Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. pharmacy

pharmacy Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2013
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    370
    Девојки конечно и кај мене две линии на тестот. Ми каси 2 дена и денес направив да теста и двата позитивни. Кога ќе си одам од работа баш убаво ќе го израдувам мм, а наредна недела одма на гинеколог, се надевам дека се ќе биде во ред. Поздрав до сите и со среќа и на оние кои сакаат да забременат и на оние кои несакаат :)

На zalosna, joelle, danichap и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    Cestitki, ubavo vaka od sabajle nekoj da ne izraduva so dve crtki. Bremenosta se sluci normalno,so nekoja terapija i slicno ili? Se izvinuvam na prasanjava,ako ne ti preci da ni kazes.
    Imaj si lesna bremenost,uzivkaj si vo najubaviot period sto sledi.
    Pozdrav i sekoe dobro;)

3. pharmacy

pharmacy Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2013
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    370
    Фала Ninicka. Нормално, после неколку разочарувачки месеци ама месецов и не се надевав баш. Рецептот за позитивен резултат е изгледа кога најмалку се надеваш.

На Ninichka му/ѝ се допаѓа ова.
  4. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Dali bi mozelo simptom da bide bolka vo cipite , i vcera koga se brisev imav edna tocka krv na hartijata mnogu mala no dovolno da se vidi . Sto mislite ?

5. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Bokace ako mislis na implantacisko krvarenje, toa bi trebalo da se sluci nekade okolu 10-12 dena od rizicniot odnos,nikogas ne se znae,ostanuva da se nadevame,nekogas rabotite se slucuvaat koga najmalku ocekuvame :)

6. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Pa iskreno jas ne se nadevam mnogu no mazeto samo me preispituva i se nadeva :)
    Imav posledno na 4 ti ovoj mesec a od 8 pa navaka mnogu si se sakame haha. Samo imavme ovaa nedela pauza zatoa sto mi iskocija cirovi i eden plik no denes si prodolzivme :) ke vidime moze cudo ke bide

7. mila24

mila24 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    12
    Devojki sakam nesto da prasam..
    Trebase da dobijam na 17 dekemvri,a jas nedobiv sto mi e malku cudno znaci mi docni 13 dena,ova ne mi se slucilo nikogas dosega zasto sekogas,imam redovno tocno na 27 dena.Imam dolga i seriozna vrska prvo sto mi padna na pamet deka mozebi sum bremena ama razgovarav so deckomi i on tvrdi deka nema sansi zasto on bil siguren deka ne svrsil vo mene,ne sum napravila test a i nemam nekoi posebni simptomi osven sto custvuvam kako tezina vo dolniot del na stomakot i imam cuvstvo kako postojano da mi se mocka,a deneska.primetiv kako da ima nekoj iscedok proziren bez nikakov miris.Mozno li e da sum bremena???

8. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.110
    Направи тест, честот мокрење е знак на бременост...но не мора да значи секогаш. Инаку дечко ти не мора да сврши во тебе за да бидеш бремена, некогаш се фаќа и од предсемената течност. Не може секој со сигурност да каже дали си бремена или не.

9. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    17 декември не е дојден уште. напрај тест ќе се осигуриш на што си

10. sweet.woman

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    честитки и со лесно да си ја износиш до крај бременоста.:inlove::inlove::inlove: после колку месеци остана бремена

На pharmacy му/ѝ се допаѓа ова.
  11. pharmacy

pharmacy Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2013
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    370
    Фала. После неколку месеци 3 или 4. Се надевам дека се ќе биде во ред, бидејки имав еден спонтан абортус и по малку сум исплашена.

12. sweet.woman

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    и јас бев така со првото спонтан па после нормална бременост без никакви проблеми си го родив синчето. пред пола година пак спонтан и сега се мачам за друга бременост. ама сега гледај не се оптеретувај ништо додека да си добие плодчето срцева реакција уживај си само. брзо си забременила ајде сречно да си ја износиш

13. pharmacy

pharmacy Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2013
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    370
    sweet.woman фала во четврток ќе одам на гинеколог и се надевам деке ќе биде се во ред :)

На sweet.woman му/ѝ се допаѓа ова.
  14. sweet.woman

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    што направи срцко во ред ли е се? како помина прегледот

15. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    809
    Допаѓања:
    800
    Девојки треба да добијам за 9дена , но имам големи болки во стомакот и градите дали тоа може да значи дека се почетни симптоми на бременост или само филм кој сакам да се случи :inlove:

16. sani27

sani27 Нов член

Се зачлени на:
    30 ноември 2014
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Zdravo devojki nova sum ve citam podolgo vreme pa resiv da Se zaclenam I jas imam peasanje imam vrska 7 god pa veke 6 meseci se opustivme malku ama nikako da vidam dve crticki inace jas dobivam na 35 ti den no poslednI've 3. Meseci mi doaga na 31 den poslednava menstruacija mi bese na 29oktomvri I jas Uste nemam a imam simptomi Kako da ke dobijam Samo plus pocesto mockam inace spored kalendar na plodni denovi Bas toj den Koga mi e ovulacija imavme odnosi I nekoj 4 Dena Pred 29 odnosno pred denot Koga trebase da dobijam eve sea mi kasnI 7 Dena Pred 3 Dena pravev test no izleze negativen neznam dali bese mnogu rano Ili Nema nisto ni ovoj mesec inace mnogu sakam da si vidam dve crticki :)))))

17. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    809
    Допаѓања:
    800

18. sweet.woman

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    можно е да си бремена напрај уште еден тест на многумина им испаднало прво негативен а после неколку дена позитивен. со вакви нередовни менструаци се поместува и овулацијата така да можеби покасно е било зачнато и сеуште е било рано за тест. ајде држеме срека да се израдуваш позитивно позз

19. sani27

sani27 Нов член

Се зачлени на:
    30 ноември 2014
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Фала на подршката но вештерката ми дојде денеска и имам ненормални болки уште едно разочарување ама тоа е сега да ми заврши па идам на лекар и се разбира нема отказување позз

20. pharmacy

pharmacy Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2013
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    370
    Да бев на преглед направив пап тест, плодот си пораснал. 5,8 мм на 22 пак сум на преглед

На elena.mak и sweet.woman им се допаѓа ова.