Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.453
    Допаѓања:
    61.059
    Lovely93, девојката кажа дека крвари ама оскудно, ко за 4 ден од менструацијата и дека поради таа причина не може да направи тест, што е и нормално.
    Така јас ја разбрав барем.
    Нема потреба од толкава паника мислам.

2. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.020
    Па искрено не гледам зашто да не може да направи тест... тоа е исцедок, не е типична менструација. И не е воопшто паника, туку треба да си внимава на ваквите работи... А ако разбрав јас добро таа очекува дека може да е бременост, тоа е и причина плус. Таа си знае секако, но кога веќе побара совет... јас си кажав како јас би постапила. И воопшто не е оправдување тоа дека си во странство за да се занемари било каков здравствен проблем или нешто необично, тоа плус.

3. Leticia

Leticia Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2011
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    8
    Ви благодарам девојки не е ни чудно ако ме свативте погрешка бидејки и јас не објаснив како што треба. Со вереникот 4 месеци се обидуваме за бебе и во исчекување сум, сигурно дека ке направам тест но чекам да прекине благото крварење за да сум сигурна дека имам точен резултат.Имам многу болен циклус со сите можни симптоми па затоа сега ми стана чудно дека немам никакви болки а имам благо крварење па мислев некоја од вас е поминала низ слично искуство затоа побарав совет додека седам во заблуда..благодарам уште еднаш ;)

На Lovely93 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.020
    Ете значи не сум те сфатила погрешно. :) И си мислев дека очекуваш бременост... затоа направи си тестче во најскоро време, не би да те плашам ама ако си бремена не е убаво да го имаш тој исцедок. Со среќа мила. :hai: :*

На Leticia му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.453
    Допаѓања:
    61.059
    Ако крвариш (оскудно или не) во период кога и инаку треба да ти дојде менструација, ако е тоа тзв. лажна менструација, сепак треба да почекаш, највероватно тестот ќе и покаже негативно дури и да си бремена, бидејќи hcg ниво ќе е ниско, бидејќи фактички менструацијата и не касни.Ако ептен се сомневаш подобро тест преку крв да направиш.
    А и тест за време на крварење не знам колку би бил валиден, дури никој не зема урина за испитување во време на циклус. :?:

Јас имав циклуси без предменструални симптоми, имав и циклуси со оскудни крварења, затоа наредниот циклус ми беше пообилен, затоа и кажав бидејќи е во време на очекувана менструација да почека. Крварењето би требало да запре колку и да ти трае циклусот, па кога запре направи тест ако се сомневаш и понатаму.
    А бидејќи ти се случува токму во време кога и треба да добиеш, мислам дека нема потреба од грижи, па ќе процениш и самата за некој ден.
    Јас се надевам дека си бремена, оти те разбрав дека тоа го посакуваш. :)

А исцедокот, те.крварењето не е добро да го има дури откога ќе се утврди бременоста, некоја недерла покасно, а не сега во времето во кое инаку треба да имаш циклус, така да, се надевам дека ако не сега, наскоро ќе се израдувате. Поздрав :)

На Leticia му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Lena23

Lena23 Нов член

Се зачлени на:
    13 октомври 2014
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Здраво девојки.
    Секогаш кога имам некој проблем сум барала решение во вашите постови со слични проблеми и сум имала насока за како да го решам.
    Но сега сакав да пишам сама , односно да ја кажам својата состојба и да побарам совет.
    Имам 23 години и сум во долга врска. Сексуално сум активна 5 години со истиот партнер. На почетокот користевме кондом , но веќе 2 години само со пазење да не се случи да сврши во мене, и до сега успешно било. Имав нередовна менструација но веќе една година ми доаѓа точно на 10ти. Претходниов месец ми подрани 2 дена но мислам дека беше поради зголемена физичка активност. А сега овој месец не ми дојде сеуште. Како што секој месец имам симптоми на болка во градите барем 8 дена пред циклусот, овој месец тоа го немаше , само исцедок кој и сеуште го имам. Во четвртокот и петокот имав болки во долниот дел на грбот и стомакот исто како за добивање но ништо. Болките поминаа, а сега пред еден ден почнаа градите да ме болат. Свесна сум дека е можно да ми касни поради низа причини но дали има некој што му се случила слична работа. Ќе направам и тест деновиве ако не ми дојде но сепак претходно сакав да подискутирам со вас.
    Фала ви многу однапред.

7. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.020
    Јас мислам дека постојат шанси да си бремена по ова што го кажа. Симптомите се слични и во ПМС и во рана бременост, но тоа што ти доцни а имаш редовна менструација мене ми ствара сомнеж. :wasntme: Тестче деновиве и ќе си на чисто. :)

На Lena23 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. femina11

femina11 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2010
    Пораки:
    553
    Допаѓања:
    227
    Јас ги имав истите симптоми на добивање,ама имав позитивен тест на бременост. кОЛКУ ДЕНОВИ ТИ ДОЦНИ?

9. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Направи си тест.

10. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.093
    zenski ve molam za sovet .. vaka na 22 treba da dobijam arno ama 2 dena stomak premnogu me boli i jajnicive mislam deka ce mi ispukat od bolka pogotovo nojcno vreme..sabajlevo koga se brisev imase krv na toaletnata (temna krv) a sega cela den nema nisto ;( .. ova mi se nema sluceno vo ovije 34 god ili dobivam ili ne dobivam a ne vaka sabajle da ima i posle cel den nisto :sweat: maki
    se izvinuvam od mobilen sum

11. Maarina

Maarina Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2012
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    165
    И јас сум исти случај како тебе! Требаше да добијам на 11 ама вчера сабајле кога бев во веце и јас имав темна крв потоа цел ден немав ништо ..... исто и денес немаше ништо цел ден ама пред неколку часа ми дојде наеднаш ;( да напоменам и јас имав болки во долниот дел на стомакот неколку денови! Мислам нема потреба од грижи не секогаш циклусот пробива наеднаш!

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.
  12. bubamara12345

bubamara12345 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2014
    Пораки:
    413
    Допаѓања:
    610
    Мислам дека си преладена и јајниците ти се воспалени. Не верувам дека си бремена.Има време до 22-ри. Ако касни теткицата ќе си купиш тест.

13. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.093
    nedaj boze da kasni :doh: me fati panika so ova kafeavovo a imam baicki vreme do 22ri..da e od nastinata hmmmm dosega mi se nema sluceno ova pa se prepotiv 10000000 pati od strav

На bubamara12345 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.020
    ^ Аии мила толку го чекаше бебушот сега ќе испаднат две одеднаш. :rofl: Кога трга трга, општо правило. :lol: Мала шала мила, не верувам да си бремена... може да е настинка, може да е овулација... за се има прв пат, не се оптеретувај. Со среќа. :)

15. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Мила моја испрскале фолекулите.

16. Matilde

Matilde Нов член

Се зачлени на:
    23 август 2014
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    0
    Здраво девојки ,

Знаци вака треба да ми дојдат во 19,,,но сакам да правам тест од сега пошто имам многу симптоми за бременост ми се повраќа, имам вртоглавици и не ми се Чека ;( ,,,,не знам дали ке може тестот од сега да ми даде точен резултат ?

17. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980

Рано е, барем ден два пред 19. Можеш да направиш ако е нег.може да е неѕочен ама ако е позитивен - честитки:)

18. pharmacy

pharmacy Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2013
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    370
    Здраво девојки,

време и јас да ви придружам. Треба на 25 ''да добијам'' ама се надевам дека нема повторно да се разочарам, месецов баш сме активни со мм :$ дај боже да испадне нешто. Доста ни беше чување други дечиња, време и едно наше :lol:

19. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.002
    Остави тебе што не ти се чека, но сега да го направиш тестот нема да ти биде точен. Само погрешно ке се радуваш или пак разочараш. Значи не си стрплива за 5 дена, чекај нека ти касни и после тестот за бременост направи го.
    Мислиш дека симптомите одма ќе ти се појават :) Можеби ти се повраќа поради стомачен или желудечен вирус, можеби имаш вртоглавица од слабокрвност итн... Зборот ми е дека се е под знак прашалник и зборчето можеби. Почекај нека помине 19-ти. Не е толку далеку. :)
    pharmacy
    Aјде со лесно и позитивен резултат.Те чекаме да не израдуваш. :) :)

20. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.523
    Допаѓања:
    288.811
    Тест преку урина покажува 14 ден. после оплодувањето, а преку крв 10 ден. после оплодување.
    Доколку си ја знаеш овулацијата и кога евентуално настанало оплодувањето, а неопходниот временски интервал е исполнет, пробај си со тестовите за рана бременост.