Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.640
    Допаѓања:
    76.899
    Test vo apteka ima sto pokazuva i 6 dena od odnosot, no najsigurno da ne se rasfrlas dzabe so pari da pocekas barem den da ti kasni :) Glavobolki i mokrenje cesto se simptomi za bremenost no nekako rano e da gi imas tie simptomi mislam...

2. married

married Активен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2015
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Благодарам многу . А како се вика тој тест ? Нестрплива сум ... Прв пат сум во таква ситуација :)

3. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.640
    Допаѓања:
    76.899
    Clear Blue nesto taka, ne sum sigurna bidejki mene mi kasnese i toj i Sure Check mi go ponudi aptekarkata, no mi kaza deka toj pokazuva 6 dena od odnos i na samiot test taka pisuva. Najskap e toj znam samo a za sig kako se vika neznam :D Clear Safe, Clear Blue, Blue Clear vrska nemam :D 190den e mislam...
    So srekja! :) neka te izraduvaat dve crtki, znaes bremena zena koga kje posaka nesto na nekogo se ostvaruva :P

На espana и married им се допаѓа ова.
  4. sad-girl-1

sad-girl-1 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2014
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    11
    Феминки извинете ме знам дека сум досадна ама ....Ќе ја објаснам уште еднаш целата ситуација убаво зашто во претходните постови не бев баш јасна.Еве вака.Последен пат ми дојде на 03.01.2015. и ми заврши на 09.01.2015 е сега ден-два (некаде на 10ти )по завршувањето на мензисот пробувавме со дечко ми да го стави цел во мене,со кондом ама дали и главичката успеа да ја пикни само а јас цело време се потргнував зашто ме болеше и цел саат така ќе ја пикне малце главичката и јас се тргам од болка и не успеа да ми го стави цел така да немавме салам секс.Не сврши немаше свршување.Е сега ми е страв од предсемената течност ако случајно кондомот бил пукнат (иако цело време ќе прекиневме со пробување ќего затегневме кондомот на пенисот убаво и напред се подуваше тоа шо е за спермата кај да оди у случај да сврши у кондом,значи не беше издишено тоа напред секогаш кога ќе го затегневме).Сега постојано мислам дека можеби има беља (бременост) и многу се плашам и се паничам.Од пробата за секс има поминато 10 дена а мене ме боли стомакот и кај јајниците и горе,понекогаш ме боли и главата ,температура имам 36.5 , 36.3 , 36.7 ..Некогаш мн ми се јади а некогаш нормално.Осеќам како отежнато да дишам.Сега дали ми е ова од психата незнам оти постојано плачам и се нервирам и мислам на тоа.А немам никаков розевкаст или кафеав исцедок што имам читано дека се појавувал кај 7ми ден од зачнувањето,а јас имав проба за секс пред 10 дена.Имам и бел исцедок.(ама и пред тоа имав бело прање јас не ми е од сега).Дали сум бремена што мислите или дали сите овие симптоми ги осеќам поради психички што се замарам плашам паничам и се потресувам.Инаку треба да ми дојде некаде од 1ви февруари до 4ти февруари.Чекам мислење ве молам :( :*

Последна измена: 19 јануари 2015
  5. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Не си досадна,само си исплашена.Според мене нема место за паника,си имала заштитен однос,а ако мислиш за предсемена течност,има случаи кои се многу ретки,но ти велиш комдом не сте извадиле,така да не грижи се.Болките кои ги опишуваш ми личат на предменструални.

6. sad-girl-1

sad-girl-1 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2014
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    11
    Да но го опишав кондомот се плашам да не бил скинат а менструација треба да добијам дури за 2 недели некаде :/ ?

7. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.640
    Допаѓања:
    76.899
    Jas kako sto te razbrav ti bilo strav i od tvojot strav ne ste mozele da imate odnosi. Sega nema od sto da se plasis bidejki sama kako sto kaza ne ti go ni stavil. Sigurno si pocetnik vo seks cim volku se plasis, jas so decko mi odnosi 3 god imav bez kondom so pazenje i ne ostanav bremena, tek koga probavme so svrsuvanje vnatre ostanav bremena. Opusti si se, no sekako pazete si se dokolku ne sakate sega bebe :)

На espana му/ѝ се допаѓа ова.
  8. sad-girl-1

sad-girl-1 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2014
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    11
    Да почетник сум еќе втор пат пробувавме но мене мн ме боли никако не можам да навлажнам а и се плашам за бременост.А може некако кондомот да се види дали е пукнат или не додека му е на пенисот значи без да го извади ? :/

9. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.640
    Допаѓања:
    76.899
    Ne pukaat tuku taka kondomite, sekako samo ne koristete od najeftinite :D Kako planiras da imas seks vo idnina ako vaka se plasis uste od vtoriot pat? Valjda nema sekoj mesec da prasuvas tuka na femina dali sum bremena :D Cim si pocnala otvori seks temi i educiraj se, ne moze da se zabremeni tuku taka lesno. Zeni so godini probuvaat bebe da imaat so toa sto mazite im svrsuvaat vo niv...

На espana му/ѝ се допаѓа ова.
  10. sad-girl-1

sad-girl-1 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2014
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    11
    Да но 17,5 год имам сепак ми е страв.Инаку користиме durex .Инаку таква сум плашливка и паничарка..:/

11. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.640
    Допаѓања:
    76.899
    Ne se plasi, cim si napravila vakov cekor t.e si pocnala so odnosi mora da znaes povekje za seks :) Dokolku si bliska so majka ti ili imas pogolema sestra, drugarka sto znae vekje nesto, razgovaraj. Nemoj da ti se smeat tuka, zatoa sto stvarno site pomali neiskusni istite prasanja gi prasuvaat, do dusa i pogolemi gi ima.. sto e zalosno.

12. sad-girl-1

sad-girl-1 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2014
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    11
    Со мајка ми неможам да зборувам не би ми дозволила да имам односи сестра немам а исто така сите мои другарки се повлечени неможам да се советувам со нив.Па затоа тука се советувам..:/

13. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    @sad-girl-1 Олабави ги темите за бременост. НЕ СИ БРЕМЕНА.

14. sad-girl-1

sad-girl-1 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2014
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    11
    Добро исплашена сум сметаат моите постови ? :)

15. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Воопшто не сметаат, ама мислам дека доволно имаш одговори на сите теми каде што го имаш поставено прашањето.
    Општото мислење е дека не си бремена.

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  16. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Не си бремена,а и убаво ти велат штом на оваа возраст си се решила за секс,значи малку повеќе едуцирај се како се останува бремена.

17. belma

belma Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    15
    Devojki kako ste mi? Eve me mene povtorno na temava.. Mi docni 4 dena ako racunam spored poslednoto dobieno a veke 5-6 dena imam zolt gust iscedok.. Me bolat jajnicive I polovina ama znaete kako iskoci Negativen minatiot mesec ne sakam pak razocaruvanje..so mislite za iscedokot? Backi :*

18. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.640
    Допаѓања:
    76.899
    Jas eve cela bremenost imam zolt iscedok, no ne mi mirisa... Ako ne mirisa mozno e od bremenost da se pojavi :) ajde so srekja neka te izraduva eden pozitiven test :)

19. belma

belma Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    15
    Voopsto ne mirisa.. 5-6 dena postojano imam eve denes za cudo od sabajle samo imav posle prekina... Inaku ne sakam da pravam test vednas ke pocekam uste nekoj den. Daj boze da bide :)

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Fleur-De-Lis

Fleur-De-Lis Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    627
    Допаѓања:
    1.650
    Имам редовен циклус,знае некогаш (ретко) да ми дојде порано некој ден, но никогаш покасно, ми доаѓа помеѓу 19 и 20 ти! Должина на циклусот е 30 или 31 ден! Според калкулаторот на фемина, овулација имам на 6 јануари! На 6 јануари имав незаштитен однос, без свршување внатре, но партнерот не се изми, можеби се избриша, а можеби и не, незнам, пред втората партија. На 7 ми добив појачан секрет со сосема малце крв, како конци. Сега не ми дојде, а е веќе 21ви. Иначе многу ме болат нозете, како реума да ме фаќа во коскиве и мускуливе под колена. исто ми се спие многу, и одам на мочкање почесто. Направив 2 теста еден како лента, другиот шур чек, и двата се негативни. Незнам што да мислам, а оваа вештеркава нема абер за идање! Незнам дали да направам тест пак, и после колку денови? А и да одам на гинеколог, дали ќе може да се потврди бременост толку рано?