Ninichka,јас немам искуство со Примолут нор, ама мислам дека не се пречка за бременост.почекај си до утре и напрај си тест,па дај боже и ти да се пофалиш со добра веста за очекувањето те разбирам,јас мислам дека овие 3-4 дена ќе полудам од нетрпение поздрав и имајте убав и среќен ден
Mesecov se uste ne dobiv a trebase najdocna na 24. Sega samo sto napraviv test no Negativen. Do sega mi se nema sluceno da ne dobijam. Pocnuvam da se zagrizuvam
за се има прв пат и мене не ми доцнеше редовна ми беше ама минатиот месец ми задоцни 3 дена и само што се спремав тест да правам ми дојде. така да се случува а сега баш и климата е променлива
@Ninichka Јас имам еднаш пиено примолут Нор. Пиев 7 дена. Откако прекинав на 4 ден добив. Симптоми за добивање обично немам, освен болните гради, ама кога ги пиев примолут, еден ден после прекинувањето имав ужасни болки во долниот дел од грбот. Ako треба да добиеш и органимот ти е како мојот денес треба да добиеш. Има тука на форумов тема за примолут нор - горе доле искуствата се тие, со одредени исклучоци - некои и по 10 дена чекале. Ако си бремена, би требало да не добиеш. Незнам за дејството, ама примолут нор е некој синтетички прогестерон па не верувам дека штети.
Ti blagodaram Kukla 21, Jas denes dobiv.. .i ovoj mesec nisto,mnogu sum tazna,premnogu....ovoj pat navistina mislev deka ke uspee....se plasam deka ke izgubam nadez,mi se place,veke ne mozam da izdrzam,neznam stotreba da napravam... Ne mozam da funkcioniram normalno na rabota,doma...nisto ne me raduva veke...
Ninicka,жал ми е што не биднало и овој месец,ама мораме да бидеме силни.И јас така си викам секој пат, веќе не правам ништо,не очекувам ништо и си мислам дека можеби ми било судено да не можам да останам бремена,ама пак после си давам надеж.имам 2 другаки што сме заедно секој втор ден и двете се трудни во исто време и многу ми е тешко кога ми кажуват како успеале од првпат и како им поминува бременоста и тогаш ми е најтешко.. ама мораш да се надеваш и да не губиш надеж,колку и да е тешко,се надевам дека уште наредниот месец ќе се израдуваш.позз
Mnogu ti blagodarm flower30,mnogu mi znaci vasata poddrska,kako sto posakuvam za sebe,taka vi posakuvam na site ovde sto ocekuvate ,da si gi vidite dvete crtki,zosto citam i znam tocno niz sto pominuvate...mnogu e tesko ova cekanje,ubiva...no ajde so novi sili ponatamo....ve pozdravuvam site i ve baknuvam
Здраво, Драги Феминки сакам да прашам бидејки читам дека симптомите за бременост можат да бидат исти како и за добивање,дали во тоа спаѓа и надуен стомак ? Да ми каже некој од искуство се е исто како да ке ми дојде во секој момент а ја нема, дај боже и да не дојде.Позз до сите.Имајте убав ден.
Bas i toa e megu prvute simtomi, tapa bolka vo jajnicite, cekas da ti dojde a ja nema,... Ete daj boze kaj tebe da ja nema
Јас пак со прашање ми касни еден ден само,ама сега приметив дека брадавиците почнале да ми потемнуваат,а до сега не сум приметила така.тоа е можен симптом за бременост или се јавува и пред менструација,оти си имам повремени болки во стомак како са мензис.неможам да го издржам чекањето,ако до вечер не ми дојде,ке правам тест( а страв ми е од тестови веќе
Flower30,toa so menuvanje boja na bradavucite, e mnogu dobar znak, ajde pocekaj den,dva pa se raduvame za tebe....
Да, направив тест, испадна негативен...Но еве уште немам добиено, симтоми за добивање ич ... Веќе 3 дена ми доцни , ќе чекам уште ден- два па ќе правам уште еден тест.Ти благодарам на поддршката и ви посакувам среќа на сите што посакувате да станете мамички
9 meseci ne se do tolku mnogu da panicis. Ako veke tragicno go sfakas i ti vlinae na psihata, zakazi pregled so specijalist. Ke se smiris i zdravje ke najdes postrucna pomos.
Леле беее 9 месеци и веке депресија.Јас првата година не се замарав воопшто.Ами ние 5 години се обидуваме,по доктори акање па разочарување и паузирање од докторк па повторно доктори и се така во круг.Признавам не си ја свативме мн сериозно но тоа е.Ајде не се разочарувај рано е.Да даде Господ да не минеш по тешкиот пат до бебе.Ако сакаш можеш да си разговараш со гинекологог твој но ке видиш дека ке ти рече рано е за сериозни испитувања и постапки.
Devojki, Vo pravo ste site,premnogu panicam,Vi blagodaram na poddrskata sto mnogu mi znaci, site ke staneme mamicki eden den i ke bideme najsrekni i gordi na svoite malecki.....Vi posakuvam na site pa i mene da nu se sluci najubavata rabota sto poskoro.