а дали може некоја од вас да ми каже кои се симптомите за циста на јајниците и каде може да се види?на ехо или вагинално ехо?ве молам која знаете според вас да ми кажете
имам болки во градите ми доцни менструација имам мали болки во јајниците.бев на доктор ми рече дека не сум трудна но мислам дека е рано.ме гледасе и вагинално и на ехо па затоа ве молам која знаете кога може да се забележи циста на јајници а многу ми доцни.последен пат добив на 25 декември имав повеќе пати односи со мажми и се трудиме за бебе.али не знам што е работата.па затоа ве молам дали некоја може да ми помогне?бидејки имамве на 27 јануари и потоа на 3 февруари мислам дека ако направам тест во понеделник веќе е време да се покаже.ве молам секое мислење е добредојдено.поздрав
Па можеш да си направиш тест за 2, 3 дена и би требало да ти покаже дали си трудна или не. Поздрав и дај Боже да си
дали од 25 декември не си добила па тоа се веке два месеци ако си била бремена докторот би требало да забележи ...........не чекај напрај си тест и ако не си бремена оди на доктор да видиш зошто толку ти доцни!!!
kako prvo na site zdravo. me interesira na mojata devojka i kasnese okolu 15 dena odprven mislevme deka mozebi e trudna no denes i dojde. citav niz forumov i procitav deka i ako e trudna moze da prokrvari. dali toa prokrvaruvanje e isto kako da i doslo menstroacijata ili e nesto porazlicno? no da vi napomenam deka nejze i e slaba krvta pred okolu 4 5 meseci isto taka i kasnese okolu 10 dena. ne sakavme da pravime test sakavme sto i da e samo da si dojde pa me interesira za nekoj sovet dali e isto prokrvaruvanjeto kako menstroacijata da i dosla ili ? vi blagodaram [mod-kirilica:7w4qd7dv][/mod-kirilica:7w4qd7dv]
Ме интересира колку време градите можат да бидат осетливи на допир и да изгледаат поголеми,за време на овулација. Затоа што мене веке 5 дена ми се. Дали е можно да сум бремена? Ви кажав дека имав незаштитен однос, но прекинат. Ве молам за одговор.
Дали е вообичаено да болат јајници (минимална и моментална болка) односно исти симптоми како кога треба да добиеш а да сум бремена ?? П.с немам никакви други симптоми освен што јадам како луда
здрабо марјан!според моите знаења мислам дека може да добиваш менструација до 6 месец но со послаб интензитет.направете тест тој мислам дека е најтоцен пошто за ехо е сеуште мислам рано.тоа е мое мислење.поздрав а исто така мислам и дека јајниците болат али минимално а за градите може и подолго
Кога јас останав бремена, направив тест 4 дена пред да добијам, и тестот беше позитивен. А првиот знак кој ме натера на тоа беа болни брадавици и ме болеа до 3-4 дена пред да ми се случи спонтан абортус. Значи, првиот знак беше тоа. Но мислам дека кај секого е различно.
Јас уште не знаев дека сум бремена, а градите многу ме болеа и ме чешаа. Тоа престана дури сега во 5 ти месец од бременоста.
Девојки, малку сум уплашена. Мислам дека е возможно да сум бремена...треба да почекам, ама со момакот стално си водиме љубов. Арно ама во последно време е настинат, а денеска се пожали дека го болат градите, се плашам да не има бронхит...Ако сум бремена може да ми пренесе некоја инфекција или бронхит можеби?!
Главоболки немам, но ме боли долу. Некако матката ми пулсира, а и јајнициве ги чувствувам... сепак дечкото нема бронхит, но еве сега се вратив и имам малку кафено А треба да добијам дури за 6 дена Е баш е без врска.
imam edno prasanje mi kasnese 12 den napraviv test i izleze pozitiven no naredniot den dobiv dali sum bremena ili ne a imam i simtomi gadenje povaracanje bolki vo stomak itn [mod-kirilica:3jljn8fj][/mod-kirilica:3jljn8fj]
Можно е да си бремена, и покрај тоа што си добила, па затоа најдобро ќе биде да одиш на гинеколог да видиш дали си или не си.