Кога последен пат сте имале незаштитен однос и кога ти била последна менстрѕација? Ако поминале бар 5 дена после можното зачнување односно 8 дена по последниот незаштитен однос можеш да си го направиш тестот SELFCLEAR ако неможес да чекаш уште неколку дена ама ако е негативен тогас почекај па направи уште еден за 5-6дена makedonkamak фала се надевам и јас на позитивен тест и со нетрпение си чекам
Procitav kaj Matilde komentari nejzini, i ona i snaata imale spontan... :/ Sea valjda probuvaat da zabremenat... Ili nesto se zaftkava Matilde...
Колку се точни тестовите за бременост? Правев два со растојание околу недела и двата се негативни. Добив на датумот ама премногу малку и кратко време, обично имам обилно и подолго време.
Ovie 2-3 dena cuvstvuvam nekoja promena,imam cuvstvo kako da imam dobieno,iako nemam i imav jaka glavobolka.Na gakite imam vlazno,kako izmokreno a belo pranje nema.Imam redoven ciklus i zastiten seks,no dali se ova simptomi na bremenost? P.S od telefon pisuvam,zatoa nemozam kirilica
Kaj sekoj e razlicno, jas 5 nedeli bremena bev,napraviv test posle edna nedela docnenje i bese pozitiven, a simptomi nemav nikakvi. Ni za dobivanje simptomi ni za bremenost. Ako mislis deka si bremena najubavo da ti docni pa da napravis test, jas neznam sekoe vtoro devojce vaka panici po forumov. Deca ne se pravat taka lesno, a testovite za bremenost nemaat greska
LUge da ve prasam..jas imav odnos zastiten na 31.8 menstruacija mi dojde na 23.9 kako sto trebase u megu vremme napraiv 4testa shure check da bidam sigurna deka ne sum trudna negativni i eve denes pak dobiv..sto mislitd mozno li e da ispadnat gresni testovite? Inaku bev i na doktor 4nedela od odnosot me gledase so gorno eho i kaza deka nema nisto..ima mesto za panika?
Здраво на сите Одамна не сум била активна на форумов. Сакам да Ве прашам нешто. Со мм се обидувавме за второ детенце. Пред 2 недели бев кај матичната и на ехо забележа дека има зачеток но дека шансите да опстане се минимални, и ми посочи доколку почнам да крварам значи дека бременоста е завршена и да направам хормонални тестови. Тестовите беа во ред, сите хормони кои ги испита беа нормални, но сепак ми препиша да пијам Yasmin 2 месеци (толку мм ќе биде отсутен од држават) со цел кога ке ги прекинам да имам поголеми шанси да забременам, а притоа ниту ме прегледа на ехо за да потврди дека бременоста е завршена ни провери крвана слика или слично. Од денот кога почнав да ги пијам Yasmin постојано имам нагони на повраќање, неможам ни вода да се напијам ни да помислам на храна. Па сега сакам да прашам дали имал некој сличен проблем со овие апчиња ??? Инаку првпат пијам хормонални апчиња, Во првата бременост по природен пат останав бремена со близнаци и исто во 3-4 недела едниот ембрион сам се повлече и не примав никаква терапија. П.С. Гинекологот е единствен во градот. Поздрав
А ти прокрвари ли? Ти дојде ли? Не ми е јасен постот и како да не те види на ехо пак???? Оди во др.град ако треба и на приватно.
А да најдеш некој и со вагинално ехо да те види, може ќе бидеш посигурна ЛЕЛЕ боже, со заштитен однос и редовен мензис како мислиш дека си останала бремена
Па се плашам затоа што некој останале ттрудни и со редовен мензис, инаку ми стои хименот, т.е еластичен е и не може да ме види со вагинално ехо
Ама викаш дека имаш и заштитен однос, 4 теста негативни, како, како би останала , молим те објасни ми