Симптоми на бременост

Discussion in 'Бременост' started by macence, Nov 19, 2009.

1. suzan-33

suzan-33 Истакнат член

Се забременува само доколку имаш вагинален однос :)

2. sandra.v

sandra.v Истакнат член

а дали може некоја од вас да ми каже кои се симптомите за циста на јајниците и каде може да се види?на ехо или вагинално ехо?ве молам која знаете според вас да ми кажете :(

3. sandra.v

sandra.v Истакнат член

имам болки во градите ми доцни менструација имам мали болки во јајниците.бев на доктор ми рече дека не сум трудна но мислам дека е рано.ме гледасе и вагинално и на ехо па затоа ве молам која знаете кога може да се забележи циста на јајници а многу ми доцни.последен пат добив на 25 декември :( имав повеќе пати односи со мажми и се трудиме за бебе.али не знам што е работата.па затоа ве молам дали некоја може да ми помогне?бидејки имамве на 27 јануари и потоа на 3 февруари мислам дека ако направам тест во понеделник веќе е време да се покаже.ве молам секое мислење е добредојдено.поздрав :$ :*

4. kallias

kallias Популарен член

Па можеш да си направиш тест за 2, 3 дена и би требало да ти покаже дали си трудна или не.
    Поздрав и дај Боже да си ;)

5. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

дали од 25 декември не си добила па тоа се веке два месеци ако си била бремена докторот би требало да забележи ...........не чекај напрај си тест и ако не си бремена оди на доктор да видиш зошто толку ти доцни!!!

6. marjan1

marjan1 Истакнат член

kako prvo na site zdravo. me interesira na mojata devojka i kasnese okolu 15 dena odprven mislevme deka mozebi e trudna no denes i dojde. citav niz forumov i procitav deka i ako e trudna moze da prokrvari. dali toa prokrvaruvanje e isto kako da i doslo menstroacijata ili e nesto porazlicno? no da vi napomenam deka nejze i e slaba krvta pred okolu 4 5 meseci isto taka i kasnese okolu 10 dena. ne sakavme da pravime test sakavme sto i da e samo da si dojde :) pa me interesira za nekoj sovet dali e isto prokrvaruvanjeto kako menstroacijata da i dosla ili ? vi blagodaram

[mod-kirilica:7w4qd7dv][/mod-kirilica:7w4qd7dv]

7. femina90

femina90 Популарен член

Кај бремените може да дојде до крварење, но е различно од менструација.Не е обилно и е кафено.

8. ence

ence Истакнат член

Ме интересира колку време градите можат да бидат осетливи на допир и да изгледаат поголеми,за време на овулација. Затоа што мене веке 5 дена ми се. Дали е можно да сум бремена? Ви кажав дека имав незаштитен однос, но прекинат. Ве молам за одговор.

9. Vivaforever

Vivaforever Истакнат член

Дали е вообичаено да болат јајници (минимална и моментална болка) односно исти симптоми како кога треба да добиеш а да сум бремена ?? П.с немам никакви други симптоми освен што јадам како луда :)

10. sandra.v

sandra.v Истакнат член

здрабо марјан!според моите знаења мислам дека може да добиваш менструација до 6 месец но со послаб интензитет.направете тест тој мислам дека е најтоцен пошто за ехо е сеуште мислам рано.тоа е мое мислење.поздрав

а исто така мислам и дека јајниците болат али минимално а за градите може и подолго :D

11. Beluvce84

Beluvce84 Истакнат член

Кога јас останав бремена, направив тест 4 дена пред да добијам, и тестот беше позитивен.
    А првиот знак кој ме натера на тоа беа болни брадавици и ме болеа до 3-4 дена пред да ми се случи спонтан абортус. Значи, првиот знак беше тоа. Но мислам дека кај секого е различно.

12. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

дали пред да останете бремени имавте пецкање или чешење на брадавиците без да ги допрете

13. ciribiribela

ciribiribela Популарен член

Јас уште не знаев дека сум бремена, а градите многу ме болеа и ме чешаа. Тоа престана дури сега во 5 ти месец од бременоста.

14. najmilo

najmilo Истакнат член

Дали болката во забите може да биде симптом за бременост?

15. Annath

Annath Форумски идол

Не, болката во забите не е симптом за бременост, забите можат да болат од други причини.

16. Azzura

Azzura Истакнат член

Девојки, малку сум уплашена. Мислам дека е возможно да сум бремена...треба да почекам, ама со момакот стално си водиме љубов. Арно ама во последно време е настинат, а денеска се пожали дека го болат градите, се плашам да не има бронхит...Ако сум бремена може да ми пренесе некоја инфекција или бронхит можеби?!

17. gusterce

gusterce Истакнат член

А дали имаш болки ниско во стомакот и силни главоболки?

18. Azzura

Azzura Истакнат член

Главоболки немам, но ме боли долу. Некако матката ми пулсира, а и јајнициве ги чувствувам... сепак дечкото нема бронхит, но еве сега се вратив и имам малку кафено :( А треба да добијам дури за 6 дена :( Е баш е без врска.

19. 12345ljubov

12345ljubov Истакнат член

imam edno prasanje mi kasnese 12 den napraviv test i izleze pozitiven no naredniot den dobiv dali sum bremena ili ne a imam i simtomi gadenje povaracanje bolki vo stomak itn

[mod-kirilica:3jljn8fj][/mod-kirilica:3jljn8fj]

20. Annath

Annath Форумски идол

Можно е да си бремена, и покрај тоа што си добила, па затоа најдобро ќе биде да одиш на гинеколог да видиш дали си или не си. ;)