Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    убавко сега ќе си си мирна позз

2. Polis

Polis Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    86
    Женски , ве молам за мислење ако може:) .Јас минатиот месец добив на 8 ,но секој месец ми е различно. добивам на 28 дена па може и на 30 или 33 дена. Бидејки веке 3 месеци се трудиме за бебенце знам да си го следам телово и да си приметувам промени . Цел живот имам многу болно добивање ,2 недели предходно почнуваат да ме болат гради, да јадам како луда,се осекам подуена и со тоа знам дека за од прилика 2 недели добивам.Денот кога добивам болки многу имам. Е СЕГА овој месец немам ништо од тоа . сосема различно., Пред две недели имав слаби вртоглавици (кои никогаш ги немам предходно) долниот дел ме болеше ама не како за добивање него како тапа болка стискање(ништо страшно). Од пред 4 5 дена ме болат пупките(како печење незнам како да објаснам) ама само пупките . Веке сме 9 декември требаше да добијам до сега.Но вчера направив тест ама околу 4 попладне и испадна негативен . Некој со слична ситуација ? Мислење совет? ;) Фала ви :)

3. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Земи и друг тест. Ако испадне и тој негативен тогаш ништо ама се надевам дека ќе биде позитивен бидејќи чувствуваш пецкање на пупките. Инаку тоа беше единствен почетен симптом во моите две бремености

На Polis му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Polis

Polis Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    86
    ПА да и затоа се замислив бидејки таа болка никогаш не сум ја чуствувала ... ке направам тест во петок или саб ке оставам уште неколку дена :)

фала ти :*

На anina му/ѝ се допаѓа ова.
  5. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    А бре жени, и јас сум станала како тинејџерките кои мислат дека од воздух се останува бремена :tmi: :!: Ама стварно ова што ми се случува до сега не ми се случило. Стомакот ми е надуван еден метар нанапред. За да си ја префатам градата треба да ги употребам двете раце:|. Вчера ич не размислив и се спремам за на гости па си го облекувам прслукот и оп мал. Си ги извадив од тие кога бев бремена и си се спремив. Сабајлево станувам и ми текна дека ми касни 3 дена. Ми касни и друг пат ама не ми се случило да се надувам толку. Секс не дека немам ама се било свршување надвор (наша најчеста заштита). Инаку на два обиди и двата пати останав бремена па сега ми се крева косата кога ќе помислам на трето дете. Денес не можам да тркнам да купам тест, аптеката ми е далеку, мм не е тука, малечкава не седи во количка... Ај дури го купам тестот утешете ме дека не е ништо.

На Acisal и Polis им се допаѓа ова.
  6. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    @anina Ај честито.;)

7. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Е браво Далеронке:clap: Ептен утешно ова твоево беше:?: :D

На pilenka и Daleron им се допаѓа ова.
  8. Polis

Polis Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    86

Да се смениме сакаш ? :D:DБидејки сте по поопуштени и полесно се фака кај вас кои веке имате по 1-2 деца :)

9. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Одма се менувам. Само кажи како:rofl:

10. Acisal

Acisal Активен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    165
    Ajde samo neka bide ti kako sto miluvas najmnogu :) Da zemes zdiv malku i ti od deca.

На anina му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Lisa_Maja

Lisa_Maja Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2014
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    384
    Prasanje za tie sto veke bile bremenni:
    Ocekuvam da dobijam vikendov,i znam deka simptomite na pms se slicni so rana bremenost,ama ako e taka ,dali koga ima bremenost bolkata vo jajnicite e porazlicna nekako,ili potpolno ista.A i jas glavobolka u zivot ne sum imala,a sega 3 dena po red.Apetitot obicno mi e nekontroliran,a sega nekako nemam.Mojata dilema e da se obratam kaj maticen,zasto definitivno ne sum kako sto treba,ili da se nadevam na bebence...

12. Acisal

Acisal Активен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    165
    Simptomite moze da bidat mnogu slicni, no i razlicni. Kaj sekoja zena individualno.
    Bi bilo dobro da posetis lekar.
    Dokolku si srekna so bebence, i toa e prekrasna rabota.

13. maricka5555

maricka5555 Нов член

Се зачлени на:
    12 декември 2014
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Zdravo jas sum nova na ovoj forum pa bi sakal da prasam za vase iskustvo vo 7 nedela od bremenosta, jas ne osekam nisto osven sto stomakot mi e malku naduen kako da e poln so gasoivi :) i gradite mislam deka ke mi eksplodiraat..nitu macnini nitu povrakanje ...mitu zleba za nesto i slicno...fala i imajte ubav den ...

14. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
    Може ќе имаш среќа па ќе поминеш без мачнини :) Јас во првото тромесечје освен мнооогу голема поспаност, немав никакви тегоби.

15. maricka5555

maricka5555 Нов член

Се зачлени на:
    12 декември 2014
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Daa za pospanosta da ne zboruvame mi se smeat sto si legnuvam rano si go praktikuvam ona vo 9 vo krevet :)

16. pilenka

pilenka Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2013
    Пораки:
    822
    Допаѓања:
    3.503
    Со среќа, со лесно да си ја износиш бременоста, не барај симптоми, секое тело и меше е приказна за себе, кај тебе едни симптоми, кај мене други и така.... поздрав:hug:

На mauuuuu му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Lisa_Maja

Lisa_Maja Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2014
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    384
    Of bi bila najsrekna so bebence,od tolku sto sakam simptomite mi se ispomesani,celata sum haos,samo na placenje me tera...

18. Polis

Polis Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    86
    кои симптоми ги имаш? :)

19. Lisa_Maja

Lisa_Maja Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2014
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    384
    Treba da dobijam utre,zadutre,zasto sum mnogu tocna ko svajcarski saat.poslednite 2-3 dena imam glavobolki i bolki vo polovinata i jajnici,ko nekoj da me tegni,takvo nekoe cuvstvo.Sabajlevo pri odnos koga se izbrisav imav kafeavko nesto.Napraviv test-normalno negativen bese.Na dorucek pocnav da si placam od ic nisto,katastrofa sum

20. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.522
    Допаѓања:
    288.777
    Мој совет би било да се обидеш да не мислиш на тоа и да се заангажираш поинтензивно во овие денови пред не-добивањето со некоја занимација.
    Знам колку е тешко, иста приказна било и кај мене.

Секој можен симптом си го барав...а и си го наоѓав, па рачунав плодни неплодни денови, кога би покажало преку крв, кога преку урина.
    Лискав пари за тестови секој месец бидејќи бев сигурна и разочарувањето беше секој пат поголемо, не само кај мене туку и кај партнерот.
    Баш кога ќе се фати може ниту ќе имаш симптом ниту ќе почуствуваш...
    За некаков друг симптон освен евентуални симптоми кои се идентични со менструалните болки е прерано.
    А нив тешко може да се разликуваат се до монемтот кога ќе се направи тестот.

Ти стискам палци и што поскоро да те читаме во темата за идните мајки.