Me zbunuva toa sto od denes pocna nesto kafeavo da imam na gakite a ne nalikuva na menstruacija. Pocnaa da me bolat I polovinite I dolo pod stomakot. Ve molam kazete dali ima sansi da se simtopmi na bremenost I pokraj negativniot test ?
Ve molam za mislenje bidejki noki veke ne spijam od ovoj problem ,kazete mi dali mislite navistina da ima sansa da sum bremena? Ve molam za odgovor
Појди си на гинеколог вака џабе да погодуваме дали си или не си.И да не со трудна скоро 20 дена ти доцни мораш да утврдиш од што е тоа така.Срекно
Jas da se pozalam deka nemam simptomi Osven gradive sto mi se cuvstvitelni, nisto drugo ne mi e... nitu mi se vrti, ni mi se povrakja, e i 2 kila sum popravena, celo vreme imav 69, 70 a sega imam 72 Ovaa nedela odam na ginekolog pa da vidime vo koja nedela sum, moze vekje imame i srcence <3
I jas na pocetokot nemav mnogu simtomi osven sto gradite me bolea mnogu mi bea poduvani i pospanost i tie simtomi ti se dovolni ,duri vo tretiot mesec pocnav so gadenje,povrakanje se mi smetase me , nervirase bukvalno se ,lubomora, ama skroz druga licnost i fala bogu toa traese SAMO 1 mesec,samo mas mi znae kako mu bese ama pomina toa gotovo e sega ke si uzivkame vo bremenosta.
Mene ne mi docni menstruacijata mi dojde na 17 juli a mi doaga na 30-32 dena. Sto znaci tek treba da mi dojde. No dali e mozno volku rano da imas simtomi na bremenost?
Кај секого е различно... јас на пример кога имав чудни симптоми... како на пример, јадев многу, кичма ме боли, јајници ме болат, градите ме болеле, од самата помисла дури и лошо ми било и на крај ке сум добиела. А сега без никакви симптоми, само доцнење на менструација, напраив тест и имав две цртички
Никогаш не можеш да бидеш сигурна дека не ти се плодни денови ималое многу случаеви кога се зачнало веднашп после ментруација затоа што спермата може да се задржи до три дена после односот, сеуште ти е рано за тест внимавај во што се впушташ има начини како да се заштитите
mene plodni denovi mi bea 5 dena pred da mi dojde menstruacijata znaci 23 i 24 den bidejki mi dovagase na 28 den,i ete sreka bidna a doktorkata se mi vikase 14 -18 den i ete utka sme pravile....
Ми доцни скоро 10 дена. Само што направив тест (sure check) и покажа негативен резултат. Очекував да биде позитивен, па можно ли е да не покажал точни резултати (барем на тоа се надевам) ? Да додадам, градите ми се отечени, подуеност не чувствувам и симптоми како за пред добивање немам. Малку се побудалувам, чекам да сум послободна за да отидам на гинеколог.
Во обид за бебенце сме, на 6 овој месец требаше да добијам но еве ми доцни тој период имав вистински менструални болки но не добив , од 6 ти навака континуирано ме боли долниот дел од стомакот со потупава болка чуствувам подуенот градите ме болат прашањето ми е дали доколку сум бремена е нормално да имам вакви болки или не почнува паника да ме фака
Јас имам уште еден ден до датумот, ама не да ме фака склет значи само се препотувам а чудно не сум нервозна како претходните месеци
Zenski ve molam pomagajte. I pokraj site simtomi na bremenost,glavobolka,bolki vo kicmata I dolniot del na stomakot,bolenje na gradite,odbivnost od hrana. Napraviv test ispadna negativen. Samo vcera imav kafeav iscedok. Ve molam kazete dali mu se ima nekomu sluceno ova a da ne e bremena.mislite me ubivaat. A da kazam I deka decko mi svrsi vo mene posledniot den od menstruacijata. Ve molam za odgovor
Maci21, зошто спамуваш во повеќе теми со едно те исто?... Девојките и во други теми ти кажаа - појди на гинеколог, зарем толку е неизводливо тоа? Kолку што разбрав од другите постови (зашто овој ти е многу конфузен), се плашиш од евентуална бременост. Сите набројани симптоми не мора ништо да значат...Седиш во паника и постојано анализираш симптоми, кои патем може и не се тоа. Појди на лекар и реши си ја дилемата. Претоставувам досега си била на гинеколог и знаеш како одат работите, но во случај да не си - зборувај со некој близок (мајка, сестра, братучетка) и одете заедно.
Se zalev nemam nikakvi simtomi... sama si go barav. Denes prv pat se isturiv od povrakjanje t.e pred pola saat i eve si lezam sega, atrav mi e da stanam da ne povrakjam pak :/ Utre odam na prv pregleeeed
Па тој ден и не се нешто големи шансите за забременување, така да можно е да не си забременила а сите симптоми да ти се психички. Не се оптеретувај, не се надевај толку за едно свршување, па и за бебе треба малце мака, слатка мака секако.
Направив тест позитивен е иако малку ме буни втората линија побледа излезе од првата, сакам да се осигурам дали сум бремена да одам на преглед па ајде од искуство кажете дали да проверувам крф или да одам на гинеколог преку ехо да се утврди како е процедурата?????
Jas pred edna nedela napraiv prv test Sure Chek i isto beseso bleda vtorata linija, posle tri dena napraiv od 35 denadi eden i imase dve ubavo crveni, a utre sum na prv pregled da vidime sto e kako e