Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.020
    Преку крв, рано е за ехо, може да не се види. Т.е. сигурно нема да се види уште сега. А тоа што линијата е побледа нема врска, битно ја има. Нормално е да е бледа за рана бременост. Честитки! :)

На devojkaa86 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Torte23

Torte23 Нов член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Здраво феминки..Веке недела дена ми касни,се случило и предходно да ми касни но тогаш имав симптоми за менструација а сега ништо..Последната менструација ми беше на 7јули.Нa 19 имавме незаштитен однос но кратко и не сврши во мене..и по неколку дена истото се повтори..На 4 август ми протече многу малку розево бледа крв,една капка и пред тоа ме болеше стомак како за добивање..денеска забележав дека брадавиците на допир многу ме болат..што мислите вие ?

3. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.020
    Ако сте сигурни дека не свршил во тебе, тогаш шансите се многу мали да не речам никакви.

4. T-e-s-a-kam

T-e-s-a-kam Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2011
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    17
    со дечко ми имаме незаштитен однос цело време но ниеднаш не свршил во мене . Прв пат ми беше овој месец и ми касни веќе 5 дена градите ме болат и стомакот во долниот дел само после однос некое време немам гадење или покачена температура. Па можно ли е да дум бремена?

5. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Можно е, ако не ти касни нормално.
    Земи си тест во аптека.

6. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    A што ти е прв пат овој месец? да сврши во тебе?

7. T-e-s-a-kam

T-e-s-a-kam Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2011
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    17
    не, да имам односи во животот

8. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Ако си сигурна дека нема свршено во тебе, тогаш не бери гајле! од стрес, паника, па и ако си била на одмор, хормонска промена, се си влијае..
    И мој совет, место секој месец да се туфкаш и мислиш, имај односи со заштита! Не само што нема да имаш проблем со забременување, повеќе ќе си опуштена и не заборавај дека има сексуално преносливи болести!!!
    Немој да мислиш дека многу го знаеш партнерот и сигурно ти е. Ништо не ти е сигурно!

9. simona25

simona25 Нов член

Се зачлени на:
    19 август 2014
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    девојки во јули ми беше првиот однос досега, после тоа менс ми доцнеше 2-3 дена и овој пат повторно доцни а пред тоа ми доаѓаше точно можно ли е после станување сексуално активен да ти се поремети нормалата на доаѓање на менс? :?:

10. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    не би требало - мене ништо ми се немаше сменето иако се е индивидуално. ама пак, сигурно се стресуваш и си правиш стрес на телото а тоа на се реагира.
    Ајде само лабаво и уживај и не заборавај да користиш заштита!

11. simona25

simona25 Нов член

Се зачлени на:
    19 август 2014
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    па и деновиве нешто сум под стрес...а заштита користеме секогаш

12. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Мене и ден денес кога сум под стрес имам промени во циклусот. Стресот е болест за организмот. Опушти се и уживај. Колку повеќе читаш, паничиш и полошо си правиш :)

13. simona25

simona25 Нов член

Се зачлени на:
    19 август 2014
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Мене и ден денес кога сум под стрес имам промени во циклусот. Стресот е болест за организмот. Опушти се и уживај. Колку повеќе читаш, паничиш и полошо си правиш :)[/quote]
    па и малку сама се стресувам, односот секогаш ни е заштитен но неколку дена имам мачнини и сега тоа што доцни и сама си правам фантазии ... сепак ќе те послушам уживам ќе се опуштам нема да мислам на тоа :)

14. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Devojki neznam sto se slucuva so mojot organizam.Posledna menstruacija mi bese na 19 Juli,a ovulacijata mi bese na 5 Avgust.Trebase da mi dojde na 21 Avgust,no vcera vecer na gakite imav kafeav iscedok i so ist takov intenzitet prodolzi i deneska.Obicno menstruacijata mi e so strasni grcevi i bolki vo stomakot,no ovoj pat nemam nikakvi bolki a i gradite mi se osetlivi.Sto vikate vie,da napravam test ili da pocekam do 21?

15. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.823
    Допаѓања:
    77.206
    Da ne kupuvas dzabe testovi, pocekaj da ti kasni barem 3,4 dena. Moze i da dobies dur otides do apteka :D Znam po mene kolku testovi dzabe sum kupuvalaaa eheee... Mi se slucuvalo da kupam test, da go napraam i po saat, dva da dobijam :D

16. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.823
    Допаѓања:
    77.206
    isto taka i mene mi se slucuvalo dva,tri dena kafeavo da imam i da sumljam deka sum bremena, a posle doa mi prodolzuvala normalna menstruacija, no kaj sekoj e razlicno, isto taka i mi kasnelo i simptomi za dobivanje sum nemala a posle sepak kje dobiev :/ Ovoj mesec cekav duri 7 ,8 dena kasnenje i koa napraiv test izglegoa dve crtki :) Najubavo da ti kasni pa pravi test, vaka dzabe si pod stres...

17. jagodicabobica

jagodicabobica Нов член

Се зачлени на:
    23 август 2014
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Девојки на 4 месецов со дечко ми имавме односи без кондом, ми беше 2 ден од циклусот. Дечко ми не сврши во мене. Последниве неколку дена чувстувам гадење, можно ли е да сум бремена? ве молам за одговор

18. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Чувствуваш гадење од што се потресуваш. Рано ти е за симптоми и сигурно не си бремена, ама ако си од оние ретките што забремениле за време на менструација, можно е.
    Не бе сигурно не си.

На SpangeBob и kukla21 им се допаѓа ова.
  19. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.823
    Допаѓања:
    77.206
    Jas so decko mi 4,5 meseci si imavme odnosi bez zastota i svrsuvase vo mene, no gledavme da gi skokame plodnite denovi i ne ostanav bremena. Koga odlucivme da ne se pazime ic odma istiot mesec ostanav bremena. Ne se pravat taka lesno deca, osven sekako ako ne si edna vo milion :D Nezz zaso tuka prasuvate vakvi prasanja... ako ti kasni sledna menstruacija test i gotovo. :)

20. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.823
    Допаѓања:
    77.206
    Baska ova gadenje vo bremenost e bas GADENJE :D da ne mozes da stanes od sabajle ako ne stavis nesto vo stomakot... barem mene mi e razlicno. Mi se gadelo od grip, nastinka, potresuvanje :D Baska treba da si barem tri, cetiri nedeli bremena i da ti se gadi :/