Мила моја, нема ништо од бременост жалам. Крв што имаш е пробивање на мензис или последица од хормонска тераија или пак од ништо. Жал ми е ако очекуваше поинаков резултат. Повеќе среќа нареден пат.
здраво на сите, нова сум на форумот, но ми треба вашата помош. Пред еден месец точно со мојот сопруг прв пат пробавме да имаме дете, со незаштитен однос. Уште од првиот час потоа, мислам дека ги имав сите симптоми...од следниот ден па понатаму имав болки во долен дел од стромак, градите отечени...гасови...едвај чекав да поминат 12 дена да направам тест, кој иако ги имав скоро сите симптоми за бременост, излезе негативен...по 3-4денови ми дојде циклусот, но прв пат почуден, не толку обилен, пократок, без силни болки (кои секогаш ги имам и се неиздржливи). откако ми заврши јас пак имав чувство дека ке добијам, со мали болки во долен дел од стомак и потечени гради...сега би требало да сум во овулација, и исто така за прв пат имам бело прање како мрсул поинтензивно, друг пат вака сум немала...имам мали болки во стомак и во грб...дали е можно сепак да има мали шанси да сум бремена, или не? имате ли слични искуства? Ви благодарам.
Здраво другарчиња !! ... Еве сум пак јас,после дооооолго време... Се надевам дека не сте ме заборавиле хааха.. Прво сакам да им честитам од се срце на сите што станаа мамички изминатиов период.. .. Незнам колку се сеќавате на моите постови од претходно, но еве веќе помина година дена од спонтаниот, и скоро полни 5 месеци од кога ми препишаа терапија да пијам ( Глукофаж и Спиринолактон)... Каде и да е треба да појдам на контрола... НО!!!!.. Ме мачи нешто повторно... Со вереникот не престанавме да се обидуваме на проект бебче без оглед на ситуацијата со мојата терапија, па така мене овој месец нешто чудно ми се случува... Премногу ми се спие,на моменти многу ми се јаде ( вчера си легнав да поспијам поручекта,кога наеднаш така ми се пријаде благо што станав од кревет отидов до продавница си купив намирници и си направив торта !!! ... Свекрва ми ме гледа од страна и си се смешка ама рака на срце ми помогна и она ) ... Имам од време на време топлотни бранови кои траат по 5 минути ама ке ме препотат како да сум трчала цел саат и ке го упалам вентилаторот и стојам пред него хахаха ... А легнам на кревет одма заспивам! .. Неколку пати повракав од чиста мира,ама не сабајле туку во текот на денот,исто така имам и мачнини во желудникот.. И од време на време имам некаков чуден вкус во устата... Па би сакала некој да ми каже дали имал исто макар и слично на моево, и да ми каже дали постои барем мала шанса за радост? ... Во секој случај планирам оваа недела да одам на гинеколог,но пред тоа да слушнам и ваше мислење... Однапред ви благодарам,и ве гушкам и бакнувам сите !!!
Заборавив да напоменам дека вчера после 3 дена имавме однос со вереникот,а мене овие денови нешто како да ме затега од внатре цело време во делот кај матката... И таман што почнавме таква страшна болка ми дојде кај матката што неможев после коа завршивме со односот, никако да се наместам да спијам ни лево ни десно ни на стомак... Станав се шетав низ соба за да ми помине болката... ...
А ти касни ли? Напрај тест, смири си ја душата. Еве колку и да звучи лудо јас сум од тие одма си приметуваа дека е трудна, баш по спиењето, често мокрење, железен вкус во устата и два пати бев во право Ти посакувам да се израдуваш
ajde pravi test i izvesti ne , terapijata nema vrska jas ostanav bremena so istata terapija, a metforminot go pijam i vo bremenosta, bas kako zastita od spontan. A, poznavam i mnogu drugi koi so istata terapija ostanaa bremeni moze i ti si vo niv
Вие само тој еден пат пробавтЕ? По мене си добила и не си бремена. Психата е чудна работа, се ти се чини дека имаш симптоми ама па толку да имсш симптоми одма по чинот е неверојатно. Сега си најверојатно во овулација - нормално е да имаш исцедок како белка.
Znaci vaka pravam veke 2 testa i mi pokazuva negativen rezultat no razgovarav so poveke luge i mi rekoa deka toa nemora da znaci mi kasni veke 10 dena custvuvam bolki vo jajnicite i pred nekoe vreme prokrvariv malku sto da napravam dali e mozno da sum bremena ?
Еден тест неточен ама и вториот? Не знам баш. Не сакам да те разочарам ама мислам не си бремена. Штом не им веруваш на тестовите направи тест преку крв.
здраво феминки,знам дека ке ви збучи глупо сто ке прашам ама не сум трпелива,,,сопругата на мојот брат имасе спонтан пред 4 месеци па сега веке два месеци си цекаме за едно чудо да забремени повторно...треба да му дојдат во 23.09 ама веке ги помина плоднбите денови па сакав да ве прашам дали мозам да му направам тест во петок пошто не ми се чекаа до 23 ,,,,дали е можно да кажува некој резултат и од сега ? поз
не сакам да те грижам ама истово му се слуци на мојата снаа му доцни 1 недела правевме тест и негативен,,потоа си чекавме уште 5 дена и го однесевме во гинеколог таму му излезе еден тест позитивен ама после 2 месеци дојде дека плодот не се разивало добро дека уште од почетокот доцна си почнал да се формира (овде излезе зошто тестот предходно дома му кажа негативен) се надевам многуу ова да не е кај тебе
кога имаше аборт 3 гинекоги што го однесевме му кажа само 3 месеци да се пазиш,,,па и сега кога помина 3 месеци си направивме сите испитувања и му излезе сите добри па истиве од кои еден од Систина му кажа дека сега може да се обиди да забременува па сега не знам
Duso istoto i mene mi se desavase prvite nekolku meseci koga si probuvavme jas sekogash mislev deka sum bremena,ama ne pri redovna menstruacija kasnenjeto na ciklusot e idealen pokazatel za bremenost potoa pocnuvaat dr.raboti...i mene se dolniot del na stomahot me bolese,cudno se cuvstvuvav,imav bolki kako da mi dojde ama ne,uzivaj i pocekaj ke dojde samo bez mnogu mislenje i panika,jas bev ista kako tebe ama veke ne sum si cekam pa sto ke bide ke bide eve veke 5meseci ...pozdrav
Здраво феминки..требаше да добијам на 08ми септември пред два дена ...но сеуште не сум добила...од знаци имам само некоја тапа болка во половините, подуени јајници и зголемена желба за односи маж ми ме зафркава дека сум станала нимфоманка веке ми е страв од резултатите за да не се разочарам по незнае кој пат....дали ви се случува пред да добиете да имате зголемена желба и вие или пак некој што останал бремен пред да остане да има ненормална гоелма желба за односи...
zdravo....pomognete i na zbunetata feminka,vo cetvrtok bev na ginekolog i mi napravi eho pregled i se bese ok.no mene 2 dena mi kasni i denes napraviv test i izleze pozitiven....mozno li e da e ran zacetokot i ginekologot pred 6 dena da ne videl nisto a mene testot pozitiven na bremenost!!!!
Да, можно е. 2 дена доцнење е премногу рано за да се види на ехо било што. Штом имаш позитивен тест и ти доцни, најверојатно си навистина бремена. Честитки!
Nema da pokaze tocen rezultat ni test nitu pak preku krv imam drugarka koja raboti tamu i mi rece ne si davaj parite za dzabe ne pokazuva tocno do denot koga treba da ti dojde posle toa praj testovi,taka da te sovetuvam da si pocekate i ne napnuvajte tolku ako bide bide ako ne slednite meseci koga si pritisnat taka i od drugite potesko biduva,relaksirano i bez zamaranje