Симптоми на бременост

Discussion in 'Бременост' started by macence, Nov 19, 2009.

1. mariz

mariz Форумски идол

Bev na forumov i pred 3 meseci i eve me pak :)Mikasni 9 dena, imav mnogu neredovna menstruacija mi kasnelo i po 15 dena... no 3 meseci po red mi doagjase na ist datum, znaci posledna menstruacija mi bese na 28.06. Sum pravela testovi i sama no nikogas ne sum se osekjala kako zavcera, kako da znaev. Simptomi seuste opasni ne sum imala, osven glava mnogu sto me boli, pred nekoj den nozete mi trnea i moze na mirisi sum osetliva, toa neznam zaso sekogas sum bila osetliva mnogu :) Zaboraiv da pisam deka testot imase dve crtki, edna temna a drugata pobleda no ubavo se poznavase, pravev sure chek i toa vecerta so mokraca so edvaj se izmocav, nemozev da cekam do sabajleto :D Sea na ginekolog treba da odam, no da ne e rano?

SimonaTino likes this.
  2. Rusi

Rusi Истакнат член

Mariz, честитки за бременоста, кога е сеуште бледа втората црта значи дека е рана бременост и гинекологот неможе којзнае колку да ти каже но сепак пожелно да го известиш и да се договорите кога да одиш на преглед. Со лесно и уживај во следните 9 месеци :clap: :clap: :clap:

3. ivan4e.55

ivan4e.55 Истакнат член

Мариз и мене 28.06 ми е послена менструација ајде да навиваме за бременост ]:) ]:) ]:) јас вчера бев на гиниколог и не ми потврди за сигурност бременост но ми даде Фолна и ми рече за една недела да одам пак сеуште нело ништо многу среќа да мојата следна недела и среќа за тебе до твојот преглед.
    Извести не за резултатот

Поздрав

4. jasminka-mikus

jasminka-mikus Активен член

aj i jas da pisam...trebase vcera da mi dojde no eve i deneska nisto nema,znaci so mm planirame bremenost i bevme aktivni vo plodnite denovi plus piev vrkuta i ocajnica,seuste ne me se veruva deka ima nesto ne sakam da se razocaruvam mozebi od cajot mi docni no sepak imam nekoi simtomi kako sto se cesto mokrenje,pospanost se cuvstvuvam umorna pred nekoja den imav nekoj kafeav iscedok me bolat jajnicite....se plasam da pravam test si velam da ne e rano.sepak ke pocekam do utre...

5. UI4EW3Q

UI4EW3Q Нов член

се плашам да не сум бремена пред една недела ми помина циклусот но мн се плашам да не сум ѕабременила одма другиот ден помошш

6. sie

sie Истакнат член

Иако темава е за бременост не можев да најдам друга тема за да прашам. Еве веќе неколку недели десната брадавица ми е многу почуствителна од левата што може да биде тоа

7. tajnatadevojka2

tajnatadevojka2 Нов член

Здраво девојки,
    За тест за бременост преку крв доколку се прави во приватна лабараторија дали е потребен упат од матичен?

8. darcy

darcy Популарен член

Не е потребен упат.

9. mariz

mariz Форумски идол

Blagodarimeee :) Naredna nedela planiram da odam, no ako ne izdrzam do naredna kje odam uste utre :D Inace i vcera pravev test eden od 35 den i mi pokaza ubavi dve crti! :)

SimonaTino and kukla21 like this.
  10. bebce1411

bebce1411 Истакнат член

eve me povtorno no sega so dobra vest,vcera ispituvah bremenost preku krv i testot izleze pozitiven no kaj mene postoi nekoj strah apricina za toa e cestata bolka vo leviot jajnik pa ve molam za mislenje dali nekoja od vas isto taka kako simptom za bremenost osven bolka vo dolniot del od stomahot osekal i bolka vo jajnik :(

11. green.eyes

green.eyes Форумски идол

^^ Болките се нормални, но се' додека не се силни и постојани. Се надевам дека не е таков случај кај тебе :) Ако болката е повремена и блага, не е ништо страшно, можно е такви болки подолг период да чувствуваш. Во секој случај, и онака гинеколог мора да ти ја потврди бременоста, ако си загрижена, закажи побрзо на гинеколог, и кажи му за болките, ќе те посоветува и ќе ти каже што точно се случува.

Со лесно, и не се грижи, во овој период тоа е најмалку потребно и на тебе и на плодот :) Ќе биде во ред.

12. ivan4e.55

ivan4e.55 Истакнат член

;( ;( ;( штотуку направ тес пак негативен ....... никогашми се нема ова случено а имам и повремени грчеви и болки во долниот ден од стомакот..... до кога да чекам :?:

13. milamila988

milamila988 Истакнат член

Може покасно дошло до зачнување,не сакам да те разочарами мене еднаш ми каснеше десет дена гин. ми препиа фолна ама само што се напив добив така да почекај си требала со утринска мокрача да го направиш тестот тогаш епоконцентриран хормонот хцг ,со среќа

14. mariz

mariz Форумски идол

ivan4e.55 jas na odmor bev pred edna nedela, tocno pred 10 dena imav cudna bolka kako peckanje dole vo stomakot, ne samo eden den tuku nekoi 2,3 dena navecer me fakjase... duri ako sedev si legnuvav od so me peckase.Po 10 dena od tie bolki napraiv test koj bese pozitiven :) Pa sumljam deka se fatilo bas togas i se smestuvalo :D

15. ivan4e.55

ivan4e.55 Истакнат член

:( :( :( Ви благодарм на подршката. Да размислуваме позитивно се надеваме на добар епилог но се ми е чудно во моите 31 година ова прв пат ми се случува да ми доцни без причина( бидејки така смета д-р )
    утре наутро ке правам тест од утринската урина и тој ако биде негативен после 12 дена доцнење одам на лекар да го отклонам пореметувањето, за да се загревам за нареднот месец :D :D :D ами прво да видам на што се должи оваа доцнење :worried:

16. darcy

darcy Популарен член

И мене пред некоја година почна да ми се случува еднаш годишно отприлика да ми касни некоја недела-две и баш никаква дијагноза не ми дадоа - матичната рече деке е сосема нормално дури и некој месец да прескокне (тоа не ми се случило). Некако се потсмирив после тоа, а веќе следните месеци циклусот се враќаше на нормала.
    Се надевам дека кај тебе се работи за бременост, ако не, секако продолжете редовно да работите на случајот ;)

17. ivan4e.55

ivan4e.55 Истакнат член

:| После две недели тестови , прегледи двоумења и исчекувања прв пар во мојот живот ми се случуваше сето тоа и најпосле денес добив :devil: повеќе среќа наредниот месец да се надеваме за две црти !
    На сите други ви посакувам среќа и се најубаво !

18. maci21

maci21 Нов член

Ve molam za pomos. Decko mi svrsi vo mene na posledniot den od menstruacijata ,toa bese 21 juli
    . Toa kako sto znam ne se plodni denovi. Pred edna nedela pocnaa da me bolat gradite,da imam grcevi vo stomakot,nesto kako belo pranje,I nemam apetit voopsto. Zedov denes test za bremenost I ispadna negativen. No cudni mi se ovie simptomi. Ve molam kazete dali ima sansa da se simptomi na bremenost ili e nesto drugo.

19. eloves

eloves Популарен член

Од 21 јули до денес поминале 20 дена тоа се скоро 3 недели ако имало нешто ќе покажел тестот. Чим е негативен немаш место за паника. А зошто не си користите кондом?

20. maci21

maci21 Нов член

Obicno koristime no bevme na odmor se opustivme I nesakajki bidna rabotata :(