Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2014
    Пораки:
    883
    Допаѓања:
    498
    Здраво на сите.... сакам да ги прашам оние кои имале искуство со болни,отечени гради во рана бременост од кога почнале да им се јавуваат симптоми. Јас имав незаштитен однос и кога првиот пат сврши мм, потоа пак продолживме без да правиме пауза и тој само се забриша, а баш беше12 ден од последната менструација, значи деновиве беа плодни,а менструацијава ми е редовна на 28 дена,сега очекувам да ми дојде до 15-ти, но освен болни и тоа многу болни гради што досега така не ме болеле дури кога се движам ги осеќам како болат и многу малку речиси ги нема болките во јајници друг симптом немам.Дали има шанси да сум бремена??? Поздрав до сите

Последна измена: 10 јануари 2015
  2. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.642
    Допаѓања:
    76.900
    Pa cim ste probuvale sekako deka ima sansi :) No za gradite kaj sekogo e razlicno, jas imav bockanje vo jajnicite, no gradite ic ne me bolea. Ajde pocekaj da ti kasni i pravi test, vaka ako mnogu mislis sekoj mozen simptom kje mislis od toa deka e :)

На *sisi* му/ѝ се допаѓа ова.
  3. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Caribel dokolku ne si bila na ginekolog,ti preporacuvam sto pobrgu da go napravis toa,Za bremena sansite se ednakvi na nula,bidejki ima pominato dosta vreme.

На Carlibel му/ѝ се допаѓа ова.
  4. marijannav

marijannav Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Поздравче за сите. Имам едно прашање. Последен пат менструален циклус имав од 5 до 10 декември. Претходно менструалниот циклус ми беше редовен, но еве овој месец воопшто не ми дојде. На 8 ми правев тест но навечер и испадна негативен, а мојот гинеколог ми вели дека сеуште е рано точно да се потврди дали има или нема бременост бидејки оплодувањето настанало подоцна, по може и на ехо да не се забележи ништо. Освен тоа сум имала уште еден фоликул кој не е прснат. Со мм сакаме да имаме уште едно бебенце но бидејки тој не е овде и работи надвор од земјава тука доаѓа на секои 3-4 месеци и тешко можеме да го погодиме плоднте денови. Овој пат ги погодивме и стварно се надеваме дека ке ни се оствари желбата. Е сега прашањето е, дали постои и колкави се шансите за да имаме второ бебенце? П.С. Во септември и октомври пиев хормонални апчиња заради водена циста која сега ја немам. Благодарам

5. bella24

bella24 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2014
    Пораки:
    563
    Допаѓања:
    789
    еве ме мене пак на темава. од минатиот пат направив тест после 8 дена од ризичниот однос (намерно) ама тоа не беа плодни денови или можеби беше рано и беше енгативен. после имавме на 30 ти декември во плодни денови, треба да добијам на 17ти и еве сега точно 7 дена пред добивање имам како кафеав исцедок,малку слузав. иначе добивам редовно од 32 до 34 дена. какви се шансите и кога д аправам тест? нестрплива сум...

6. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.642
    Допаѓања:
    76.900
    Pa dokolku nemozes da docekas kupi si Clear Safe, Clear Blue ili kako se vikase toj test sto pokazuva rezultati za 6 den od odnos :)

Последна измена: 12 јануари 2015
  7. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    на денот кога треба да добиеш ако си бремена и со најевтиниот тест ќе покаже

8. Zvezdicka27

Zvezdicka27 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2015
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    12
    Pravev test bremenost 5 dena pred ciklusot izleze bleda vtora limits mislev déka e greska pa pravev uste Eden isto izleze bleda linija, megutoa imam bolki isto kako pred ciklusot,sto znaci vakov resultat ?

9. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    Toa znaci nesto najubavo...i bleda crta sepak e vtora crta. So lesno!
    A kolku vreme se obiduvate?

На Луцидна Луција му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Zvezdicka27

Се зачлени на:
    13 јануари 2015
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    12
    Tuka na femina presmetav na Toa plodni Denovi déka mi se okolu nova Godina togas imavme praev test dva pati bledi Linii Zatoa uste ne go racunam za pozitiven ne mi se veruva

11. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    Znaci od prv obid?

12. Zvezdicka27

Се зачлени на:
    13 јануари 2015
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    12
    Prv Obid da Ama ja uste ne racunam déka e pozitivno nezz sto da Mislam Bledi linii I simptomi za dobivanje zbuneta sum

13. marijannav

marijannav Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Има ли некој мене да ми одговори??? :(

14. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.522
    Допаѓања:
    288.777
    При редовна менструација, штом си имала 5 Декември, овој месец требало на 2-3 Јануар.
    Така да на 8 Јануар и те како би покажало евентуална бременост.

Доколку сумјаш на евентуално закаснето зачнување, пресметај кои денови бил критичниот однос, и после 14 дена обичен тест за бременост преку урина би го покажал резултатот.

И јас кога бев на преглед, не знаев дека сум 3-4 недела бремена ми кажаа дека немам ниту еден фолекул...само се извадив од памет дека ме прерипува овулацијата, а уствари работата била веќе завршена.
    Тоа што фоликулот не е прснат значи дека овулација не е настаната, или дека допрва ќе настане. Не би го поврзала со постоечка бременост.

Последна измена: 13 јануари 2015
    На marijannav му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.020
    Девојки, одамна ме немало мене овде и еве ме сега со прашање. Требаше вчера да добијам меѓутоа не добив а веќе неколку дена имам болки во јајниците и половината кои ги чувствувам најмногу при нагло движење или кога мирувам, т.е. кога ќе легнам да спијам, еднаш дури и од сон ме разбуди. Буквално болка во јајници како за добиено а досега не сум ја имала како ПМС туку само со добиено прв ден. А не добивам... навикната сум некој ден да ми касни ама овојпат ме бунат симптомиве што ми се случуваат прв пат, а ги прочитав како симптоми за бременост... не ми се прави тест за еден ден доцнење, имав ризичен однос не беше во плодни денови но сепак, може да ми се одложила овулацијата бидејќи бев болна и на антибиотици... Совет, што може да биде? И вчера при односи имав голема болка што ја чувствував длабоко во карлицата, што е работава? Да правам ли тест или да почекам некој ден да добијам па ако не, гинеколог?

П.С. Болки во градите немам, но многу ми е подуен стомакот и имам повремени главоболки...

16. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.642
    Допаѓања:
    76.900
    Sepak kje mora test da napravis za da si sigurna, bidejki nie za sigurno ne mozeme da ti kazeme. Mozno e da ti docni od antibioticite, no cudni ti se simptomite. Jas bev bremena 4 nedeli i imav slicni bolki kako menstrualni na denot koga trebase da dobijam, mi traea 2 dena kako bockanje vo matkata, jajnicite. Bev na odmor togas i duri vo momentot koga me bolese nemozev da stanam od krevet :/ Valjda togas se smestuvo bebceto ubavo :D Kaj sekoj e razlicno, mora test za sigurnost :)

На Lovely93 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.020
    Fala Mariz, a posle kolku vreme od tie bolki napravi test? I kakvi drugi simptomi imase? :) Ke napravam sekako ama deka mnogu pati zaludno sum izbrzala resiv da.pocekam ovojpat i bas ovojpat moze ke ima nesto haha. Se izvinuvam za latinicava, prvpat mi seslucuva, od mob sum.

На married му/ѝ се допаѓа ова.
  18. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Жени, имам симптоми за добивање а не добивам, значи подуен стомак, болки во градите, чуден притисок во јајниците и половината. И имам многу бел исцедок, све мислам дека ми протекло, а нема ништо. Дали се ова симптоми на бременост?

19. married

married Активен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2015
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Здраво ве молам за мислење... Последна менсттуација ми беше на 29 декември во плодните денови мажот ми сврши во мене. Сега имам главоболки и зачестено мокрење дали тоа се симтоми за бременост и кога најрано може да направам тест ? Однапред ви благодарам :l:

20. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.642
    Допаѓања:
    76.900
    Bas sprotivno nemav nikakvi simptomi :D i toa mi bese najcudno zatoa sto nedela pred da dobijam me bolat gradite, kicmata, jadam premnogu. A togas nisto bas ne mi se slucuvase, osven so mockav nokjeska sto nikogas ne mi se slucuvalo da se budam za mocanje vo 4 nokjeska :D Losenjeto mi pocna tek 8 nedela kiga vekje znaev deka sum bremena :)
    test napraviv po 7dena docnenje, sigurno i porano da go napravev kje bese pozitiven. No deka imam neredovna menst i si pocekav malce :D