треба да добијам,имам чуство дека во секој момент ќе добијам и пак ништо. Болки во стомакот имам,исто како пред добивање но зошто уште неам? :/ паника ме фаќа.. да не е симптом на бременост?
epa vaka 4 dena po red placev, se karav,mislam deka bev vo PMS.. i od vcera mi se slucuva vecerta i vikam ajde sabajle koa kje stanam kje imam dobieno no nema nisto.. Sloboden odnos sum imala no nema svrseno vo mene,se ima trgnato pred vreme.. No ima do ponedelnik dve nedeli od toj odnos i se plasham.. A denovive isto taka i golemi nervozi imav i stresovi,vo juli pocnav prv pat so odnosi znaci vo juli mi dojde na 24,a vo avgust na 16 i sea koa treba da mi dojde? inache pred da imam seks mi doagjalo edniot mesec na 25,26.. pa drugiot na 1vi,2ri sea se mi e ispomesano kako da ja presmetam datata?
Абе не се паничи 13 е има време лелеллее, ако за се вака се паничите каде ви е крајот. Ништо нема не кревај паника.
Daleron е во право малечка! Па не може да добиеш утрово ако така си помислила. Кога ќе дојде време ќе добиеш! И запишувај. Првиот ден од менс. до наредната треба да биде од 25 до 35 дена. Тоа е нормалното растојание меѓу две менс. Не паничи, не е ништо....
Feminki bi sakala da ve prasam mozno li e edna nedela po nezastiten odnos da se imaat prvite simptomi kako bolka vo gradite?
Од каде па сигурно дека не е од бременост??? Мене болка во градите ми беше прв симптом и ако добро се сеќавам ми се појави десетина дена после незаштитен однос...секој организам е различен...
Здраво девојќи Мене ПМ ми беше на 09.08 што значи ми доцни 5дена, минатиот месец ми доцнеше 15 дена но сепак добив, симптомите се исти ме боле долниот дел од стомакот и имам чувсво дека секој момент ќе пробие, но утрово бев нестрплива направив тест ми излезе позитивен иако втората линија беше ептен бледааа, сепак ке почекам уште некој ден па ќе го повторам тестот а дури потоа на гиниколог! Во прв момент сум пресреќна, збунета и едноствно ме фака страв ( незнам дали се ке биде во ред, дали се работи навистина за бременост, и имам еден проблем сум анксиозна како ке издрзам без терапија Но сега за сега да де надеваме само на позитивен одговор... а за другото отом потом !
Бремена си, честитки! За друго не се секирај, како што кажа се отом потом, а и психата многу влијае, ако не мислиш негативно подобро е и за бебчето а може нема да има потреба и од терапија. Со среќа!
Здраво феминки.... Ве следам подолго време и еве ме и мене ... можеби мојов проблем и не е баш за оваа тема пребарував по темите ама се ресив за овде ... вака сега последна мен. имав 11.08 и сега овој месец немав никакви симптоми за наредно доаѓање ми каснеше два дена (а инаку ден нема промашено... обично на 28 ден имам)... бев на гин. и ми рече (не кажувам ништо сега дојди по една недела) и по два дена ОП кафенооооо се разбудив со јаки менструални болки (што и вообичаено си ги имам) и потоа си продолжи да си течииии нормално .... а со мм се обидуваме веќе 2 год ве молам кажете ми што да правам дали е спонтан или?????
Искрено не сум професионалец ама мислам дека си добила нормален менструален циклус, нема никаков спонтан. Не мора да значи ако ти е редовна и ако ти доцнела два дена дека мора да си бремена, го гледаш времево какво е никакво, се тоа си влијае и стотици други фактори. Така да тоа е моето скромно мислење и мислам дека нема зашто да те разочарав, подобро да си добила отколку да е спонтан во секој случај, нели? Не се оптеретувај и продолжете да се обидувате. Ако можеш не ни мисли на бременост, понекогаш токму таа оптеретеност е пречката кај многу парови, веројатно си прочитала досега за такви случаи. Со среќа.
Cи ве следам скоро секој ден и убаво е oва баш ,различни искуства и совети па сега ме интересира и мене нешто,дојде време и да си пишаm.Не осеќам никакви симптоми освен често боцкање во дониот дел ,особено десниот јајниk и омалаксаност.пробувавме пред некој месец но неуспешно па потоа прекинавме и се пазевме ,меѓутоа овој месец пак пробавме итоа баш vо плодни денови.рано ми е за добивање ,па ме интересира дали погоре наведените работички би можело да се појаваt како симптоми ?
Па ретко, ама има случаи. Во секој случај не знам менструацијата дали би изгледала исто како и секој месец, може да има разлика. А баш и јас ова месецов се прашував зашто ми траеше помалку а воедно имам и киселини и многу често ми се лоши од храна. Ама сепак си викам не е можно бе, кај се видело да добиеш а да си трудна. Така да, ни јас не знам со сигурност... знам само дека сум чула за такво нешто, ако има некој поупатен нека ти одговори.
Mene ovoj mesec mi traese 3 dena i toa epten malku,a voobicaeno mi trae 6 dena i toa mnogu,i si vikam ajde da odam na ginekolog a pocna da mi se nadiga pa zeludnikot... -nekako kako da ne bese vo red so mene...a isto i nie probuvame-ama ginekologot mi rece nema nisto ne gledam ovoj mesec imav poveke vakvi slucaevi...i to,pa mozebi eve ke vi koristi ova mislenje...Pozdrav
Значк вака девојки имам проблем.МИнатиот месецми дојде на ¹³ти.СО дечко ми имавме неаштитен однос накај 25 26 не се сеќавам точно кој ден одтие 2.Овој месец не добив,а треваше да добијам на 10ти.Денес правив тест па беше негативен,незнам шѕо да мислам а ме болеше стомак какко при добивање.
Штом е негативен тестот 99% не си бремена, бидејќи веќе 5 дена ти доцни...Може ти е од времето, види какво е шашмаво