Женски , ве молам за мислење ако може .Јас минатиот месец добив на 8 ,но секој месец ми е различно. добивам на 28 дена па може и на 30 или 33 дена. Бидејки веке 3 месеци се трудиме за бебенце знам да си го следам телово и да си приметувам промени . Цел живот имам многу болно добивање ,2 недели предходно почнуваат да ме болат гради, да јадам како луда,се осекам подуена и со тоа знам дека за од прилика 2 недели добивам.Денот кога добивам болки многу имам. Е СЕГА овој месец немам ништо од тоа . сосема различно., Пред две недели имав слаби вртоглавици (кои никогаш ги немам предходно) долниот дел ме болеше ама не како за добивање него како тапа болка стискање(ништо страшно). Од пред 4 5 дена ме болат пупките(како печење незнам како да објаснам) ама само пупките . Веке сме 9 декември требаше да добијам до сега.Но вчера направив тест ама околу 4 попладне и испадна негативен . Некој со слична ситуација ? Мислење совет? Фала ви
Земи и друг тест. Ако испадне и тој негативен тогаш ништо ама се надевам дека ќе биде позитивен бидејќи чувствуваш пецкање на пупките. Инаку тоа беше единствен почетен симптом во моите две бремености
ПА да и затоа се замислив бидејки таа болка никогаш не сум ја чуствувала ... ке направам тест во петок или саб ке оставам уште неколку дена фала ти
А бре жени, и јас сум станала како тинејџерките кои мислат дека од воздух се останува бремена Ама стварно ова што ми се случува до сега не ми се случило. Стомакот ми е надуван еден метар нанапред. За да си ја префатам градата треба да ги употребам двете раце. Вчера ич не размислив и се спремам за на гости па си го облекувам прслукот и оп мал. Си ги извадив од тие кога бев бремена и си се спремив. Сабајлево станувам и ми текна дека ми касни 3 дена. Ми касни и друг пат ама не ми се случило да се надувам толку. Секс не дека немам ама се било свршување надвор (наша најчеста заштита). Инаку на два обиди и двата пати останав бремена па сега ми се крева косата кога ќе помислам на трето дете. Денес не можам да тркнам да купам тест, аптеката ми е далеку, мм не е тука, малечкава не седи во количка... Ај дури го купам тестот утешете ме дека не е ништо.
Prasanje za tie sto veke bile bremenni: Ocekuvam da dobijam vikendov,i znam deka simptomite na pms se slicni so rana bremenost,ama ako e taka ,dali koga ima bremenost bolkata vo jajnicite e porazlicna nekako,ili potpolno ista.A i jas glavobolka u zivot ne sum imala,a sega 3 dena po red.Apetitot obicno mi e nekontroliran,a sega nekako nemam.Mojata dilema e da se obratam kaj maticen,zasto definitivno ne sum kako sto treba,ili da se nadevam na bebence...
Simptomite moze da bidat mnogu slicni, no i razlicni. Kaj sekoja zena individualno. Bi bilo dobro da posetis lekar. Dokolku si srekna so bebence, i toa e prekrasna rabota.
Zdravo jas sum nova na ovoj forum pa bi sakal da prasam za vase iskustvo vo 7 nedela od bremenosta, jas ne osekam nisto osven sto stomakot mi e malku naduen kako da e poln so gasoivi i gradite mislam deka ke mi eksplodiraat..nitu macnini nitu povrakanje ...mitu zleba za nesto i slicno...fala i imajte ubav den ...
Може ќе имаш среќа па ќе поминеш без мачнини Јас во првото тромесечје освен мнооогу голема поспаност, немав никакви тегоби.
Daa za pospanosta da ne zboruvame mi se smeat sto si legnuvam rano si go praktikuvam ona vo 9 vo krevet
Со среќа, со лесно да си ја износиш бременоста, не барај симптоми, секое тело и меше е приказна за себе, кај тебе едни симптоми, кај мене други и така.... поздрав
Of bi bila najsrekna so bebence,od tolku sto sakam simptomite mi se ispomesani,celata sum haos,samo na placenje me tera...
Treba da dobijam utre,zadutre,zasto sum mnogu tocna ko svajcarski saat.poslednite 2-3 dena imam glavobolki i bolki vo polovinata i jajnici,ko nekoj da me tegni,takvo nekoe cuvstvo.Sabajlevo pri odnos koga se izbrisav imav kafeavko nesto.Napraviv test-normalno negativen bese.Na dorucek pocnav da si placam od ic nisto,katastrofa sum
Мој совет би било да се обидеш да не мислиш на тоа и да се заангажираш поинтензивно во овие денови пред не-добивањето со некоја занимација. Знам колку е тешко, иста приказна било и кај мене. Секој можен симптом си го барав...а и си го наоѓав, па рачунав плодни неплодни денови, кога би покажало преку крв, кога преку урина. Лискав пари за тестови секој месец бидејќи бев сигурна и разочарувањето беше секој пат поголемо, не само кај мене туку и кај партнерот. Баш кога ќе се фати може ниту ќе имаш симптом ниту ќе почуствуваш... За некаков друг симптон освен евентуални симптоми кои се идентични со менструалните болки е прерано. А нив тешко може да се разликуваат се до монемтот кога ќе се направи тестот. Ти стискам палци и што поскоро да те читаме во темата за идните мајки.