Eee mila kolku ubava vest.so lesno.namesto vecera vo cinijata stavi mi go testot i malecki cevlicki ili corapcija od nekogo vo blizina ako imas zemi.srekno
ммммммм преубава идеја, фала ти многу.фала многу и за честитките и за предлогот,многу поубава идеа од мојата . И да знаеш дека така и ќе направам.Поздравче
Не знам што би можеле да кажеме освен трпение и да направиш тест. Доколку има над 10 дена од овулацијата, т.с од кога мислиш дека евентуално би настанало зачнувањето можеш да пробаш и предходно... но и да покаже негативен без разочарување, ќе треба да го повториш после неколку денови за посигурен одговор. Мене ми покажа 4 дена пред термин, првен од утринска, потоа и од вечерна урина, но секој организам и нивото на хормонот се различни. За симптоми ти е прерано и она што напиша не мора да е поврзани со рана бременост. 3-4 недела не се случува многу во организмот за да добиеш зголемен апетит и да имаш лошење. 4-5 некаде би почнале. За суеверниот дел...позитивната мисла никако не може да штети. Ти држам среќа.
Здраво феминки ! Ми треба ваше мислење или слично искуство. Со дечко ми имаме незаштитени односи, некогаш се случува и да сврши во мене што значи дека не би ни пречело бебенце Точно знам кога ми се плодни денови , го знам цел процес на зачнување до раѓање но ете не се сеќавам минатиот месец кога и како се одвивале односите,а сепак нешто самата на себе сум чудна.Минатиот месец добив на 23( 2 дена само кафеав исцедок )и потоа 6 дена крварење.Очекувам да добијам за 2-3 дена но немам никакви симтоми на ПМС( инаку редовно ги имам недела дена пред да добијам ) Наутро се будам со мали мачнини, желудникот ме боли неколку дена, се осеќам уморно постојано,од нигде никаде ми се пријадоа домати, мали главоболки,и да напоменам дека пред недела дена имав крвав исцедок во многу мала количина.Знам дека ќе ме советувате за тест,и ќе ми кажете да почекам да ми доцни но онака сакам да слушнам нечие искуство и мислење Фала однапред и се извинувам на долгиот текст
Zdravo...jas misal deka ima nesto cim si prokrvarila toa e vgnezduvanjeto na embrionot vo matkata kaj site ne se slucuva ama kaj nekoi da od licno iskustvo ti kazuvam...so srekicka ...da ne izvestish te cekame
И јас претпоставив дека е поради инплантација но ќе видиме Ти благодарам , инаку според времетраењето на циклус 28 дена, ако го земам предвид минатиот датум , значи ми доцни веќе 2 дена
Знам дека тестот е најбрз и налесен начин да дознаам , и ќе го направам, но секогаш е добредојдено нечие мислење и искуство
здраво девојки ве молам за совет. последен пат добив на 25 октомври и досега сум имала редовни менстурации. На 12 ноември имав обид за незаститен секс ( невина до тогаш) пенетрираше неколку пати но не се случи ништо, значи немаше кинење на хименот или пак крварење (едвај влезе малку) Како и да е тој сврши се разбира надвор од мене, но потоа пак имавме некој обид за секс но ништо( инаку по моја пресметка бев во плодни денови). На 19 ноември повторно имавме незаштитен однос но овој пат пенетрираше целосно, прокрварев ( со тоа ја изгубив и невиноста). Меѓутоа вчера и денес се појави некаков кафеав исцеток. Прашањето ми е дали овој исцедок се појавува како резултат на тоа со ја изгубив невиноста и крварев па е резултат на застарена крв или пак претставува сигнал за имплантација. можно ли е да сум останала бремена првиот пат ( иако не верувам) па да сум забременила од предсемената течност. инаку треба да добијам на 25 ноември. ве молам за совет да правам тест или да почекам уште малку
Немој да се грижиш,се сеќавам јас крварев неколку денови после првиот однос,највероватно имаш крвав исцедок поради кинењето на хименот.И самата кажа дека првиот обид бил неуспешен, и да имало сперматозоиди во предсемената течност нема кај да одат Ќе ти дојде сигурно без гајле...Следниот пат за да немаш вакви мако,користете заштита
mnogu me izraduva, kako jas da sum ostanala .... na sekoja glava pa i na moja so sreka i se najubavo......v
Дали гасовите спаѓаат во симптоми ? Денес ме побудалеа А пак да не спомнувам за мандарини колку имам изедено,кои инаку ги јадам една ,две годишно Треба да добијам утре, ако нема ништо понеделник земам тест... Држете среќичка
Девојки,да ве прашам -треба да добијам на 25,ама вчера имав кафеав исцедок малку,и се зачудив дека до сега само еднаш ми има покажано така(ама тогаш имав само една точка,една недела пред мензис и добив),ама сега на 3 дена пред мензис кавеаво имав,а имам болки во стомакот како секогаш и што е најчудно градите не ме болат,а секогаш ме болат по 10дена пред мензис.Па можно е да има нешто или си давам лажна надежа тест не ми се прави ,веќе ми скисна со тие тестови негативни.Дали некоја инала вака?
Драга,несакам да те разочарам , и јас имав такво крварење пред недела дена, имав многу симптоми на бременост,требаше вчера- денес да добијам, но денешниот тест што го направив испадна негативен а сеуштте не сум добила.Сепак кај секого е различно,твоето крварење е можеби крварење поради инплантација на плодот, но најдобро да почекаш... навистина за бебе е потребен само ЕДЕН сперматозоид , но сепак не се прават толку лесно ...поздравче па кажи што ќе направиш
Да да знам,ја веќе 3 год.така чекам и се надевав лажно,ама ова вакво крварење ми се случува првпат,и затоа се мислев да не има нештоне права тест ќе чекам до 25ти па ќе видиме....позз
Da j boze da si gi vidite i vie dvete posakuvani crticki,od se srce vi posakuvam. Koga si e pisano ke si dojde.nie 6 meseci se trudevme i najmalce koga ocekuvavme se pojavi
Zdravo na site, Sakam da prasam dali nekoj ima iskustvo so prumolut nor,na 22.11.2014 zavrsiv so pienje na tabletite i eve veke treti den cekam da dobijam ili nedobijam (daj boze),denes utre mi e terminot za (ne)dobivanje,a simptomi imam,no od vreme na vreme menstrualnu bolki,pa se gubat. E sega dali moze da se ostane bremena dodeka se pijat promolut nor?.. Pocnav da meram i bazalna temp.veke deset dena.....celo vreme bese 37,a sabajlevo bese 36.8,dali e toa nekoj znak deka ke dobijam ili ne mora da znaci??...Ve molam pisete,veke sum mn.opsednata,na nisto dr.ne mozam da razmisluvam,na rabota odvaj funkcioniram i sekoi 15 min.sum vo toalet da proveram dali sum dobila...
Уште не направив тест,денес ми е денот за (не) добивање-ама ќе почекам до утре.а болки во стомакот имам како за мензис,а чудно ми е што не ме болат градите ни малку . Инаку вчера ми беше роденден,па можеби Господ ќе се смилува оваа година да ми даде најубав подарок