Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    без надеж и вера во господ ништо не бива затоа секогаш со надеж и верба

2. ocajna93

ocajna93 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2010
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    8
    Поминаа две недели од последниот однос. Рано ми е за да добијам, но чувствувам гадење особено наутро но и во текот на целиот ден понекогаш и градите ми се осетливи на допир. Мислам дека нема место да паничам и не паничам затоа што имавме заштитен однос (кондом+свршување надвор) но сето ова ме плаши :worried: не сакам да мислам дека сум бремена но доколку СУМ дали плодот може да се виде со ехо во оваа фаза? значи не викам дека сум бремена но доколку би била..затоа што понеделник ке идам на гинколог за ехо имам закажано, а ке идам со мајками па ми е страв малкуцка :worried:

3. mande111

mande111 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    2

Нема шанси да си бремена кондом и плус надвор логика нема да си бремена верувај.И не се оптоварувај :D

4. curiosgirl

curiosgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    женски на оваа тема и јас имам проблем и би сакала да споделам со вас да слушнам ваше мислење...значи никогаш во животов не ми каснела менструацијата секогаш идеше точно на денот или ден пред тоа покасно никогаш. сега ми касни веќе 5 дена, се цувствувам нервозно и уморно, постојано ми се спие, имам зголемен вагинален исцедок, имам огромен апетит, зачестено мокрење, повремени болки кај јајнивите, од време на време како да имам и зголемена температура, ми е жешко и се препотувам... имав однос со кондом и мислам дека беше во ред. претходниот месец имаше и дел без кондом, но после тоа ми дојде... не знам колку е можно да си бремена, а да ти дојди менструација... знам дека ако не дојди уште некој ден ќе треба да купам тест, но ме интересира дали овие симптоми ги има почувствувано некоја од вас и дали е можно да се од бременост...

Редактирано од Ариел поради тоа што мислењето беше напишано на латиница

5. AIT

AIT Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    979
    Допаѓања:
    1.752
    Јас овие симптоми ги имав кога имав цисти на јајникот ,можеби е најдобро да си појдеш на гинеколог кој ќе види што е ,зошто ако односот бил со заштита не треба да си бремена. :)

6. anailisav

anailisav Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    23
    девојки дали некоја од вас знае доколку пијам примолут а во мегувреме сум останала бремена дали ке му штети на плодот.јас пијам 4 дена примолут, денес ми е последен ден,мегутоа вчера и некна имав грчеви во стомакот, па си мислев да не сум останала бремена бидејки и пртходно пиев и не осекав мачнини како сега.одев на лекар и докторката на ехо не мозеше да види бременост но се плашам да не е рана бременост па да не може да се види на ехо.мерев синоке и температура 37,2.ај ве молам помогнете.последен пат незаштитен однос имавме во саботата.поздрав до сите

7. mande111

mande111 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    2

Незнам за примолут ама знам дека треба температурата да ја мериш на сабалје пред да станиш пред да појдиш во вц оти така на вечер секогаш е повисока.Ајде ќе се најде некој што ќе знае повеќе за тоа :D

8. anailisav

anailisav Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    23
    blagodaram mende!sabajle merev temperatura 36,9.vcera mi bese posleden den od primolut a grcevite ne prekinaa,se nadevam deka ne e nisto strasno,i ako se raboti za rana bremenost nema da mu steti na plodot.pozdrav do site :*

9. sandra.v

sandra.v Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2010
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    10
    здраво девојки еве ме пак!дали некоја знае поради кои причини ми доцни менструација веќе 51 ден а бев на доктор и ми рекоа дека не сум бремена ме гледаа на exo и не знам.докторот ми вели да почекам уште малку.а претходно ми доаѓаше од 31-35 ден.дали можеби од зачнувањето е рано па не се гледа ниту на тестот.ве молам за помош ако некоја знае.ви благодарам

10. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.352
    Со моите скромни познавања, мислам дека би требало да се гледа на ехо, ама можебо грешам.
    Мене само ме чуди каков е тој доктор кога така те оставил да чекаш, ако ништо друго крв да ти проверел за да утврди бремена си или не.Отиди кај друг доктор, ако не си бремена, веројатно треба да си испиташ хормони.

11. sandra.v

sandra.v Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2010
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    10
    и само да додадам дека имам мали болки во јајниците и мислам малку и во градите.и замор чуствувам.мислев дека сум трудна но да чекам или..........не знам помагајте која сте имале слицно искуство :( :( :(

12. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.352
    А зашто не си направиш тест за бременост, доста време поминало, ако си трудна ќе ти покаже.

13. sandra.v

sandra.v Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2010
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    10
    пред скоро 10 дена правевме со тест преку крвта но јас мислев дека е сеусте рано.според мене си мислам дека на 27 можно е да било нешто ама правевме тест на 3 фебруари а и за eho мислам дека е рано.само ме теши тоа што ако имаше нешто лошо мислам дека ке ми кажеше.али само ми занима дали е можно според вашите мислења да е сеусте рано за да се откие бременоста?поздрав :( :(

14. sandra.v

sandra.v Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2010
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    10
    а не треба ли да поминат абрем 14 дена за тестот?

15. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.352
    Па тебе веќе 20 дена ти касни како што напиша, што е тоа битно?

16. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.253
    Допаѓања:
    84.919
    провери повторно преку крв немој да чекаш толку долго или појди кај друг доктор да слушниш и негово мислење сепак две глави мислат подобро отколку една и со среќа па дај боже да слшниш тоа што сакаш поздрав

17. ence

ence Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2010
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    0
    Me interesira, dali po nekolku dena od imanjeto nezastiten seksualen odnos so prekin na odnosot.mozno e da se zabremeni. Bidejki gradite mi se cuvstitelni na dopir .Ve molam za odgovor

18. suzan-33

suzan-33 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2010
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    13
    Енче не верувам дека си бремена штом бил прекинат односот а и градите болат во време на овулација пред циклус немој да се тревожиш без потреба почекај да ти доцни 3 дена па направи тест доколку не ти дојде

19. ence

ence Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2010
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    0
    Da , mozno e i toa da bide. jas imav ciklus na 2 ovoj mesec..sto znaci deka ovaa nedela gi imam tie plodni denovi .Ok fala

20. cvetelina

cvetelina Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2011
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    54
    Дали мозе да се забремени ако имаш однос позади???