Симптоми на бременост

Discussion in 'Бременост' started by macence, Nov 19, 2009.

1. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Девојки последна менструација ми беше на 15.12.2014, а последен пат имав незаштитени односи на 26.12.14, што значи дека тоа е 12 ден од почеток на овулација. Е сега мене ме интересира дали е можно да забременам, бидејќи после првото свршување на мм не правевме пауза туку веднаш пак имавме односи,со што мм не се миеше туку само онака со раката се забриша. И да кажам дека имам редовна менструација на 28-29 дена . Фала

2. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

а птвиот пат сврши ли во тебе:? ако е да можно е

3. mariz

mariz Форумски идол

Epa dokolku voopsto ne se izmil i ne bil do wc, mozno e :) No sepak ti cekaj si, ako ti kasni vednas test. Nemoj na sekoe vaka da mu ja mislis mnogu :D Samo kasnenjeto na menstruacijata sve si kazuva, osobeno ako e redovna :)

4. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Нема свршено во мене , меѓутоа веднаш после првото свршување без пауза одма продолживме и како што кажав само се забриша :) ке виодеме шо и како инаку јас сакам бебче.

5. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Како тоа 12 ден од почеток на овулација??

6. tessie

tessie Форумски идол

Мислела на 12-ти ден од циклусот веројатно, а бидејќи за овулација често велат дека е во периодот 12-15 ден иако е тоа многу индивидуално и зависи од многу нешта, се збунила, мислејќи едно веројатно пишала друго. Не се големи шансите да си бремена затоа што и да останало нешто од претходниот пат, веројатно било многу малку за да се случи оплодување. Сепак, се` е можно.

kukla21 and *sisi* like this.
  7. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

ако сакате па зожто без свршување работите на случајот или ти сакаш а тој се двоуми

8. galapce

galapce Форумски идол

Jas pak pomisliv sum ja zgresila temata.
    Edna drugarka mi se javi da prasuva za simptomi pa mi tekna da zirnam kako bilo kaj vas.A ovde poveke se prasuva dali sum bremena otkolku da se pisuva za simptomite.:)

9. Linda.A

Linda.A Истакнат член

здраво девојки, колку се шансите за бременост доколку се заборава да се испие пилулата за контрацепсија? Јас ја заборавив, и тоа беше првата фаза од циклусот, (значи првите 14 дена пред овулацијата). не обрнав многу внимание, бев под стрес, во меѓувреме имав незаштитени односи. И сега треба да добијам, знам дека е рано за симптоми можеби психата ме мачи ама сепак поинаку се чувствувам, имам мачнини, ништо не јадам и абер нема да ми дојде . (не ме касни, чекам да ми дојде). Сигурно ќе почекам да ми касни и да направам тест, но ако сум останала бремена, многу сум загрижена од фактот пилулите да не наштетиле на плодот, јас продолжив да ги пијам нормално. до 21 ден :(
    Се надевам дека не сум бремена, не ми се верува, али ако сум останала многу сум загрижена за бебето.
    Што мислите вие, сте имале ли слична ситуација?

10. danichap

danichap Moderator Staff Member

Доколку заборавената таблета е во првата недела после паузата, тогаш е проблематично и може да дојде до бременост.
    Доколку заборавената таблета е во втората недела после паузата, т.с предходно имало барем 7 дена каде последователно си ги земала таблетите не постои ризик.
    Доколку заборавената таблета е во третата недела после паузата постојат две опции. Веднаш се прекинува со земањето на таблети и се чека да се добие менструација, или се започнува веднаш следното паковање и тера без пауза. На овој начин е девојката заштитена.
    Има илјадници примери за девојки кои и покрај редовно земање на анти беби таблети(до моментот кога дознале дека се бремени) родиле здрави бебчиња.

Linda.A likes this.
  11. Linda.A

Linda.A Истакнат член

фала мила,
    крактко и јасно,
    јас пијев 6 дена (после паузата) , седмиот ден го заборавив апчето, се надевам нема да има проблем,
    но ако сум останала бремена ќе треба да сменам многу животни планови, тоа е, што ќе сееш ќе жнееш (поправете ме ако погрешно го кажав :)), памет за друг пат, ќе бидам многу повнимателна.

12. Simeonova

Simeonova Истакнат член

Devojki srekna nova i se najubavo godinava povekje trudnici...i da vi kazam jas za zal dobiv no ke prodolzime i ponataka vo akcija za bebence :) so srekja na site godinava :)

Alena988 and ivanablazheska like this.
  13. sвездичка91

sвездичка91 Нов член

Хелоууу! Јас по нова не можам да бидам! Редно беше да ве дружам малку! :) Вака сеа последен пат имав однос на 4ти октомври, заштитен и го извади пред да сврши, во октомври добив, со болки, како што ми е најнормален циклусот, 7дена со нормално крварење. Во ноември ми дое 2 дена порано, ама пак 7дена, се најнормално. Ама требаше да добијам на 16 ти декември и еве денес уше неам, инаку до 16.12 пиев леколар, јак антибиотик поради проблеми со дишните патишта. Плус јајниците ме болат веке 2-3 дена ама мислам дека е од настинка, а и под градниот кош, горниот дел од стомакот ме боли и ми е тврд. Сеа претпоставувам дека не сум бремена, ама ми треба потврда од било кој поискусен од мене, пошо многу чекам... Фала ви многу!

14. lale24

lale24 Истакнат член

Ajde jas da ti kazam toa sto znam....znaci vaka,tebe ti kasni 2 nedeli veke a si piela jak antibiotik i mnogu e golema verojatnosta da ti e od antibiotikot,za da si bides sigurna mozes da si kupis test koj sigurno ke ti pokaze tocni rezultati po 2 nedeli docnenje...se nadevam barem malku ti pomognav...btw Srekna Nova moi dragi feminki prijatelki,se sto si sakate da vi se ostvari ovaa godina i da znaete deka uste sum so vas vo iscekuvanje...izvinete za latinicava od mob sum... :*

MADO and Woody like this.
  15. coconaut

coconaut Популарен член

Кога може да се почувствуваат првите симпттоми на бременост, дали може 7 дена после односот- имам вртоглавица, па помислив да не е ран симптом.

16. Woody

Woody Активен член

Здраво на сите :) имам неколку прашања за вас би сакала да слушнам и ваше мислење.. Менструацијата ми касни точно 10 дена на четвртиот ден направив тест испадна негативен..ова ми се случува по прв пат да ми касни десет дена никогаш ниту еден ден не ми се случило да ми касни а при тоа да немам никакви симптоми за добивање.. Секоја вечер чуствувам мачнини ми се јаде а не ми се отвора уста..затоа што тестот на 4иот ден од каснењето испадна негативен сега незнам ни што да мислам ниту што да правам..позз

17. MADO

MADO Популарен член

Woody povtori go testot,moze doslo pokasno do implantacija i zatoa ti pokazal negativen.Vo princip dali imas redoven menstrualen ciklus.

18. Woody

Woody Активен член

Да нон стоп ми доаѓа на 28иот ден и ми трае 7 дена.. Редок случај е да дојде ден, два порано но покасно не ми се десило никогаш..

19. mariz

mariz Форумски идол

Ne moze da se simptomi za bremenost, sepak e mnogu rano... Simptomi ima tek 3,4 nedeli od oploduvanje, koga organizmot kje primeti deka ima nekoja promena.. 7 dena sepak mislam malku se :/

20. Carlibel

Carlibel Активен член

Девојки здраво. Јас немам добиено од септември. Во ноември ми течеше кафеав исцедок 7дена по една капка дневно, со јак мирис на менструација. Во декември осетив тврдо доле кај матката и цело време сум вознемирена, две недели ми беа пропратени со несоница во ноќните часови, па спиење со траење од 16саати, ми се појавија грозни акни на лицето и кај грлото, имам страшни болки во кичмата, и многу сум подуена во стомакот. Правев тест за бременост кој беше негативен. Сега сум уште вознемирена уште повеќе ми е тврдо доле, уште повеќе подуено. И дали е можно ако сум веќе бремена 3-4 месеци да не покажува тестот? Помош ве молам. Дали е бебе или се миоми, туморчиња на матката?

Last edited: Jan 10, 2015