Епа младост,лудост,според мене полнолетна си,многу мајки раѓаат на 20,а 19,а 20 исто ти е.Ако абортираш,ќе исмртиш една невина душа. Но сепак,ваша одлука..
Здраво девојки, еве јас да побарам мислење од вас Речиси две недели имам симптоми или ПМС не знам што е зашто јас имам стварно една година уназад катастрофален ПМС со многу силни изразени симптоми нервози и болни отечени гради ама овој месец се моогу поизразени тие симптоми . Од последната менструација има поминато 31 ден и овој месец со мм не се пазевме неколку пати , а менструацијата незнам дали ми касни зашто некогаш ми иди на 28, некогаш на 30 а некогаш на 33 ден . Плус нешто поразлично овој месец е вртежи во зглобовите ( а може да е и од промена на времето) и грчеви во стомак и веке една недела чуство како да секој момент ке добијам и некни баш мислев и дека ми е добиено и одам во тоалет ништо. Збунета сум ако недојде и утре ке правам тест
Здраво Утрово направив тест и ми покажа негативен , а сеуште немам добиено дали да го повторам тестот по неколку дена или да се обаратм на лекар може да е некој здравствен проблем ( никогаш не ми доцнеше? ) што ке ме посоветувате ?
Здраво, девојки сакам да ве прашам дали ако ми тече крв од вагината (незнам дали е менструација бидејќи поминаа само 20 денови од кога ми заврши претходната) можно е да сум бремена ? немав секс со партнерот но само ме допре со пенисот ама тоа беше пред 3 месеци и имав направено тест кој беше негативен.. од што може да биде крвта? дали е можно ако ме допре со прст потоа да ми тече крв(после три денови)?
Ако те допрел нежно со прст нема крв ама ако бил малце погруб можно да имаш малце крв,ама не толку како менструација туку малце. И можно е да е дојдена менс..... Иако се само 20 дена па подранила,бидејки си немала односи не верувам дека си бремена.
Здраво девојки Би сакала да ве прашам со дечко ми имавме односи сврши надвор од мене со што се изми убаво и после 15 20 мин пак имавме. утре дента добив и си имав нормален циклус после тоа следниот период немавме односи и следниот циклус ми доцни веќе 1 месец направив 2 теста едниот 15 дена откако ми доцнеше другиот недела дена подоцна 2 та беа негативни немав никакви симптоми на гадење мачнина или сл. Дали на некој начин е можно да сум бремена?
Не верувам, ако си би требало веќе 10 недели да си а тогаш веќе би знаела, би имажо симптоми. Плус после односот утредента си добила значи не си била во плодни денови ама појди на др.заради каснењето, нешто ти е пореметено.
девојки ај препорачајте ми некој тест што најрано покажува, за 14 дена после однос ке показе ли ако има нешто?
Знае да дојде и на 15-20-30 дена, може зошто да не. .Колку што разбрав нормално крвариш, нема сомнеж мензис е.
zdravo jas sum nova na forumot pa ve molam za mislenje,pred 2 nedeli pravev inseminacija vo tekot na ovaa nedela postojano imav bolki vo dolniot del na stomahot,gradite mi se oteceni i premnogu me bolat deneska pravev test za bremenost i posle 9 godini konecno vidov || crti no problemot e sto ednata crta bese mnogu bleda pa sakam da prasam dali i nekoj drug go ima istoto iskustvo i dali sepak se raboti za bremenost ili mozebi e lazna trevoga..ve molam za odgovor
sekako utre sabajle prva rabota mi e da odam da ispitam bremenost preku krv pa se nadevam deka se ke bide vo red i deka posle 9 godini borba so neplodnost konecno ke se raduvam
Здраво девојки Од 28.06 уште немем добиено , тест напарвив во сабота ми покажа негативен , утрово бев на гиниколог ме гледаше и на вагинално и на обично ехо вели нема бременост а нема ниту други гиниколошки проблеми ( цисти нема , брисеви се е ок) а немам симптоми за догање ниту симптоми за бременост, докторот ми даде фолна киселина и ми рече за една недела пак да одам. Дали имате исто или слично искуство што ке ме посоветувате дали да правам пак тест после некои ден или да чекам ??? Никогаш не ми доцнело толку ! Правев тесто од тие 60 денари дали да купам од поскапите може тие евтините не даваат веродостојни резултати ( според мене тест си е тест ) Дајте ви се молам совет
Тест си е тест цената нема врска.тебе една недела отприлика ти доцни ?би требало тестот да покаже до сега.Си имала ли пред тоа незаштитени односи?И зошто фолна ти дал ако не се сомнева на бременост?
Честитки Бебче, и најбледата втора црта значи бременост, речиси и да не постои лажно позитивен тест, бледата црта значи рана бременост, со тест преку крв најубаво ке потврдиш. Честитки и среќноооо!
vi blagodaram za podrskata se nadevam deka se ke bide vo red i deka utresniot den ke mi bide najsreken vo ovie pominati 9 godini
Навистина незнм зошто ми даде фолна киселина а ми рече дема матката е празана, можеби се сомнева на бременост па ми рече за една недела да одам пак а вака не ми кажа ништо, ке направам друг тест за потведа па ке видам, јас и мм планираме бременост веке 3 месеци но така порелаксирано не се оптеретуваме и атоа очекувам бременост а незнам зошто не може да се потврди сега сум во исчекување и сум нетрпелива бидејки никогаш не ми доцнело