така. А јас ич не сум по спиењето. Сите други пропратни симптоми ги почувствував дури после 7 недела од бременоста, кога веќе и гинеколог ми потврди.

femina90 likes this.
  6. Ivana.82

Ivana.82 Истакнат член

zdravo sakam da ve prasam neshto...se konsultirav so edna od vas pred nekolku dena no sakam da prasam koga se pojavuvaat prvite simptomi na bremenost i koga bi mozela da napravam test ?
    pominaa 12 dena od odnosot so dechkoto ... neznam dali e od psihata no custvuvavm macnini odnosno nagoni z apovrakanje.. ve molam odg mi :)

7. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Јас не чуствувам ни гадење, ни нагони за повраќање, ни вртоглавици, фала Богу, ама ми касни 7 дена :sweat: Имам од деновите на овулација до денес слаби болки во јајниците, како струички да ми поминуваат... од денес и градите малку ме болат...
    Доволно ми е мислам за да се мрднам од умов :doh:
    Инаку не ми касни многу откако сум сексуално активна, ми доаѓа на планираниот ден, ден покасно или максимум 2, ништо повеќе :sweat:

8. elenapp

elenapp Истакнат член

и мене ми касни а немам никакви симптоми на бременост ниту нагони за повраќање ни вртоглавици.... незнам што да мислам дали има место за паника или не... последниот сексуален однос беше заштитен и сигурна сум дека не се случи ништо несаконо но само тука ми работи умот... Ќе се спобудалам ако не ми дојди менструација ....:/ :/ :/

9. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Ќе ви дојди без гајле ;)

10. ljuboov

ljuboov Истакнат член

zdravo devojkii ve sledam oddamna davate dobri soveti i dobri mislenja pa eve dojde denot i jas da vi pisa:)))
    pa vaka vo brak sum veke godina ipol probuvame da imame dete no neuspesno e sekoj mesec imav i nekoj zdravstveni problemi megju vreme mi kazaa deka imam polucisticni jajnicii i deka toa e pricinata sto nemozam sega za sega da ostanam bremena no deka ne e nisto strasno mi kazaa deka e prolazno sve...poslednve 4 meseci mi doagjase tocno na vreme sekoj mesec na 18ti ovoj mesec pred 18 mi se pojavija bolki kako pred dobivanje ali ne dobiv eve 6 dena kako sto pominaa jas seuste nemam dobieno poslednive 3-4 dena mi se pojavia nekoj simtomi na bremenost no ostaviv sami da si se odvivaat rabotite mislev deka ke dobijam ali ne dobiv imam golem nagon na jadenje,bolki vo dolniot del na stomakot i pred nekolku dena me bolea mn bubrezite ali toa bese eden den samo i vcera imav nagon na gadenje i d ami izvinite morav vo wc da zavrsam sve sto imav jadeno sve iskoci od mene:) i se resiv deneska da napravam test za bremenost ali za zal iskoci negativen:(ima li sepak sansi da e gresen testot???sepak treba da pocekam uste nekoj den i da odam na ginekolog ali sakav da rasam tuka nekoj dali imal slicen problem???vi blagodaram odnapred.pozzz

[mod-kirilica:115a6cyj][/mod-kirilica:115a6cyj]

11. blond

blond Популарен член

Има шанси тестот да е погрешен. Ама исто и да е точен. Најдобро е да си почекаш, ете кога веќе не си толку запната со тоа да дознаеш одма дали си бремена или не.
    Има разни причини од што може да ти касни. Најдобро почекај уште некој ден, ако не добиеш, консултирај се со гинеколог.

12. ljuboov

ljuboov Истакнат член

да да и јас така мислев ке си почекам уште некој ден бар до крајов на неделава па ако уште нема ништо ке одам на гинеколог сепак мислам дека таму ке знаат да ми ка/ат до што е проблемот...сепак фала ти сто ме ислуша..поззз до следната новост

13. Ariel

Ariel Форумски идол

А зошто чекаш, веднаш оди на гинеколог, па ќе видиш дали си бремена или не си.

14. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

сестрами добиваше 2 месеца со ред, и кога отиде на преглед испадна дека е бремена

elenapp likes this.
  15. ljuboov

ljuboov Истакнат член

наредна недела ке одам на гинеколог обавезноо...инаце сеусте немам добиено па ке видиме што ке казе гинекологот.позз

16. blond

blond Популарен член

А направи тест ?

17. ljuboov

ljuboov Истакнат член

да направив пред една недела негативен излезе

18. bellaSk

bellaSk Истакнат член

Па направи уште еден сега, ако си со сигурност ќе ти покаже

19. sandra.v

sandra.v Истакнат член

Zdravo!veke odamna ve sledam i vas i vasite korisni soveti!ako moze za pomos!!!!!!posledna minstruacija mi bese na 25 dekemvri.potoa imavme so maz mi odnosi na 5 i 7 januari,i potoa na 27 januari.od togas nemam dobieno a mi e strav od razocaruvanje pa zatoa ne pravam test(a veke go imam kupeno).pred nekoe verme mi bese ciklusot neredoven no potoa pocna da mi doahga na sekoj 31,33 den.dali ima sansi da bidam bremena?ve molam pomognete vo vreska so plodnite denovi ako nekoj znae?custvuvam malo gadenje ama mislam deka toa e od psihata posto stvarno sakame.ve molam pomognete :$

20. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Нема зошто да се разочаруваш, направи го тестот. Можеби ќе се израдуваш. :)