Симптоми на бременост

Discussion in 'Бременост' started by macence, Nov 19, 2009.

1. mon4i91

mon4i91 Истакнат член

девојки :rofl: два теста направив денес.. двата позитивни :clap: :clap: :clap: од сабајле усте еден имам намера да правам па после тоа да ми земат крв :rofl: :rofl: се израдувавмее.. солзи ни течеа.. после 9 месеци обиди :inlove: :inlove:

femina11, ladymici, bubic.k and 6 others like this.
  2. volsebna

volsebna Популарен член

Честитκи, имај убава лесна бρеменост!!!

mon4i91 likes this.
  3. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Честитκи и со лесно.

mon4i91 likes this.
  4. Acka-Macka

Acka-Macka Нов член

Здраво на сите, бремена сум 9 недела, не повраќам немам големи мачнини освен што не можам многу да јадам, јадам ама во помали количини, ама друго имам проблем, уште од порано пред да останам бремена имав проблем со гасови во стомакот и подуеност значи неможност да исфрлање на гасови постојано секојдневно како да ми стои на лева страна некоја си топка и грчеви, е сеа од кога останав бремена уште повеќе ми се зголемија осеќам како на две секунди постојано да ми се собира воздух а никако да испуштам гасови или многу ретко, постојано сум со тој проблм, ако има некој слично нека ми каже нека ми помоггне не можам да издржам веќе вака, порано што уште лекови не пиев од ссе пробав немав никакви резултати и чаеви и лекови се, сеа коа треба да уживам ја се нервирам зашто ми ствара нервоза ќе ми пукне стомакот :(

5. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Да си се консултираш со доктор, можеби ќе ти најде нешто соодветно за олеснување на гасовите а да смееш да го пиеш во бременоста. Штом си имаш мака не премолчувај, кажи си го ова пред стручно лице.

6. cvetelina

cvetelina Истакнат член

здраво девојки како сте сакав за еден совет да прашам ми заврши на 28 менструација па еве вејке два дена градиве немозам да ги допрам кај пупкиве ме боли ме гори и цели гради подуени мисе ко балони и меки ми се но како и да е невервам дека е од то да сум бремена пошто е многу рано и да сум, ова никогаш немисе десило па дали е мозно да е нешто поврзано со несто лошо на градиве па девојки ве молам за совет? ;) ;) :*

7. Enamena

Enamena Истакнат член

Истите симптоми ги имав и јас една недела од кога останав бремена. Така да можно е и порано да се јават симптомите.

8. cvetelina

cvetelina Истакнат член

се надевам дека барем нешто убаво ке е сега останува само да чекам но и понекогаш како умот да мисе земат би била пресреќна да биде она што го посакуваме голем бакнеж

9. leona83

leona83 Популарен член

Ако на 28 ти завршило ова се симптоми на овулација или пред овулација, така да, сега работете на бебе. Кај секоја жена е различно ама според др.овулацијата е 10-14 дена по мензисот. Со среќа.

10. cvetelina

cvetelina Истакнат член

фала срцка банеж

11. cvetelina

cvetelina Истакнат член

со господ напред ке чекаме сега на уба вест после толку време надешта последна умира

12. cvetelina

cvetelina Истакнат член

13. Bela-30

Bela-30 Нов член

Do koja nedela od bremenosta imavtenagoni na povrakanje i pospanost?

14. jasminka-mikus

jasminka-mikus Активен член

pospanost uste na pocetok koga seuste ne znaev deka sum bremena pred da go napravam testot a losenje nekade 6-7 nedela....

15. Leticia

Leticia Истакнат член

Здраво девојки се мислев дали да пишам овде ама морав немам друг избор.. Веќе неколку дена крваран требаше да ми дојде пред 2-3 дена ама имав кафеав исцедок па потоа и крв ама како последниот ден од менструација, малку крварам ама веке 4 дена. НЕМАМ никакви болки и симптоми како во пмс, што повеќе тоа ме загрижува. Моментално не сум во состојба да одам на генеколог(не сум во Мк) а тест неможам да направам бидејки сеуште крварам. Дај боже да е тоа знак за бременост мене ме плаши тоа да не е некаков знак за инфекција или некаква друга болест. дали сте имале вакво искуство? Јас де извинувам немав каде да се обратам :(

16. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Па ако крвариш во очекувано време за менструација тогаш највероватно е да ти е циклус, бидејќи не секогаш циклус е со ист интензитет, некогаш пмс е поинтензивен, некогаш е полесно. Така барем кај мене.
    Ако се сепак сомневаш, направи тест кога престане крварењето. Инфекција не верувам дека е проследена со крварењето, да е нешто поозбилно во прашање (недај Боже нели) би било проследено со болки.

17. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Јас слично имав пред 2 недели. Кафен исцедок а никако да дојде. На 3 ден појдов на преглед бидејќи мислев нешто страшно ми се случува. На ехо немаше ништо.
    Мене прв пат ми се случи тоа. Чиам на доста им се случува за прв пат овој временски период. Незнам дали сме преосетливи на климатскиве промени или стресот си го прави своето.

18. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

јас па и со двете бременоста не бев поспана, туку напротив несоница имам и енергија еден тон :D
    Во прва бременост имав само благи мачнини, на почетокот, никогаш не повратив, а мислам така ќе биде и со оваа бременост. Мада осеќам повеќе мачнини ама се краткотрајни и издржливи.
    Симптомите се индивидуални, може да ги имаш, а може и не.

19. abc1234

abc1234 Популарен член

Ве молам за совет.
    Ми доцни 5 дена и одвреме навреме значи не постојано имам болки во долниот дел од стомакот како исптите предменструални болки?Би можело ли тоа да е тоа или ?

20. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Би можело и да е бременост и да е ПМС. Ти останува да направиш тест за бременост, нема потреба да чекаш.

Летиција, мене пак не ми е нормално таква менструација, не верувам дека е менструација... јас мислам дека има шанси да си бремена, а кафен исцедок не е ништо да се случи само еднаш, тоа би било вгнездување на плодот во матката, но со денови... извини ама мене ме асоцира и на најлошото. Јас мислам под итно да си провериш, верувам дека во која држава и да си постојат тестови за бременост по аптеките и не се 100 евра. Немој со таква неодговорност да си направиш беља. А уште поголем повод имаш ако се сомневаш на бременост, т.е. ако си имала ризични односи.